С баща ми сме решили да се хванем да отидем до Мюнхен да купим кола. Някой ако е по добре запознат , ще бъда много благодарен да ми каже как се процедира като си харесаш колата ( плащаш и я вземаш.. или? ) Като вземеш колата какви документи трябва да оправиш, какви такси да платиш ?
Знам че има много теми, но в нито една не се споменава конкретно , затова ме интересува някой, който е ходил да обесни по подробно (ако има време) ..
И какво мислите, можем ли да си купим кола от Мобиле.де ?
Благодаря за вниманието предварително и още веднъж се извинявам за повтарящата се тема .
Стр.2 ВНОС на кола от Германия? Нововъведения? Изгодно ли е?
- BECK0
- Автомобил: VW Passat B7
- Двигател:
Стр.2 ВНОС на кола от Германия? Нововъведения? Изгодно ли е?
Последна промяна от BECK0 на Пон 11 авг 2008 20:34, променено общо 2 пъти.
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От мобилето приятелю става, ама трябва да си там, че ако си харесаш нещо, докато отидеш може и да го няма! А там какви са процедурите най-добре ще ти обясни продавача на колата - договор, номера, застраховка... и газ назад! Таксите са около 150 Е (номерата и застраховката). Не съм много изчерпателен, ама мен там ми помогна местен човек, та затова не мога да ти дам подробна информация, но общо взето нещата не са толкова сложни колкото тук. Аз нашата кола я купих в 21.30ч вечерта в съботен ден - няма нотариуси и т.н.!
Успех!
Успех!
- BECK0
- Автомобил: VW Passat B7
- Двигател:
Тъсих , прегледах 10-15 теми , но не намерих конкретно нищо , синтезирано в един отговор. Всеки или разубеждава да не си караш сам колата, друг друго .. А и затова е форум, за да се обсъждат теми .. в този форум неможеш да измислиш 1 милион теми, че да не се повтарят.. Но мен ми става антипатичен като чета във всяка тема, ползай търсачка . Ако иска някой да помогне да пише , или да даде линк .. 'ползавй търсачка' не ми помага.
Извинявам се ако съм засегнал някого.
И понеже наистина има такова правило за форума, ако сметне за ненужна темата, нека фаундъра я изтрие.
И понеже наистина има такова правило за форума, ако сметне за ненужна темата, нека фаундъра я изтрие.
- Tishku
- Автомобил:
- Двигател:
buFka написа:bobo7 написа:ПА ДАЙ МУ ЛИНКbuFka написа:колега, айде сега ползвай търсачката....
ПС. Неможе да ме убедиш, че няма написано, при положение, че аз знам че съм писал.
Ако му дам, ще вземе да му стане навик, вместо да се научи да търси....
Много важни станахте бе......
Аз съм тука от 2 години, но все още с търсачката немога да се справя...
Излизат ми куп глупости!! Вчера ми се скараха, ок, приемам забележката, търсух и знаеш ли кво намерих? Айде няма да го казвам ама всички мъже знаем къде го държим.....Така че, моля по-послека с тази ТЪРСАЧКА, както и с кредора който никога не съм виждал работещ!!

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
BECK0 написа:Тъсих , прегледах 10-15 теми , но не намерих конкретно нищо , синтезирано в един отговор. Всеки или разубеждава да не си караш сам колата, друг друго .. А и затова е форум, за да се обсъждат теми .. в този форум неможеш да измислиш 1 милион теми, че да не се повтарят.. Но мен ми става антипатичен като чета във всяка тема, ползай търсачка . Ако иска някой да помогне да пише , или да даде линк .. 'ползавй търсачка' не ми помага.
Колега, винаги ще има някой да добави нещо към мнението на някой друг....никога отговора не се намира в една тема. Започваш да четеш и синтезираш докато намериш това което ти трябва.
Tishku, като неможе да работиш с търсачката - пусни тема "Как да търся успешно". Това че ти незнаеш, не значи че функционира. И бъди сигурен, не е до важност. Присто знам че има писано, но смятам, че не аз съм този който трябва да си губи времето за да намери правилната тема.
Ето тук е дискутирано това "Стига с тая търсачка".
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 7%E2%E0%2A
и специално внимание искам да ви обърна на мнението на Съни:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 051#104051
Айде сега ползвайте търсачката.
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tishku написа:buFKa не беше трудно нали![]()
за теб специално

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=45074
- Tishku
- Автомобил:
- Двигател:
buFka написа:Tishku написа:buFKa не беше трудно нали![]()
за теб специално
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=45074
Видях! Мерси

- jivkojj
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей,
и аз си търся кола в Германия с тая разлика че смятам и в Германия да я карам. От опита ми до тука поне що се отнася до търсенето - е да търсиш от частник. Тея autohandleren, или както им викате джамбази са страшна напаст. Като тръгнеш да оглеждаш няма да намериш кола дето да е над 140 000КМ, независимо колко е годишна.
Най-добрия вариант е да се купи сервизирана кола от т.нар центрове - мерцедес-център, ауди-център и т.н. там колите са доста по-нови наистина и скъпи, но поне е сигурно състоянието и. Аз поне ако можех да си позволя от там бих купил.
Иначе тоя който продава обикновено е отчислил вече колата, има приготвени договори, а даже при късмет и транзитни номера.
и аз си търся кола в Германия с тая разлика че смятам и в Германия да я карам. От опита ми до тука поне що се отнася до търсенето - е да търсиш от частник. Тея autohandleren, или както им викате джамбази са страшна напаст. Като тръгнеш да оглеждаш няма да намериш кола дето да е над 140 000КМ, независимо колко е годишна.
Най-добрия вариант е да се купи сервизирана кола от т.нар центрове - мерцедес-център, ауди-център и т.н. там колите са доста по-нови наистина и скъпи, но поне е сигурно състоянието и. Аз поне ако можех да си позволя от там бих купил.
Иначе тоя който продава обикновено е отчислил вече колата, има приготвени договори, а даже при късмет и транзитни номера.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”