Задължителни ли са зимните гуми в западна Европа ?
- juli76
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Задължителни ли са зимните гуми в западна Европа ?
Интересува ме дали мога да пътувам през Австрия и Германия с подчти нови всесезонни гуми или трябва задължително да съм с зимни ?
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
-
- Автомобил:
- Двигател:
Определено полицайте в чужбина са скептично настроени към българите и правят стабилни проверки на подозрителни автомобили с чужди номера, така че нищо чудно да ви драснат някой акт.
А пък относно зимните гуми вече и в бг е задължително при ПТП във зимният сезон колата да е със зимни гуми иначе някои застрахователни компании не изплащат щети!
А пък относно зимните гуми вече и в бг е задължително при ПТП във зимният сезон колата да е със зимни гуми иначе някои застрахователни компании не изплащат щети!
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Задължителни ли са зимните гуми в западна Европа ?
juli76 написа:Интересува ме дали мога да пътувам през Австрия и Германия с подчти нови всесезонни гуми или трябва задължително да съм с зимни ?
Ако става въпрос за буса от аватара , пътувал съм надлъж и на шир в всякакви условия и досега никой катаджия в Европа не ми е проверявал гумите дали са М+С .Ако трябва да съм искрен съм карал и със зимни отпред и летни отзад

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
POLO PAVLETI написа:juli76 написа:Интересува ме дали мога да пътувам през Австрия и Германия с подчти нови всесезонни гуми или трябва задължително да съм с зимни ?
Ако става въпрос за буса от аватара , пътувал съм надлъж и на шир в всякакви условия и досега никой катаджия в Европа не ми е проверявал гумите дали са М+С .Ако трябва да съм искрен съм карал и със зимни отпред и летни отзадКарай спокойно и не се плаши от такива неща
То си е за вас момчета !? Кой лъжете полицая или ВАС самите ? А бе що не карате с 7 годишни летни гуми ... мисля няма проблем ?
Последна промяна от StS на Нед 21 дек 2008 13:24, променено общо 1 път.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
POLO PAVLETI написа:juli76 написа:Интересува ме дали мога да пътувам през Австрия и Германия с подчти нови всесезонни гуми или трябва задължително да съм с зимни ?
Ако става въпрос за буса от аватара , пътувал съм надлъж и на шир в всякакви условия и досега никой катаджия в Европа не ми е проверявал гумите дали са М+С .Ако трябва да съм искрен съм карал и със зимни отпред и летни отзадКарай спокойно и не се плаши от такива неща
Ти се забъркай в ПТП през зимата с летни гуми,тогава ще се уплашиш,ама ще е късно

- juli76
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мойте на буса са нови LASSA "transawy" страхотна гума карам с тях целогодишно без проблеми. Предишните изкараха 150 хил.км и имаха грайфер. Дават ги уж всесезонни но никъде го няма символа M+S с една дума са си летни.
Тъй че няма да пътувам и рискувам.
Пък и точно сега нямам излишни 1000 лв. за качествени зимни гуми след като с тези си карам спокойно в БГ и някой други близки страни.

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
- juli76
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
theultimate написа:Сигурен ли си че няма M+S? На всички всесезонни гуми, които съм карал на лека кола е имало. Ако няма наистина, все едно че са летни за пред закона.
Нямат такива символи или не пише "All seasons" огледах ги внимателно.В интернет в част от чуждите сайтове ги споменават като летни само в БГ като всесезонни

- anastas_mateev
- Автомобил:
- Двигател:
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега, сам си си отговорил - всесезонните гуми затова са всесезонни - защото може да се карат и през зимата и през лятото!!!
Наскоро в Автобилд имаше сравнителен тест на всесезонни със зимни и летни и изводът беше, че ако не живееш в Алпите, спокойно може да караш и със всесезонни гуми...
Изискването е дълбочина на грайфера 2мм и M+S знак (има го на всички всесезонни гуми), но хората масово си мислят, че M+S = "зимни" и оттам тази заблуда за задължителните зимни гуми...
Наскоро в Автобилд имаше сравнителен тест на всесезонни със зимни и летни и изводът беше, че ако не живееш в Алпите, спокойно може да караш и със всесезонни гуми...
Изискването е дълбочина на грайфера 2мм и M+S знак (има го на всички всесезонни гуми), но хората масово си мислят, че M+S = "зимни" и оттам тази заблуда за задължителните зимни гуми...
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”