Интересно ми е да разбера защо чуждестранните номера на скъпи автомобили доста често започват с *SHA .
Може би има някакво значение за тях, облекчения ли има някакви или са си оставили вратичка в закона? Нека някой по запознат сподели
Ами тази абривиетура е името на града в който са регистрирани в западна европа. Дефакто тези коли не са собственост на българите които ги карат , а са собственост на някое физическо лице или фирма (повечето българи ги карат под наем и след изтичане на договорите ги връщат ). Това се прави за спестяване на данък ДДС, мита и акциз при легалния му внос в България (залуксозна кола се спестяват между 15 000 и 25 000 лева). В зависимост от организатора на схемата и мястото на регистрация се променят и буквите!
имам познат, който се занимава с това - фирма, регистрирана в чужбина и регистрира коли на името и като рент-а-кар. Възможно е да има подобна във въпросния град?
Sir T написа:имам познат, който се занимава с това - фирма, регистрирана в чужбина и регистрира коли на името и като рент-а-кар. Възможно е да има подобна във въпросния град?
значи колеги тези коли дето се вкарват с този номера SHA 999 или 774 са на един и същи човек,който се занимава със внос по поръчка само на луксозни автомобили и по-принцип като ги вземе от Германия не ги плаща,но до един месец трябва да я е продал,иначе човека е българин със немско гражданство и притежава един от първите RS6 на ауди,града дето е въпросната регистрация се намира до Нюмберк мисля че се казваше Швебишхал