Днес си сложих зимните гуми, трябва ли да ги балансирам?
Последно са балансирани миналата есен, после чакаха на джантите стифирани хоризонтално досега.
Баланс на зимни гуми или може и без него?
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Mили ми колеги! По колко км правите на година? 10 к? Щото за 2 месеца около 10 к по дупките и си си за баланс...... 16 кинта е баланса на 4 гуми.... А регулирането на предницата - то не винаги е регулиране, просто минавам през стенда, защото съм луд, параноик, болен - държа колата ми да е перфектна! ВСЯКА, КОЯТО КАРАМ! ДОРИ И ДА НЕ Е МОЯ!!!
И "вибрации" се пише с "И", опитай се да го изговориш с "Й" накрая.... Не се ли научихе........ 2 клас!
И "вибрации" се пише с "И", опитай се да го изговориш с "Й" накрая.... Не се ли научихе........ 2 клас!
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
BastunSelski написа:И кво може да се развали,ако не са балансирани?А тоя реглаж важен ли е?Аз не съм правил баланс и реглаж никога,а на тази от 2 години.То когато почне да криви тогава.
Сигурно и джантите требе да са прави...
На първо място лагери, могат да ти се развалят.
На второ ако станат нечовешки вибрациите, нищо няма да се развали,
ами ще почнат да ти падат части от колата ...
Ама при все се чудя от какво си тръгнал да пестиш

- bodlivez
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо не съм тръгнал да пестя!
Днес любимите гумаджий ме докараха до тук, обиколих трима и като ми казаха 'ма много хора има, остави си телефона ще ти звънна... и т.н. простотии' опрях до направи си сам. Смених ги за час четирите гумета натегнах болтовете както си знам и сега хич не ми се ходи да ги демонтирам после пак да го проверявам гумаджията какво е натегнал какво - не!
Вибрации никакви не усещам, чекнах ги на бензиностанция наляганията са ОК. Смятам зимъска да карам така, ако нещо тотално се сговни заради липсата на баланс - непременно ще пиша - да знаете да не правите като мен
Днес любимите гумаджий ме докараха до тук, обиколих трима и като ми казаха 'ма много хора има, остави си телефона ще ти звънна... и т.н. простотии' опрях до направи си сам. Смених ги за час четирите гумета натегнах болтовете както си знам и сега хич не ми се ходи да ги демонтирам после пак да го проверявам гумаджията какво е натегнал какво - не!
Вибрации никакви не усещам, чекнах ги на бензиностанция наляганията са ОК. Смятам зимъска да карам така, ако нещо тотално се сговни заради липсата на баланс - непременно ще пиша - да знаете да не правите като мен

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”