Имам ли климатик или не??
Имам ли климатик или не??
Тъй като нямам възможност да ходя до сервизи в момента поради тежка сесия исакам да попитам дали имам климатик на моя голф 3 94 моно 1.6 .До копчето за загряване на реотаните на задния прозорец има два бутона - "Макс" и "Мин" това ли са копчетата за прочутия климатик или бях прецакан при продажбата...????
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Имам ли климатик или не??
това са
ама дали работи е друга бира
като си купувал защо не си пробвал?
ама дали работи е друга бира
като си купувал защо не си пробвал?
Мерси за инфото...поне има значи може да се поправи,ако не работи...
а защо пише "макс" и "мин", а не "ac/c"? Заради по-старата година ли??
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Бутоните са norm и max и са такива, защото климатика ти е допълнително слаган в Италия от фирмата Diavia. С norm пускаш климатика, а с max затваряш клапата за вътрешна циркулация и се върти въздуха вътре в купето без да има приток на свеж външен въздух. Лятото, когато се качиш в напечената кола е хубаво при пускането на климатика първоначално за няколко минути да са натиснати и двете копчета за да се охлади първо въздуха в купето, а след изключването на max (примерно след 5мин.) се охлажда и постъпващия в колата свеж въздух. Също max се натиска, ако караш зад камион и не искаш да се удушиш. Бутона max затваря клапата за вътрешна циркулация не само когато е пуснат климатика, но и когато е пуснато парното,т.е. деиства дори и без да е натиснат norm. И двата бутона norm и max работят само когато е пуснат вентилатора.
Последна промяна от Каспър на Сря 04 фев 2009 23:23, променено общо 2 пъти.
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
само да добавя когато си ползваш парното зимата този бутон мах също затваря притока на външен въздух към купето!
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
Slokara написа:Мерси за инфото...поне има значи може да се поправи,ако не работи...
да не ти се налага....
Мерси за инфото...много полезна инфомация ми дадохте честно казано много благодаря..искам да кажа..че съм доволен от голфчето купих го защото беше с климатик и ел стъкла само 3000 лв с джанта 15 и газова бутилка досега 3 месеца не съм му сменял абсолютно нищо освен консуматави..
Върши работа за този период от живота ми...много съм доволен като се има предвид че бях собственик на помията Renault Megane Coach...
Върши работа за този период от живота ми...много съм доволен като се има предвид че бях собственик на помията Renault Megane Coach...
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993

честито колега, със здраве да си го караш, колкото до бившата ти кола - наистина е помия.
По темата - тези дни е студенко и не съм сигурен дали ще успееш да провериш дали бачка нормално климатика.
На елементарно на вдигнат капак, се заслушай при включване на климата, дали се чува цъкване и първоначално леко заглъхване на двигателя.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Поправих горното си мнение. Благодарение на колегата titi28 и след проба днес разбрах, че винаги когато е пуснат вентилатора бутона max затваря клапата за вътрешна циркулация без значение дали си на климатик или парно, а не както смятах, че работи само при натиснат бутон norm, т.е. само при пуснат климатик.
- Zoran
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега, а ти какъв човек си да си купиш кола и да не дигнеш предния капак да видиш кво има вътре

да зема и аз да сложа разни датчици и копчета и може го продам моя, като кажа че е с турбо

да зема и аз да сложа разни датчици и копчета и може го продам моя, като кажа че е с турбо

- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
Зоране, не си прав. Не всеки разбира. Аз също и да го отворя и да не го отворя, все си е тая. До сега каквото и да съм купувал, капака не съм отварял. Така де. И да го отворя, то е ясно. Светещ двигател. Измит. Ахкаме само. Паля и тръгвам. Каквото се падне.
Първата ми кола. Купих си Корса. Дойде един автовоз, стовариха колите, и аз... тая е. Една червена корсичка 1.3i 87 г. Карах я 4 години. Само масло и бензин и едно каре. Реших да я сменям. Бартер. Отидох в една къща и гледам една Астра. Дойде човека, качи се в Корсата, аз в Астрата. По едно кръгче и си стиснахме ръцете след 3 мин. При нотариус за още 5 мин. и готово. Карах я 5 години. Същото положение. Масло и бензин. В последствие разбрах, че била от Италия. Дойде време да я сменям. Този път реших да я оставя на баща ми. Отидох до Дупница. Исках Корса. По-нова. Обаче съвсем случайно видях едно Поло. Имаше клима. Запалихме я, пуснахме климатика. След 3 мин. почна да духа стидено. До нотариус в Дупница и от там вкъщи. Втора година карам. Само масло. Дори не съм сменил ремъците още.
Капак и да го отворя, само ще видя колко е прашен двигателя.
Ноооо, не съжалявам. След като го купих се регистрирах тук и това само спечелих. Свестни хора.
Така че и да го отваря и да не го, ако не разбира...

Успех на колегата.
Първата ми кола. Купих си Корса. Дойде един автовоз, стовариха колите, и аз... тая е. Една червена корсичка 1.3i 87 г. Карах я 4 години. Само масло и бензин и едно каре. Реших да я сменям. Бартер. Отидох в една къща и гледам една Астра. Дойде човека, качи се в Корсата, аз в Астрата. По едно кръгче и си стиснахме ръцете след 3 мин. При нотариус за още 5 мин. и готово. Карах я 5 години. Същото положение. Масло и бензин. В последствие разбрах, че била от Италия. Дойде време да я сменям. Този път реших да я оставя на баща ми. Отидох до Дупница. Исках Корса. По-нова. Обаче съвсем случайно видях едно Поло. Имаше клима. Запалихме я, пуснахме климатика. След 3 мин. почна да духа стидено. До нотариус в Дупница и от там вкъщи. Втора година карам. Само масло. Дори не съм сменил ремъците още.

Капак и да го отворя, само ще видя колко е прашен двигателя.
Ноооо, не съжалявам. След като го купих се регистрирах тук и това само спечелих. Свестни хора.
Така че и да го отваря и да не го, ако не разбира...

Успех на колегата.
И да го отворя и да не го отворя пак не разбирам нищо...мерси за топлото посрещане на всички

- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
Slokara написа:купих го защото беше с климатик и ел стъкла само 3000 лв с джанта 15
другите три джанти се надявам също да са 15-ки, че само с една...

- Zoran
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
emdless4 написа:Slokara написа:купих го защото беше с климатик и ел стъкла само 3000 лв с джанта 15
другите три джанти се надявам също да са 15-ки, че само с една...
поне така са му казали

нищо лично колеги, но да купиш кола на приказки без да я погледнеш е много странно

- scalpelo
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли да ползвам темата да задам един въпрос? Днес гледах един Голф 97год. 1.6 101 коня.....климатиката е с AC бутон и първоначално като го включих почна да вие зверски някакъв гаден шум/ на току що запален автомобил/ след около 10мин. шума изчезна....това притеснително ли е или е нормално? Как да разбера дали климатика наистина работи? Какво се натиска изобщо, че кола с климатик не съм имал никога

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”