Голям гаффф с антифриза....

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
HukuTy
Автомобил:
Двигател:

Голям гаффф с антифриза....

Мнениеот HukuTy » Пон 22 дек 2008 0:06

ГОЛЯМ ГАФФФ с АНТИФРИЗА....
вчера ми светна лампата на таблото на VW CADDY TDI и понеже днес е неделя и бях много на зор,прибързах и долях 500мл. антифриз концентрат син от ОМВ, а на моита е червен Г12, но не намерих никъде ...
както и да е свърших си работата...ама после отворих форума и се хванах за ГЛАВАТА :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

...може ли някои от колегите да ми каже дали ще има някакви последствия за колата и мога ли да си карам така...

Последна промяна от HukuTy на Пон 22 дек 2008 0:13, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 22 дек 2008 0:08

Ми не би трябвало да имаш проблем.Но ще имаш проблем с темата, ако не си оправиш заглавието

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 22 дек 2008 0:10

Няма за какво да се притесняваш. Може да прочетеш доста мнения противоречиви на моето. Единия бил за това а другия за онова. Единия разяждал еди кво си другия не. Колата няма да я караш 10г. че да имаш място за притеснение.
А за твое успокоение ако искаш промиваш системата и след това си слагаш G12.

п.с. Махни главните букви от заглавието ако искаш да прочетеш оща мнения. :wink:

Потребителски аватар
HukuTy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HukuTy » Пон 22 дек 2008 0:15

Мерси много колеги, вслушах се във вашите мнения и препоръки...
надявам се наистина да няма проблеми,а антифриза ще го сменя ама малко по-нататък :roll:

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Пон 22 дек 2008 12:58

Миналата година и аз бях омешал син с червен антифриз. В едно от ръководствата на пасата пише, че в резултат е възможно да се нанесат сериозни проведи на двигателя. Аз смених в последствие целият антифриз!Цветът не трябва да е оранжев!

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пон 22 дек 2008 19:39

Andonov написа: Колата няма да я караш 10г. че да имаш място за притеснение.

Евала колега , точно на подобни изказвания се раздам искрено - слагай неща от 1.27 лева а после тоя след мене да си троши главата , мене ме боли к... Страшна логика , честно :evil: :x

Колкото до смешването на антифризи - не е добре да са различни цветове . Източи този и сипи или син или розов (червен) но не и два едновременно .

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 22 дек 2008 19:45

Е от 500гр на цялата система не вярвам да навреди толкоз.Но може и да бъркам.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пон 22 дек 2008 19:50

rosen79 написа:Е от 500гр на цялата система не вярвам да навреди толкоз.Но може и да бъркам.

Бъркаш колега .500 грама са достатъчни да се пресече останалия антифриз.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 22 дек 2008 19:53

Ми доста пъти съм мешал антифриза на стария голф и нищо не е ставало.И никога не съм гледал къв цвят е.Взимам от бензиностанцията и наливам.Проблеми не съм имал.

xpyc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xpyc » Пон 22 дек 2008 19:54

Бързият написа:
rosen79 написа:Е от 500гр на цялата система не вярвам да навреди толкоз.Но може и да бъркам.

Бъркаш колега .500 грама са достатъчни да се пресече останалия антифриз.

това да не е мляко?! какво толкова има в тоя антифриз? нали е някаква добавка против замръзване? и аз долях син(около 2 литра) при заварен червен, до момента никакви проблеми вече 2 месеца някъде..

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 22 дек 2008 20:35

Бързият написа:
Andonov написа: Колата няма да я караш 10г. че да имаш място за притеснение.

Евала колега , точно на подобни изказвания се раздам искрено - слагай неща от 1.27 лева а после тоя след мене да си троши главата , мене ме боли к... Страшна логика , честно :evil: :x

Колкото до смешването на антифризи - не е добре да са различни цветове . Източи този и сипи или син или розов (червен) но не и два едновременно .

Aми реалните неща са така колега. Това с годините го написах да Ви стане ясно че на практика няма такова разяждане както се пише на много места. Много неща са просто политика. Сигурно на по-новите автомобилите им се разяжда алуминия като захарна пръчка че не могат да карат с Г11. И нямна такова нещо като пресичане като се смесят двата просто няма ефект от Г12. :wink:
Те и врътнали на колата 400к и не се знае кога за последно е сменяно маслото а ние в бг ги пазим като рохки яйца.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пон 22 дек 2008 20:42

Не става въпрос да я пазиш като яйце , и аз не я пазя толкова .Просто слагам това което е предписано като препоръчително и го правя на време.
Относно антифриза , не ми се спори .

Потребителски аватар
HukuTy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HukuTy » Вто 23 дек 2008 2:29

колеги днес говорих с един пич дето много е в час...така че...ако някои направи като мен да знае...
По принцип от 500мл. нищо няма да стане, но в последствие, когато се наложи да се долива, доливайте чист концентрат (В моя случай Г12), ако не сте сменили цялата система преди това...
...та аз източих разширителния съд и налях само концентрат - взе около 750 мл. поработи малко да ги омеша и сега дори и на цвят го докарва :lol: :lol: :lol:
...иначе е доста КОФТИ да се смесват,защото се намалява мазителния ефект на антифриза и се повишава възможността от окисление на блока...
...и колеги да знаете СИН АНТИФРИЗ УНИВЕРСАЛЕН (както ми казаха на мен) ... НЯМА, Г11-син, Г12- червен тва е :!: :!: :!: :!:

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Вто 23 дек 2008 10:20

Аз ще ти кажа, че нямаш проблем, но гледай в най-скоро време да го смениш с G12 червен! Не ги мешай, не е манджа.
По принцип червения антифриз има отношение с алуминиевите части по мотора и охладителната система, така че ако не ползваш само такъв ще ти пратя снимки на изядени блокове и др.

Последна промяна от Dan4ote на Вто 23 дек 2008 10:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lavidaloca
Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Вто 23 дек 2008 10:22

Сори за спама, но да попитам все пак. Ако антифриза замръзва при -25 трябва ли да се сменя. Вчера ходих в един сервиз и монтьора ми каза, че така е добре само щял да долее малко.... ???

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”