Ресурс по време на ангренажен ремък...?!?!?!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Ресурс по време на ангренажен ремък...?!?!?!

Мнениеот Jetman » Вто 25 ное 2008 20:48

Колеги интересува ме дали има някакъв срок, в който да трябва да се смени ангренажния анремък, пък и другите ремъци? Имам предвид че примерно колата не е изминала необходимите километри за смяна, а са минали 4 години откакто е сложен ремъка.

Потребителски аватар
passatdriver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatdriver » Вто 25 ное 2008 21:00

на пасата като сменях ангренажа ми дадоха гаранция 100к км или 3 години нямам идея но може да има някакво стареене на самия матерял по-добре го смени

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 25 ное 2008 21:04

специално с този ремък не бих рискувал :roll:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 25 ное 2008 21:04

Гума е - старее си... :)

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: Ресурс по време на ангренажен ремък...?!?!?!

Мнениеот Lisho » Вто 25 ное 2008 21:47

Jetman написа:Колеги интересува ме дали има някакъв срок, в който да трябва да се смени ангренажния анремък, пък и другите ремъци? Имам предвид че примерно колата не е изминала необходимите километри за смяна, а са минали 4 години откакто е сложен ремъка.

На опаковката на ремъка има едно етикетче на което пише кога е произведен и кога му изтича срока на годност (expire date).Ако е метално изделие напр.бензинов филтър пише expire date:none Много продавачи нямат интерес с тези срокове да са запознати потребителите защото всеки като купува ремък ще иска преди 1-2 месеца най-много да е произведен.Това е нещо като DOT-а на автомобилните гуми.Дали ще се монтира или не каучуковото изделие старее и си влошава качествата си ако ще и в супер условия да е съхраняван.
Като си остави човек колата в сервиз да му сменят ремъка аджеба дали ще му кажат новият ремък кога е произведен или пък той сам ще си смъкне защитния капак на ангренажа да види какво са му сложили.На Б3 лесно ракопчаваш защитният капака и гледаш.Но на Б5 :wink:

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Вто 25 ное 2008 21:55

Аз питам по принцип как стои въпроса, моя не е толкоз стар :)
Колега passatdriver каква е марката на ремака който си сложил, понеже тези 100к км не могат да не ме впечатлят?

Потребителски аватар
martod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martod » Сря 26 ное 2008 0:34

Jetman написа:Аз питам по принцип как стои въпроса, моя не е толкоз стар :)
Колега passatdriver каква е марката на ремака който си сложил, понеже тези 100к км не могат да не ме впечатлят?
Колега ! В първият си пост писа, че ремъка ти е на 4-год.......Стареенето на гумата, има 10-годишен период, но когато стои на рафта в магазина......След като се монтира на колата, му дават 3-години, или 100000км.-което дойде по рано........Но понеже нашите пътища са "много хубави", и изобщо няма дупки по които да ти се лашка двигателя, е хубаво смяната да се извършва на по-малко километри(70-80000км.).....Като ти гледам аватара, си с дизел, така че не си прави експерименти, защото клапаните и буталата са много по скъпи от ремъка и ролката-вЕрвай ми......

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Сря 26 ное 2008 0:38

зависи от марката ,сега кви ли не ментаци има ,където и 65000 неизкарват...бозава работа иначе оригинален може да издържи 80 000, 85 000км.Въпрос на марка и качество.Сложиш ли ментак ,може и да ти се наложи основен ремонт :?

Потребителски аватар
passatdriver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatdriver » Сря 26 ное 2008 7:10

Jetman написа:Аз питам по принцип как стои въпроса, моя не е толкоз стар :)

ами трябва да вида гаранционната карта но се ми струваше че в сервиза дето ходих баш майстора е работил в юнитрейд и купуваше частите от там беше някакъв ангренажен комплект ще видя и ще ти кажа точно

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Сря 26 ное 2008 9:19

ангренажния ремък има няколко стоманени въжета импрегнирани в гумата.
не се разтяга и не се къса толкова лесно колкото си мислите

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Сря 26 ное 2008 9:26

Jetman написа:.... каква е марката на ремака който си сложил, понеже тези 100к км не могат да не ме впечатлят?

Ремъка за първоначално вграждане завода производител на моят двигател препоръчва да се смени най-късно на 180 000 км.Такъв ремък може да се купи от оторизираните сервизи на Фолкваген и ще е гарантирано оригинален.Цената му обаче и тя е оригинална около 313* лв. (ремък, обтяжна ролка, болт и още някаква джаджа).Именно на картонената му опаковката видях стикерчето с дата на производство и дата до кога е годен. Отделно на самият ремък е щампована датата на производство.
*Става въпрос за ремъка на Б5,5 96kW 2.0 ALT двигател.

Потребителски аватар
martod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martod » Сря 26 ное 2008 10:11

nii написа:ангренажния ремък има няколко стоманени въжета импрегнирани в гумата.
не се разтяга и не се къса толкова лесно колкото си мислите
Късат се колега !....Виждал съм доста такива........И когато се случи на малка скорост, се разминава работата само със смяна на няколко повдигача, понеже им се чупат помпичките, и 2-3 криви клапана.....Но при висока скорост, става мазало......На едно Ауди 100-2.5 TDI- се беше скъсал при 140 км/ч., и му беше скъсало разпределителният вал на две, всички клапани леш, и на две бутала-дупки......

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Сря 26 ное 2008 10:29

знам че се късат, но доста по-трудно от разните аксесоарни ремъци които са само каучук с полиестерни влакна.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 26 ное 2008 13:27

на ремъка, както и на гумите знам че срока на годност е макс 4 години
независимо от пробега
или прпимерно 60 000 км, което настъпи първо
от такива неща не се пести

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Сря 26 ное 2008 14:27

Замисли се за гаранцията на новите коли - най-масовите са с 2 години гаранция, по гъзарските до 5. Т.е. в най-оптимистичния вариант ако колата ти е много маркова и нова - 5 години е максимума.
Сега, като добавиш, че си си купил "оригинален" ремък, повече от 4 години
е кофти да караш.
Ако искаш съвсем да си вържеш гащите - на 3 сменяй :)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”