предните врати не се отварят, замръзнали са, съвети

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
amonik
Автомобил:
Двигател:

предните врати не се отварят, замръзнали са, съвети

Мнениеот amonik » Пон 29 дек 2008 0:09

Здравейте колеги, замръзват ми 2-те предни врати и не искат да се отварят, значи аз съм с централно (венто 1997 год) и си се отключват нормално всички врати, но предните 2 и особено шофьорската не се отваря нито отвън нито отвътре. Днес ги мазах с течен парафин навсякъде и тази вечер пак бяха замръзнали предните 2 врати. Искам да ви попитам дали може да не е от гумените уплътнения а от нещо друго? Например от механизма на вратата, той да е замръзнал? Приемам всякакви съвети и предложения. Мерси.
mod edit: gr_kanev

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 29 дек 2008 0:13

Ако е от бравата на вратата,отваряйки няма да усетиш съпротивление в дръжката - и отвън и отвътре,няма го типичното щракване.
Ако е така - разглобявай корите,напръскай обилно бравите с някакъв смазващ спрей - WD 40 и подобните нему.
Ако има съпротивление и "щрак" - смажи си уплътненията с нещо.С какво - не знам.

amonik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот amonik » Пон 29 дек 2008 0:16

Щракване няма, все едно е заключена, а аз виждам че не е. Значи трябва да сваля корите.

Потребителски аватар
daniel_gpower
Автомобил:
Двигател:

....

Мнениеот daniel_gpower » Пон 29 дек 2008 0:52

Колега доколкото разбирам колата се отключва но не може да се отвори нито отвътре нито отвън. Аз имах такъв проблем решението е много е...... Сваля се кората както е затворена вратата и се бърка с една тънка отвертка докато се налучка. Защото механизма остава на средно положение и затова не може да се отвори. Моя съвет е да ти помогне човек който го е правил!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 29 дек 2008 1:04

amonik написа:щтракване няма, все едно е заклю4ена, а аз виждам 4е не е. зна4и трябва да сваля корите

Разглобяваш,най-добре сваляш бравите - свалят се бавно,кофти,неудобно... и пръскане със спрей,за да се смажат.
Аз имах подобен проблем с дясната предна врата,само че не беше през зимата.Първо спря да се отваря отвътре,после отвън.Клеясала брава - това беше проблема.Разглобих,свалих,смазах,всичко е ОК сега.
Ама преди да правиш цялата тая галимация,увери се че наистина не е заради замръзнали уплътнения цялата работа.

amonik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот amonik » Пон 29 дек 2008 1:13

Ами не мисля че е от уплътненията а нещо в бравата. Когато през деня напече и се размрази се отваря, ама сутрин или вечер не ме питайте от къде трябва да вляза за да си покарам колата :) . Кори не ми се свалят ако има някакъв друг вариант ще се радвам, ако няма ще се наложи да ги сваля, въпреки че не_знам от къде да започна със свалянето.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 29 дек 2008 1:22

amonik написа:ами не мисля 4е е от уплътненията а нещо в бравата. когато през деня напе4е и се размрази се отваря, ама сутрин или ве4ер не ме питайте от каде трябва да вляза за да си покарам колата :) кори не ми се свалят ако има някакъв друг вариант ще се радвам, ако няма ще се наложи да ги сваля, въпреки 4е незнам от каде да запо4на със свалянето.

Вземи си купи едно смазващо спрейче първо.Няма значение марката.Има ги навсякъде в Големите магазини - дали ще отидеш в Практикер,Бриколаж,Баумакс,няма значение.
Като успееш да отвориш вратата - напръскай така по-обилно частта от бравата,която се вижда,във вратата.
Ако не помогне - сещаш се.

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Пон 29 дек 2008 8:49

amonik написа:ами не мисля 4е е от уплътненията а нещо в бравата. когато през деня напе4е и се размрази се отваря, ама сутрин или ве4ер не ме питайте от каде трябва да вляза за да си покарам колата :) кори не ми се свалят ако има някакъв друг вариант ще се радвам, ако няма ще се наложи да ги сваля, въпреки 4е незнам от каде да запо4на със свалянето.

Миналата зима при мен беше същото оказа че е от бравите.Но чак на пролет ги отварях и пръсках иначе всяка сутрин се молех да не са замръзнали.Гадното беше една сутрин като отидох до колата отворих я и си викам еее най после ама к*р :) тогава замръзна и не можах да я затворя.10 мин какво ли не правих и най накрая с на жена ми сешуара подухах малко на машинката и се затвори пустата врата.Докато стигна до работа пак беше замръзнала.Беше същата работа, нямаше го щракването.Така че 100 % сваляй корите и пръскай че много смях ако не можеш и през дясната врата да влизаш през задните , ами ако и те замръзнат :roll: през багажника.Аз ще взема апарата да снимам :P

amonik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот amonik » Пон 29 дек 2008 9:44

аз съм с венто и през багажника е многоооооо трудно да вляза, направо си е за филм, засега 2 дена влизам и излизам през задните врати. като си взема спрей кое то4но трябва да напръскам? за бравите става въпрос? дръжките на вратата от външната страна или самият език на вратата, който като се затвори влиза във взаимодействие с купето? как го обясних само :)

Потребителски аватар
laldo
Автомобил: Опел Зафира В
Двигател: 2006 г

Мнениеот laldo » Пон 29 дек 2008 10:10

колега,вземи WD40, към него си върви едно малка пвц тръбичка.вкарваш я в бравата и пръскаш смело.......... би трябвало дасе разнeсe добре по механизма,все пак е под налягане

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 29 дек 2008 11:24

възможен е и обратния ефект, да отвориш вратата, аме след това да не можеш да я затвориш :) просто машинката не иска да щракне ... много кофти

проблема ти е в бравите и механизмите, отваряш, смазваш и си готов

Потребителски аватар
fed
Автомобил:
Двигател:

Re: предните врати не се отварят, замръзнали са, съвети

Мнениеот fed » Пет 20 фев 2009 16:51

Е на пасатора бравата се вижда и без да си свалил кората, напръскваш обилно и пак к.р, май най правилното решение е сваляне, почистване смазване, раздвижане и монтаж..

Потребителски аватар
golf2_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf2_forever » Пет 20 фев 2009 20:29

намажи си уплатненията с глицерин продават го по аптеките около левче струва ако пак не се отварят чакат те мъки да се занимаваш с брави по това време на годината

успех ти пожелавам

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 20 фев 2009 20:34

Ако гумата е дала фира ,глицерина само попива и след 5 мин. все едно не е мазана

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”