Измамиха ме моля за помощ!!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Expensive
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Измамиха ме моля за помощ!!!

Мнениеот Expensive » Чет 27 окт 2005 23:06

Става въпрос за покупко продажба на кола VW.
Аз съм куповача , купих я не от собственика , а от посредник-има пълномощно .Направихме договора за покупко продажба пред нотариус , и след това тръгнах да я регистрирам в КАТ , но от тук нататък по4наха проблемите , оказа се 4е собственика има данъци за плащане ,за което държавата е направила запор на колата , и сега немога да я регистрирам , а собственика е в Германия
Посредника ми каза 4е до 10 дни 4овека от германия ще прати парите ,за да може да падне запора и тогава да имаме право ве4е да си я прихвърля . Но на това невярвам
Немога и да разваля покупко продажбата ,защото колата е оценена на 500 лв , а аз съм дал на посредника 4200.
Незнам какво да правя , имам чуството че се разболявам , моля за помощ

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 27 окт 2005 23:15

Дай повече подробности. На базата на кои документи направихте договора(пълномощното ясно)?

Потребителски аватар
paro_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paro_k » Чет 27 окт 2005 23:16

Не знам какво да ти кажа, но успокой се, все нещо ще те посъветват адвокатите утре. Нали колата е у теб, ако няма друго решение, да те упълномощят теб, пък ти я продай.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Re: Измамиха ме моля за помощ!!!

Мнениеот landwarrior » Чет 27 окт 2005 23:27

Expensive написа:Става въпрос за покупко продажба на кола VW.
Аз съм куповача , купих я не от собственика , а от посредник-има пълномощно .Направихме договора за покупко продажба пред нотариус , и след това тръгнах да я регистрирам в КАТ , но от тук нататък по4наха проблемите , оказа се 4е собственика има данъци за плащане ,за което държавата е направила запор на колата , и сега немога да я регистрирам , а собственика е в Германия
Посредника ми каза 4е до 10 дни 4овека от германия ще прати парите ,за да може да падне запора и тогава да имаме право ве4е да си я прихвърля . Но на това невярвам
Немога и да разваля покупко продажбата ,защото колата е оценена на 500 лв , а аз съм дал на посредника 4200.
Незнам какво да правя , имам чуството че се разболявам , моля за помощ

на проблема има 3 решения

1.собственика праща парите като почтен и честен човек и всичко се оправя
2.продължават да те въртят ,намираш хора ,подпалваш вратата на апартамента на пълномощника докато си спи нощес( деиства безотказано и то на хора които се мислят за недостъпни :wink: ) и после ти дават парите
3. не ти дават парите ,на теб не ти се иска да правиш силови изпълнения затова закарваш колата в некои гараж ,разглабяш я на части и я продаваш така ,ще си събереш парите че може и отгоре ако имаш търпение и възможност

Каквото и да решиш не се притиснявай ,не си заслужава да си развалиш здравето заради това ( знам какво е ) както казва маика ,''Само мъртъв човек не може да се оправи всичко друго да "" стискаи зъби и помисли трезво

Expensive
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Expensive » Чет 27 окт 2005 23:33

Ами докоментите при договора за покупко продажба са изрядни , на този който броих парите има пълномощно с което собственика му дава пълни права над колата , най лошото 4е нямам свидетел когато му броих парите , а в договора пише 4е е продадена за 500 лева , тук ми е грешката дори дело немога да пусна за измама , то мога ама ще ми върнат само 500 лева и затъвам с 3700 . Пък и нямам пари за адвокати .Теглих заем и сега съм с двата крака в батака , незнам ве4е от три дена не съм ял не съм пил , Ако тоз от германия не си оправи данаците , дурйавата може да ми вземе колата .
Другото което си мисля 4е мога да направя е да му платя данъците , които са 946 лева , за да мога да я регистрирам на мое име , ама незнам дали мога да ги платя тоест дали ще ми позволят , но и нямам грам стотинка .НЕЗНАМ
Неискам и да набутвам никои с тази кола , ина4е става , но родителите са ме възпитали на коректност и лоялност , тези измами не са ми в кръвта и в присарце , пак за някви си 4000 да ми с4упят главата

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Чет 27 окт 2005 23:38

Expensive написа:Ами докоментите при договора за покупко продажба са изрядни , на този който броих парите има пълномощно с което собственика му дава пълни права над колата , най лошото 4е нямам свидетел когато му броих парите , а в договора пише 4е е продадена за 500 лева , тук ми е грешката дори дело немога да пусна за измама , то мога ама ще ми върнат само 500 лева и затъвам с 3700 . Пък и нямам пари за адвокати .Теглих заем и сега съм с двата крака в батака , незнам ве4е от три дена не съм ял не съм пил , Ако тоз от германия не си оправи данаците , дурйавата може да ми вземе колата .
Другото което си мисля 4е мога да направя е да му платя данъците , които са 946 лева , за да мога да я регистрирам на мое име , ама незнам дали мога да ги платя тоест дали ще ми позволят , но и нямам грам стотинка .НЕЗНАМ

ми ситуацията е наистина сложна,без да се платят данаците няма да се прехвърли колата ,преди време требваше да прехвърлям една инвалидна кола чиято инвалидност я изтекла и преди това искаха документ че инвалида не дължи данъци :? ,във форума има доста компетентни хора които утре ще ти дадът удачен съвет ,Но лично аз я бих започнал да я продавам на части -друго наистина не ми идва на ум освен изброените 1и 2 варянт или да платиш данъците на собственика но смед като и без това нямаш финансова възможност направо незнам,Съчуствам ти наистина :( :(

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 27 окт 2005 23:50

Виж сега станалото е станало ,от сега нататък или по лошо ще стане ако продължаваш да се тормозиш или по добре ако малко се успокоиш. Както ти казаха колегите на части да я шитнеш пак ще си прибереш парите с малко закъснение. То от форума ще ти я изкупят половината така че нема да е плашиш. Направи си една равносметка ,ако недай Боже стане нещо с здравето ти за няква ламарина тогава вече не трябва да ядеш и пиеш.

ЩОМ МОЖЕ ДА Е ПО ЗЛЕ ,ЗНАЧИ Е ДОБРЕ

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 28 окт 2005 0:11

И все пак каква е колата?

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 28 окт 2005 0:22

vasstop написа:И все пак каква е колата?

И аз това исках да попитам.

Този вариант със разпродаването не ми се вижда добър особено ако си заслужава колата, но това ти ще кажеш дали е читава.
Вярно, кофти е ситуацията, но според мене, ако е читава колата най добре си плати данъците и това е.
И аз наскоро се прекарах по много глупав начин и всичкото това защото съм честен и доверчив, но нали знаеш човек се учи от грешките си.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пет 28 окт 2005 5:15

°niksi° написа:
vasstop написа:И все пак каква е колата?

И аз това исках да попитам.
Човика беше пускал тема миналата седмица да се съветва за покупката - колата май беше Пасат комби.

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Пет 28 окт 2005 7:39

според мен този собственик на колата изобщо не е в Германия :roll: и друго за 4200 лв. не можеш да го съдиш тоя ама за 10 000 лв. пре спокойно можеш за нанесени морални вреди!

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Пет 28 окт 2005 8:26

Най-вероятно ще трябва да се разделиш и с тия пари за данъците ... И да си караш колата. За да не се повтори твоя случай - пишеш в договора, че му плащаш 500лв и че ако в някакъв случай / моят адвокат там изписа десетина реда причини / се налага да развалите договора и да му върнеш колата, той ти дължи допълнително обезщетение 3700лв ! Тогава спиш спокойно ...

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 28 окт 2005 8:29

дело няма смисъл ще се проточи с години

най-добре изчакай може пък и да си плати данъците...
в краен случай ти можеш да му платиш данъците

и в най-краен продаваш на части вярно гадно е но поне ще си избиеш парите

One
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот One » Пет 28 окт 2005 10:21

Здарвей, и аз имам съшия проблем
Купихме на гаджето опел корса и с договора в КАТ
там казаха има запор...
Значи решението е следното - искаш да ти направи пълномощника пълномощно на теб и си я караш така - като кола на инвалид все едно Това си има и плюсове - и да те снимат някъде за скорост и т.н. призовката отива на собственика на ареса - можеш и данъци да не и плащаш на колата...Но по добре искай пълномощно на твое име и си я карай така и не се знимавай да я прехвърляп на твое име Какво толкова като в талона не те пише теб.Ако имаш и двата талона в теб колата дефакто е твоя Обаче трябава пак при съшия нотариус да се отиде и развали договора щото той иззема по право пълномощното на продавача, като пише договора. Ясно ???
А с това пълномощно можеш да си я застраховаш на твое име можеш и да я продадеш - обаче пак като ти опълномощаваш :)
Това е - минах по тоз път карай споко :)
Поздрави

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Пет 28 окт 2005 10:35

И още нещо - моят нотариус задължително поиска от продавача декларация за дължимите данъци ...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”