Да ти се счупи колата на път - няма по-голямо щастие

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Да ти се счупи колата на път - няма по-голямо щастие

Мнениеот batmilko » Чет 23 сеп 2004 14:32

направо си е така, щото цените в провинцията са супер пред тези в София и хората в малките градчета като видят, че си на зор не те товарят допълнително, а напротив - помагат ти с каквото могат
Примери:
В Доспат почва да ми жули лавата спирачка, викам си накладките и без това са за смяна, изваждам тия от багажника и ги нося да ми ги сменят, обаче се оказа, че цилиндърчето е блокирало, та разваляне, раздвижване, ходене с тяхна кола да си купя спирачна течност, а междувременно си смених и маслото, (щото си имах филтри и масло в багажника), та общо работата - 12 лв. :D
В Смолян ми светка лампата на акомулатора - динамото за ремонт, та отивам при човека дето целия град вика при него ша идеш, всички само се хвалят от него и т.н., праща ме той в близкия сервиз да ми свалят динамото и да сложат акомулатора да се зарежда докато трае ремонта, взима динамото и му смени четките и двете писти на ротора, щото старите много беха зле, после монтаж на динамото и подмяна на обувките на кабелчетата, та да са по-добре, щото старите поръждясали, и за всичко - 35 лв., за сравнение, в една работилница в Сф, само за смяна на едната писта на ротора, без монтаж и демонтаж и т.н. - 30 лв., а за още един ремонт при Дунев, за монтаж - демонтаж и смяна на четки - 75 лв. :horror:
Та затова, принудителен ремонт, ама излиза много по-евтино

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 23 сеп 2004 15:59

Ма човек, събирай визитки, телефони, адреси и поствай в "сервизи". Хубаво е да се знаят кои са тези хора и къде да ги намерим при нужда.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 23 сеп 2004 16:05

няма проблеми, то в тия градове и без визитки става, само се обозначава мястото:)

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Чет 23 сеп 2004 16:11

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 14:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 23 сеп 2004 18:27

така е щото в по-малките градчета има голяма безработица. На мене във Варна ми свлякоха кожичката преди 2 години. Мамицата им скапаняци като видяха софийски номер и очите им станаха на понички.

Потребителски аватар
~None~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~None~ » Чет 23 сеп 2004 20:22

niksisoft написа:.. във Варна ми свлякоха кожичката преди 2 години. Мамицата им скапаняци като видяха софийски номер и очите им станаха на понички.

Става въпрос за варненските майстори, не за хората от варна - нали Никси? ;)

А, за цените - вярно е.
При един такъв случай, ми оправиха бендикса, фаровете ( сложиха им релета ), вентилатора на парното, както и клаксоните, всичко това с материали на маистора - 40 лв.
Ама и аз малко послъгвам, щото като видят колата с чужд номер и майсторите ме питат, "Сега ли я внесе?" - вендага се отговаря с "Да", щото ако ме надушат че работя извън БГ веднага има 20% увеличение на цените ;)

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Чет 23 сеп 2004 22:30

Абе кво да ви кажа, двама приатели като спукаха радиотара на едно есперо ма нагистралата близо до Пловдив, принудителен сервиз и се почна накладките били за смяна маслото също (и двете са били сменени преди по-малко от 4 часа) и какво ли още не софийската регистрация си е страшно нещо на някои места

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 23 сеп 2004 23:51

~None~ написа:Става въпрос за варненските майстори, не за хората от варна - нали Никси? ;)

За майсторите става дума. Беше ми се стопил клемореда и аз малоумника /мислех си че проблема е по-голям/ отивам в представителството на VW във Варна и човека казва така и така това е проблема да го правя ли толкова и толкова струва часта. И накрая сметката /буквално така пишеше на сметката/
клеморед 50 лв. /същия в София го видях на цена 13 лв., а преди месец ми подариха един/
монтаж-демонтаж волан, монтаж-демонтаж лостче за фарове, монтаж-демонтаж лостче за чистачки, смяна клеморед - 26 лв."

Иначе хората в по-малките градове наистина са по-човечни.

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Нед 26 сеп 2004 2:52

На един приятел в банско му беше замръзнал мотора на Ауди 2.3. За смяна на антифриз, ангренаж, ходене с колата на майстора до съседния град за части, дърпане на аудито му беше взел 20лв за работа!!!! А пича беше поръчал пощенски запис 200 кинта;)

Sisq0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sisq0 » Нед 26 сеп 2004 15:07

Mалко офтопик... аз при такава аварийна ситуация срещнах бившата си (приятелка). Спукала гума жената (форд пума) и седи и чака... на Девня преди моста.. на 200 метра куки седят - нищо не правят! Спрях оправих и гумата, разменихме телефони и .. 2 години връзка после :)

Айде стига лирични отклонения.

Потребителски аватар
Lorinser
Автомобил: GOLF VI
Двигател: CAYC 2012

Мнениеот Lorinser » Нед 26 сеп 2004 19:09

Sisq0 написа:Mалко офтопик... аз при такава аварийна ситуация срещнах бившата си (приятелка). Спукала гума жената (форд пума) и седи и чака... на Девня преди моста.. на 200 метра куки седят - нищо не правят! Спрях оправих и гумата, разменихме телефони и .. 2 години връзка после :)

Айде стига лирични отклонения.

Лол лошите.....

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”