Уважаеми колеги, приканвам ви да подкрепите ициативата на http://www.mobilebulgaria.com за бойкот на мобилните оператори Ментел и Глобул на 1ви. Декември 2005г.
Ето и текста:
"Бойкот - да кажем НЕ на псевдонамаленията на Ментел и Глобул"
Приятели,
Чудя се Ментел и Глобул за толкова тъпи ли вземат клиентите си, все едно не можем да си направим една проста
сметка.
Преди Ментел беше 78 ст на минута, 39 ст. за 30 сек. - сега 66 ст/30 сек.
Даже с намалението Прима Стар пак лапа 34 ст за един кратък ако ще 15-20 сек разговор и то само към Ментел, иначе е
грабеж - 59 ст./мин.
За Глобул - преди 71 ст/мин, или 35 ст за 30 сек, сега към Глобул - 35 ст/мин, а към други мрежи - 47 ст.
За сравнение Вивател - 22 ст/30 секунди, 44 ст/мин.
Затова предлагам на ползвателите на предплатени услуги на Ментел и Глобул да организираме бойкот на двата
оператора.
На първо място чрез самоограничаване в следващите няколко дни на използването на услугите им и спиране на
зареждане на техните карти с ваучери.
На второ място чрез изключване на мобилните телефони на 1 декември 2005 г от 10 часа сутринта до 17.00 вечерта. Или
поне за по 2 часа сутринта и следобеда.
На трето място, чрез изпращане на съобщения за настоящия бойкот до мобилните оператори, форумите на вестниците
Сега и Новинар, другите форуми - на dir.bg, data.bg, abv.bg и др, до Комисията за защита на потребителите, до
Федерацията на потребителите и кой където се сети.
Освен това е добре да се преброим тук във форума поддръжниците на идеята и да формулираме конкретни искания,
например:
1. Свеждане на цените до нормалния европейски и български стандарт, т. е. в рамките на 5-10 ст./мин.
2. Първоначалното таксуване да отпадне и да се въведат безплатни първи 6 секунди, както беше при Ментел през 2001
г.
3. Свободно използване на всички допълнителни услуги от потребителите на предплатени услуги - CLIR, MMS, GPRS.
4. Въвеждане на практиката на западните оператори при сключване на договор телефона да се предоставя безплатно на
потребителя.
Всъщност искам само това, което отдавна е нормална практика в Евпропейския съюз.
Който подкрепя идеята, моля да я разпростанява, където и както намери за добре, да я допълва и дава препоръки.
Който не я подкрепя, моля да не пише тук, а да постне тема ако иска анти-бойкот, за да се преброим. Сигурен съм, че ще
бъдем 95% срещу 2 %.
Подкрепете иnициaтивата на MobileBulgaria.Com
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
1
аз пък мисля че това е рекламен трик на вивател,аз лично имам две карти на М-тел на фирми и говоря на 5ст. на митута с Мтел и на 30ст. на минута с останалите оператори,тъй че съм доволен
- mechoklecho
- Автомобил:
- Двигател:
- CellNet ™
- Sheriff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
paro_k написа:На линка, който си дал виждам само рекламата на Вивател?!?
Може би тва има впредвид: http://www.mobilebulgaria.com/forum/rea ... d=0&view=1
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
11
CellNet ™ написа:paro_k написа:На линка, който си дал виждам само рекламата на Вивател?!?
Може би тва има впредвид: http://www.mobilebulgaria.com/forum/rea ... d=0&view=1
като гледам тоя бойкот го правят гадните авантаджий ,които нощно време претоварваха мрежите и човек не можеше да звънне от тях(за това спират карти и правят чудесий от М-тел)тия които нощно време званяха яко на аванта през деня кликват да им се обадиш ,имам поне 10 такива ''приятели'',м/у другото хората който правят боикота кво очакват вивател да им даде карти га говорят без пари ли

- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не знам , на мен лично ми е по изгодно да звънна някаде в провинцията от жисиема дори ако е на стационарен телефон от колкото от бтк. пък да не говориме че един ден като си четох извлечението за домашния телефон имаше странни феномени описани там, като например (съвсем примерно) 30 сек. през деня са ти 0.03 стотинки а същата вечер на същия номер пак 30 секунди са ти 1.4 стотинки. Така че все тая, ако на някои не му изнася да не говори, всички тея боикоти и глупости са рекламен трик според мене. И много се дразнех едно време като излезна глобул и всички почнаха да се възмущават как така няма да се преместя от мтел на глобул, тана ли е по ежтино. сега същата история със тея вива даже не ги знам какви са.
Както виждате е едно и също и винаги ще си бъде едно и също, просто това е положението.
Както виждате е едно и също и винаги ще си бъде едно и също, просто това е положението.
- CellNet ™
- Sheriff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: 11
www.arenabg.com написа:като гледам тоя бойкот го правят гадните авантаджий ,които нощно време претоварваха мрежите и човек не можеше да звънне от тях(за това спират карти и правят чудесий от М-тел)тия които нощно време званяха яко на аванта през деня кликват да им се обадиш ,имам поне 10 такива ''приятели'',м/у другото хората който правят боикото кво очакват вива тел да им даде карти га говорят без пари ли ? еми неа да стане 0докато някои хора не разберат че трябва да си платиш за някои работи и не можи винаги на аванта няма да стане .
Хмм според мен имат право колега да правят бойкот,
не го приемай лично, ама каква е тази фирма на която разговорите са ти 5 ст към мтел, и как мислиш трябва да вадим връзки за да приказваме

И аз приказвам ефтино, но не е в тва въпроса. Трябва всички услуги да са общо достъпни, надявам се ме разбираш.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”