Относно данък
- lavidaloca
- Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
- Двигател:
Относно данък
Здравейте колеги! Както може би вече знаете от около седмица имам Поло и в началото имах "леки" вандалски проблеми. Сега всичко уредих остана само да платя данъка. Та въпроса ми е колко ще ми е евентуалната такса? Колата е 1.4мпи 2000 година, по фактура е 5800лв. Чух някакви неща, че данъка се формирал на база 3% от стойността на фактурата? Други пък ми казват, че съм бил голям будала, понеже "хората си издавали фактура за по 1000лв., за да може да платят 30лв. данък". Моля за помощ 

- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Този данък, които е 3 % от стойността по фактура мисля че се плаща еднократно и то при придобиването на колата от друг човек. Ако е от автокъща мисля че не се плаща. Иначе годишния данък на колата зависи от двигателя, региона в които е регистрирана и така нататък. Имаше една тема където се обсъждаха данъците и там може да видиш колко горе долу ще ти е. 

Колега ще използвам твойта тема да си задам и аз въпроса, надявам се да ме извиниш за което
Та въпроса ми е: Понеже ми изтича договора за лизинг дали след като си я прехвърля на мое име колата ще трябва да плащам някакъв данък. До сега данък за колата е плащан от лизинговата компания и аз съм им превеждал на тях парите?
Благодаря предварително и Весели празници

Та въпроса ми е: Понеже ми изтича договора за лизинг дали след като си я прехвърля на мое име колата ще трябва да плащам някакъв данък. До сега данък за колата е плащан от лизинговата компания и аз съм им превеждал на тях парите?

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Re: Относно данък
lavidaloca написа:Здравейте колеги! Както може би вече знаете от около седмица имам Поло и в началото имах "леки" вандалски проблеми. Сега всичко уредих остана само да платя данъка. Та въпроса ми е колко ще ми е евентуалната такса? Колата е 1.4мпи 2000 година, по фактура е 5800лв. Чух някакви неща, че данъка се формирал на база 3% от стойността на фактурата? Други пък ми казват, че съм бил голям будала, понеже "хората си издавали фактура за по 1000лв., за да може да платят 30лв. данък". Моля за помощ
Колега ще ти кажа какво се прави /въпреки че не е редно/
Отиваш при нотариус който да "оцени" колата на ново Той я оценява на 800 лв и "черпиш "държавата затова ,че си си купил кола само 3% от 800 лв Фактурата вече не играе.Иначе ще платиш данък 3% от 5800лв Нотариусите които правят такава оценка при нас взимат 10лв за услугата-готов формуляр и секретарката го нотрясква за 2 минути и БЕГАЙЙЙЙ.Успех
Всяка община от тази 2008 г сама определя местните /като този/данъци така че провери при вас как е при нас е 2%
А няма значение ,че е от автокъща -ти плащаш данък придобиване на собственост пак има данък Така ,че прави каквото ти казах
- lavidaloca
- Двигател:
Re: Относно данък
Колега ще ти кажа какво се прави /въпреки че не е редно/
Отиваш при нотариус който да "оцени" колата на ново Той я оценява на 800 лв и "черпиш "държавата затова ,че си си купил кола само 3% от 800 лв Фактурата вече не играе.Иначе ще платиш данък 3% от 5800лв Нотариусите които правят такава оценка при нас взимат 10лв за услугата-готов формуляр и секретарката го нотрясква за 2 минути и БЕГАЙЙЙЙ.Успех
Всяка община от тази 2008 г сама определя местните /като този/данъци така че провери при вас как е при нас е 2%
А няма значение ,че е от автокъща -ти плащаш данък придобиване на собственост пак има данък Така ,че прави каквото ти казах[/quote]
Да, но нужно ли е при нотариуса да присъства човека, от който съм закупил колата ?
А няма значение ,че е от автокъща -ти плащаш данък придобиване на собственост пак има данък Така ,че прави каквото ти казах[/quote]
Да, но нужно ли е при нотариуса да присъства човека, от който съм закупил колата ?
- Getoni
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не се занимавай с нотариуси просто отиваш в някоя застрахователна компания и им искаш да ти направят оценка на колата (пишете я за 1000 лв.) плащаш и с документите преснимани на колата и тази оценка отиваш в данъчното и попълваш формуляра и от тази оценка ти вземат по 2% и си готов и чакаш да си платиш данъка за догодина .Аз така правя с всичките ми коли до сега .
- lavidaloca
- Двигател:
mimo4o написа:Колега ще използвам твойта тема да си задам и аз въпроса, надявам се да ме извиниш за което
Да, ще трябва. С копие от договора за покупко-продажба и копие на големия талон (когато вече е на твое име) отиваш в данъчното и си регистрираш колата. Срока е 2 месеца след регистрацията на КАТ.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”