Барум Бравурис
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
Барум Бравурис
колеги, някой търкалял ли е Барум Бравурис? някакви впечатления
че нещо се двоумя за такива летни - на много добра цена са в м-комплект.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
имах комплект Barum Bravura (предния модел), които получих в наследство с предния си автомобил. Колата беше предно предаване, а гумите 205/50/15 - при бързо ляво/дясно с волана се пързаляше като задно! На мокро изтърваха редовно въпреки, че бяха почти нови .. включително на един завой в дъжд, с около 130км/ч, колата просто си тръгна на врати, нежно и плавно постави усмивка на лицето ми, но след секунда осъзнах, че ако беше в нечии паникьосани ръце, можеше да събира дърветата до пътя! Веднага ги махнах ..
Същата кола с Toyo Proxes T1-S на същите завой, в същото време - 160км/ч без абсолютно никакъв проблем!
Или обощено с няколко думи! КУПИ СИ ДРУГИ ГУМИ!
Същата кола с Toyo Proxes T1-S на същите завой, в същото време - 160км/ч без абсолютно никакъв проблем!
Или обощено с няколко думи! КУПИ СИ ДРУГИ ГУМИ!

Последна промяна от Sir T на Вто 22 ное 2005 22:18, променено общо 1 път.
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
ооо, аз изобщо не се ръчкам
карам съвсем нормално. Сега съм с Bridgestone potenza но предните вече си заминават, а за нови такива...
много са ми ми дебели за съжаление та трябва да се ориентирам към източни гуми или втора ръка западни но моя размер(195/50/15) са към 60лв/бр. ако са добри а тия барумки са 81.50лв/бр. нови(даже в ПРОДАВА има 2 за 100лв. ако не се лъжа) та си мисля по добре 2 чисто нови източни за 160лв. вместо 2 стари западни за 120

brabus написа:И аз имам 2 такива гуми и мога да кажа, че за нормално каране са добри. Друг е въпросът какъв стил на каране имаш, ако си "спортно" ориентиран няма да ти свършат работа, но пак казвам за нормално каране (а не да се движиш на ръба на възможностите на колата) стават за тези пари.
не разбрах кое е нормалното каране. За мен на магистралата е между 140 и 180, на обикновен междуградки път м/у 80 и 130, 140 - зависи от дупките, а на градско много внимателно галя педала (на газта), та чак понякога ми гасне , щото моита е 1.8!
А иначе избягвам да се завирам и да се изпречвам на др. коли
- guard
- Автомобил:
- Двигател:
Човека ти говори, за възможностите на гумата при екстремни натоварвания за колата и гумите - , странични ускорения , сцепление с пътя.......в завой, също така спирачен път........
абе въобще всичко.......,
Лично според мен не си струва.........сега в гумите от средния ценови диапазон и свръх високия няма разлика.........гуми от сорта на Фулда, БФ Гуудрич, дори и Семперит.........са достатъчно добри и почти по нищо не отстъпват на по - скъпите......
Обаче Барум нямат нищо общо с тях........
абе въобще всичко.......,
Лично според мен не си струва.........сега в гумите от средния ценови диапазон и свръх високия няма разлика.........гуми от сорта на Фулда, БФ Гуудрич, дори и Семперит.........са достатъчно добри и почти по нищо не отстъпват на по - скъпите......
Обаче Барум нямат нищо общо с тях........
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имах летни барумки (на предната кола) и не съм доволен изобщо - пързаляха си се сериозно при висока скорост в завой (не че не обичам, НО..) Честно казано зимните ми гуми държаха повече от тях (или поне колкото тях) дори на топло време
:
Купи си Toyo - пак не са скъпи, но са много по-добри. По-зле от барумките съм карал само с Матадор

Купи си Toyo - пак не са скъпи, но са много по-добри. По-зле от барумките съм карал само с Матадор

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”