Моля за съвет при избор на автомобил

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Моля за съвет при избор на автомобил

Мнениеот Bobi85 » Пет 28 ное 2008 3:41

Предварително искам да благодаря на всички,които ще се отзоват за съдействие. Става въпрос за следното: изправен съм пред дилемата Golf 1.6 SR, 2000г и Peugeot 307 2.0 HDi, 2003 ( писал съм и в другия форум).
Ако аз бях от другата страна и давах съвет, без да се съм видял колите , щях да посоча Golf'а.Но тази 307'ца е просто зашеметяваща.Нали всички си говорим,че Твоята кола е тази,която те грабне?Е, за мен в случая е тази 307'ца( Голф'а също е е много красив,но минуса е,че е двувратка).
Единственото,което ме спира е мааааалката разлика от 5000 лв в цените...:)
Какво бихте направили Вие,ако бяхте в моята ситуация?Предварително се извинявам на всички,ако темата не е в подходящия раздел,но наистина нямам времето да прочета всички теми...

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Пет 28 ное 2008 4:02

Първо, тук 80% от хората ще те посъветват да вземеш Голф-а, защото са(сме? ;)) сектанти.
Както сам си казал, разликата в цените е голяма. Не е лошо да се замислиш и какви са парите за консумативи, които ще отиват. Може да се каже, че Голф 4 не съм карал. Поддръжката не е евтина (сравнение с Голф 2 или 3). 1.6 - за града става. Има си слабите страни ... хубавото е, че е 200г. На по - старите - 98/ 99 дефектират. Потърси из форума, писано е достатъчно. Според мен не е лоша кола. При всички положения на твое място бих търсил дизел.

Пежото - не мога да си кривя душата - страшна кола. Возия, комфорт, двигател. Обаче ... окачването по нашите пътища не държи. Няколко познати имам с Пежа, едното 307 и всички те се оплакват от окачването - много бързо се троши. Освен това консумативите ти ще са много по - скъпи, особено ако има и филтър за твърди частици.

Нека все пак колегите с повече опит и информация да ме допълнят/поправят.

Късмет!

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Пет 28 ное 2008 6:02

rijo,

благодяря за мнението ти.Само да уточня,че става въпрос за точно тези два автомобила,тоест не ги мисля,а ги има и колите ги знам....

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 28 ное 2008 9:17

Ами както се очаква в Фауве форум е нормално Голфа да се препоръчва :twisted: И за мен голфа е по-добрия вариант в случая,и ще ти кажа защо - относно двигателите - дизела е по-добър,няма две мнения по въпроса, но както е посочил и колегата по-горе, разликата в поддръжката и особено разликата в цените, ме кара да клоня към Голфа : vw fen

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”