освен с кубически см, има ли някакви такси, които са обвързани с конски сили? в смисъл кинтите дето давам за кола 1.8 90 коня примерно и 1.8 120 коня еднакви ли са?
нещо митото при внос да е обвързано с тях или?
как е тук и как е в другите страни,
данъци, такси и т.н.?
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Гражданската отговорност е вързана с кубиците, а данъка на колата е вързан с конските сили!
Преди карах Rover 216 Coupe, 1.6 16V 122hp, в данъчното беше написан 1.6 90к.с. и данъка ми беше безсрамно малък, сега карам Golf IV 1.8Turbo и данъка ми е в пъти по-голям, но гражданските и на двете коли са еднакви, защото съм в клас под 1.8
Преди карах Rover 216 Coupe, 1.6 16V 122hp, в данъчното беше написан 1.6 90к.с. и данъка ми беше безсрамно малък, сега карам Golf IV 1.8Turbo и данъка ми е в пъти по-голям, но гражданските и на двете коли са еднакви, защото съм в клас под 1.8

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mad_doctor написа:Е за туй предпочитам 1.6 FSI 115 коне, пред дизел 1.9 TDI...щото конете почти едни и същи, ама с тая кубатура на дизела....ама па като се замисля за икономията на гориво...
IVка 1.6 ми гори 11 извънградско с моето каране, 1.8T_то гори със същото каране 9, а III_ката 1.9TDI ми гореше 7.5 ..
1.6 е на кривия вариант повярвай ми, нито върви, нито пести .. затова я карах 2 седмици и я оставих да се вози тати с нея, аз нямам нерви да я карам тая кола ..
Данъка на автомобила зависи от конските сили.Ако колата е до 100 к.с.и колата е с катализатор се ползва 50 процента отстъпка.Доколкото си спомням /мързи ме да проверя точно/до 100 к.с.излизаше някъде около 0.50 лв. на к.с.и ако е с катализатор делиш на две .Над 100 к.с. е 1лв.на конска сила и няма намаление независимо дали колата е с катализатор или не.Има и един коефицент по който се умножава всичко,който зависи от годината на производство,но той не увеличава чувствително нещата.При внос на автомобил също изчисляването на митническата облагаема стойност на автомобила зависи от конските сили.Върху тази стойност после се плаща 20 процента ДДС ако колата е с произход от евросъюза.Ако е с произход от страна извън евросъюза се плаща и мито,а ако е над 160 к.с. и акциз.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
специално при вноса можеш да си изчислиш сам какво струва при различни коне и т.н. - http://auto.mitnica.com/inv/
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”