Голф за 1ва кола

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
axes
Автомобил:
Двигател:

Голф за 1ва кола

Мнениеот axes » Чет 29 яну 2009 22:48

Февруари ако всичко мине както трябва би трябвало да взема книжка и вече търся кола която да купя. И искам малко съвети : ) ориентирал съм се към голф 3 като доста масова кола в БГ предполагам че потдръжката и ще е поносима ( а тва за един млад шофьор е от голямо значение) разполагам с 3 бона за кола, като съм наясно че след като я купя ще ми трябват още пари за прехвърляне, прегледи и т.н.. Та искам съвет дали тва ще е удачна кола за начинаещ шофьор или какво бихте ми препоръчали ако се сещате за нещо по добро в моя случай. А и още нещо какво бихте ме посъветвали за това кое е по-добре да купя колата от собсвеник(карана в БГ :012: :banghead: ) или е по-добре да я купя нов внос. Знам че е относително няма гаранция и при двата случая дали колата ще е читава, но все пак.

П.П. Сори ако греша раздела. Все пак ми е 1вия пост. :talk: mhihi

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф за 1ва кола

Мнениеот jonn_krissy » Чет 29 яну 2009 22:52

Погледни тук колега ако си запалянко на голф.viewtopic.php?f=15&t=126390.

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Пет 30 яну 2009 0:25

за 3 бона 3ка... е кво ша е тва.. 1.4 , 1.6..
я вземи си една 2ка 112 коня или 90(ако ти се кара евтино на газ).. хем ти е евтина поддръжката, хем не можеш да я счупиш за да и смениш нещо.. само ремъци, масло и бензин.. като за първа кола 2ката според мен е най-добре.. ще имаш по-мощна кола(щот ще ти се иска да понавървява..
3 бона.. за до 2.5 може да си намериш запазено PB и за другите да го обслужиш и да си го прехвърлиш..

Потребителски аватар
golf_mania_jambol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_mania_jambol » Пет 30 яну 2009 0:42

пб :012:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 30 яну 2009 1:41

за 3 бона 1.8 моно без много екстри си намира от раз
цените не са това което бяха...

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 30 яну 2009 8:56

За цените провери сам. Тук са някакви фанатици и карат само GTI за 5 бона :) . Хора, той пита за първа кола! Първата кола е по-добре да бъде сравнително бавна и икономична. За 3 бона можеш да си намериш голф3 с по-малък двигател. За първа кола голф2/3 е отлична кола. Части наистина има под път и над път и не са скъпи. Много неща можеш да си сменяш пред блока сам. Освен това се разваля по рядко от френските и италянските коли, освен ако не е някаква кочина. Принципно битуват разни митове че голфа е ужасно неудобна и селска кола, но това го говорят хора, които не са карали запазен голф с хубави гуми, а само разни каруци. За тези пари няма нищо по-практично.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пет 30 яну 2009 9:16

колега в раздел продава има доста добри оферти :wink:

ето една от тях,която е доста добра,според мен :arrow: viewtopic.php?f=44&t=121330

Потребителски аватар
paagrio
Автомобил: голф 1K
Двигател:

Мнениеот paagrio » Пет 30 яну 2009 10:55

за 3 бона много трудно ще намериш читава тройка, освен от познат на който имаш доверие и той не иска да те метне. тези които са евтини по обявите трябва да налееш пари в тях и накрая ще ти излезе даже по-скъпо. По-добре си вземи една натокана двойка за 2000-2500. Новия внос освен че има куп разходи по регистрацията ти гарантира още хилядарка в близката половин година за ремонти, скрити от нашите джамбази. Иначе голфа е идеален и за първа и за последна и за постоянна кола, неслучайно е толкова масов. : vw fen

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пет 30 яну 2009 12:19

LuIS написа:за 3 бона 3ка... е кво ша е тва.. 1.4 , 1.6..
...

Че какво й е на 1.6 :?:
Аз съм с 1.6 и съм много доволен-евтина е за подръжка и харчи поносимо
А не си взимай ГТи,че както си начинаещ шофьор и още не можеш да владееш хубаво колата,да не станат поразии.По добре първо свикни на някоя,по-бавна кола.
А иначе във форума на Фолксваген,нали не мислиш че някой ще ти препоръча друго различно от ФВ :)

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пет 30 яну 2009 12:30

Колега млад шофьор, вземи си един Лупи - малко ше ти харчи, лесен за управление, маневри и паркиране и не на последно място имаш разни глезотийки(като АБС, еърбези), дето за един млад шофьор ми се струват безценни :да:

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Пет 30 яну 2009 12:46

Дашо написа:
...

Че какво й е на 1.6 :?:
Аз съм с 1.6 и съм много доволен-евтина е за подръжка и харчи поносимо
А не си взимай ГТи,че както си начинаещ шофьор и още не можеш да владееш хубаво колата,да не станат поразии.По добре първо свикни на някоя,по-бавна кола.
А иначе във форума на Фолксваген,нали не мислиш че някой ще ти препоръча друго различно от ФВ :)

Дашо, нищо против 1.6.. лично аз имам два такива... просто на младия шофьор ще му се иска да понавървява(лично мнение).. което реално погледнато не е много добре,но ...

Потребителски аватар
jafaar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jafaar » Пет 30 яну 2009 12:49

я вземи си една 2ка 112 коня или 90(ако ти се кара евтино на газ).. хем ти е евтина поддръжката, хем не можеш да я счупиш за да и смениш нещо.. само ремъци, масло и бензин.. като за първа кола 2ката според мен е най-добре.. ще имаш по-мощна кола(щот ще ти се иска да понавървява..
3 бона.. за до 2.5 може да си намериш запазено PB и за другите да го обслужиш и да си го прехвърлиш..

Бахти, аз давам мойта 3ка GTI за 3 бона от воле, ако че си ми е на сърцето легнала - глезя и поддържам повече от жената :)

Първа кола ми е и много си я поддържам, ама се точа напролет на хонда прелюд 2.3, че голфарата нещо ми бавнее вече :)

Като за първа кола съм доволен, само дето харчи повече бенз, зимно време на градско сега гледам че 12 ги яде за закуска (2000 кубика, 115 коня от които сигурно са се разбегали неколко през времето). Извънградско е чук - 7-8 според настъпванката и товара. Поддръжката е евтина щото частите са масови и ги има навсякъде. Не ми е жал ако се чукна някъде (засега не съм успявал де) щото наистина е мегаевтино всичкото чарколяк.

Нямам база за сравнение с друга кола, но по това, което слушам от приятели май съм уцелил джакпота - здрава, евтина, върви прилично (тука фанатиците да траят, че за тях прилично върви на шумахер формулата). Те тва е от мене.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пет 30 яну 2009 13:16

LuIS написа:Дашо, нищо против 1.6.. лично аз имам два такива... просто на младия шофьор ще му се иска да понавървява(лично мнение).. което реално погледнато не е много добре,но ...

Точно нали и аз това казвам. :wink:
Знам че му се кара доста,ама то и по нашите пътища.Ще се засили някъде и пред него ако изкочи нещо,няма да реагира навреме-все пак младите шофьори не могат да владеят добре колата,не са й свикнали с габарити,спирачки и т.н. и ще стане беля.То не че с колите с по-малките двигатели,това не може да се случи,но набират по-бавно.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 30 яну 2009 13:24

То понеже 1.6 никак не върви. Като първа кола да не би да вдига 100 от светофар до светофар или да подържа 160-180 на магистралата? За нормално каране му е предостатъчно. А разхода с гаранция ще е по малък, пък ако не е пълна инжекця може и да го кара с обикновена газова.

Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Пет 30 яну 2009 13:54

Търси запазена двойка 75-90 коня с глезотии, а с остатъка $ - стандартното обслужване, подобрения в спирачната система и нови гуми.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”