Проблем с маслото
- vortx
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем с маслото
Здравейте
Гледам 4е доста ми е спаднало маслото и се налага да долея...
Някой има ли представа какво ще стане ако се смеси синтетика с минерално?
Гледам 4е доста ми е спаднало маслото и се налага да долея...
Някой има ли представа какво ще стане ако се смеси синтетика с минерално?
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 15:38, променено общо 1 път.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 15:37, променено общо 1 път.
ivan4o написа:По принцип може да се смесва и няма проблеми. Ти с какво си? Ако си с синтетика и сипеш минерално единственото нещо, което може да се получи е да се намалят качествата на синтетиката (зависи и от количеството което ще се долее).
Сигурен ли си в това? Мен изрично ме предупредиха, че ако реша пак да мина на минерално, моторът трябва да се промие с тънко /вретенно/ масло.
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- scirocco gt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ivan4o написа:По принцип може да се смесва и няма проблеми. Ти с какво си? Ако си с синтетика и сипеш минерално единственото нещо, което може да се получи е да се намалят качествата на синтетиката (зависи и от количеството което ще се долее).
Точно така,дори и марката няма значение,стига да е качествена.
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз се съгласявам че може.Ако си със синтетика и сложиш минерално ставаш с полусинтетика.То така си пише и на полусинтетиката-че е смес от синтетика и полусинтетика.
Но според мене въпреки всичко има вероятност да се пресече.Зависи от собавките в самото масло.Затова ако слагаш и смесваш го следи.Ако се пресече ще го смениш, ако не ще караш.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”