Да махна ли катализатора?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Да махна ли катализатора?

Мнениеот WasteLand_TD » Вто 28 сеп 2004 9:45

Мом4ета ще ходя да сменям средно гърне, щото дрънчи вътре страхотно.Другото което е че колата след 2000 оборота ужасно бучи (Венто 1.9ТД).Мой познат преди 2 месеца,ми стегна болтовете на катализатора и бу4енето изчезна.Остана да дрънчи само средното гърне което си е за смяна от доста време.Ама радоста ми трая малко, щото след 1000 км пак почна да бу4и.Та като говорих с майстора тои вика дай да го махнем и да сложим някакво резонаторно гърне, щото вика гаранция ти е запушен катализатора.
Та въпроса ми е дали да го махна и дали това бу4ене ше се оправи, щото не ми се вярва да идва от средното гърне въпреки че то си дрън4и.Ще по4не ли колата пове4е да върви, щото преди махнах катализатора на астрата 1.7Д и нищо не се усети.
А и какво гърне да сложа.Ходих в Крафт дружба - много любезни бяха.Гърнето-48 кинта, скоби не знам си какви 8лв + труд 20 кинта.
А при майстора който бях предлага Walker правени в Полша.
Кофтито е че няма за моя модел 1.9TD а има за 1.9TDi - 68 лв + 10лв труд.Не знам оба4е ако го сложа това от TDi дали няма да прецакам(наруша) нещо.
Кой вариант ме посъветвате да избера и кажете струва ли си да махам катализатора.
10x :)

Потребителски аватар
opipva4a
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот opipva4a » Вто 28 сеп 2004 10:14

определено го махни
и що не потърсиш за твоя, не че няма да ти стане от тди-то
няма кво да прецакаш - мисля са един обем
потърси и други оферти

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Вто 28 сеп 2004 10:59

катализатор в БГ на 20-25000 км заминава, щото са ни "много" чисти горивата, аз махнах на мойто Г3, и аз не че усетих нещо ама може би има малко повече сила като ускорява, а и на дизелче може да се получи и добър ефект. На едно приятелче Пасат 1.9 ТДИ махна кат-а и сега на нискити много леко се долавя как свири турбината, тоя звук много ме радва...... :lol: за тва махай НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО резонаторно гърне иначе ще сменяш гърнета много

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Вто 28 сеп 2004 14:22

и аз преди време бях в Крафт в Дружба и ми казаха, че рано или късно ще замине кат-а. Вече в БГ съм и направил 40 000. Дали да го махна преждевременно - тва със звука на турбото ми звучи добре :roll:. акo и върви по-добре да тръгвам направо??? ние сме с еднакви двигатели с wasteland

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”