Примери:
В Доспат почва да ми жули лавата спирачка, викам си накладките и без това са за смяна, изваждам тия от багажника и ги нося да ми ги сменят, обаче се оказа, че цилиндърчето е блокирало, та разваляне, раздвижване, ходене с тяхна кола да си купя спирачна течност, а междувременно си смених и маслото, (щото си имах филтри и масло в багажника), та общо работата - 12 лв.

В Смолян ми светка лампата на акомулатора - динамото за ремонт, та отивам при човека дето целия град вика при него ша идеш, всички само се хвалят от него и т.н., праща ме той в близкия сервиз да ми свалят динамото и да сложат акомулатора да се зарежда докато трае ремонта, взима динамото и му смени четките и двете писти на ротора, щото старите много беха зле, после монтаж на динамото и подмяна на обувките на кабелчетата, та да са по-добре, щото старите поръждясали, и за всичко - 35 лв., за сравнение, в една работилница в Сф, само за смяна на едната писта на ротора, без монтаж и демонтаж и т.н. - 30 лв., а за още един ремонт при Дунев, за монтаж - демонтаж и смяна на четки - 75 лв.

Та затова, принудителен ремонт, ама излиза много по-евтино