Какво да гледам в гуми втора употреба?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Какво да гледам в гуми втора употреба?

Мнениеот Memo » Вто 07 ное 2006 21:18

Ще купувам зимни гуми, препоръчаха ми едно място, където внасят втора ръка от Италия гуми и имало голям избор, та исках да попитам освен DOT-a какво друго да гледам на гумата за да знам, че е ок? Цвета ли, колко е мъка ли, как се върти....идея си нямам :shock
Иначе ми предлагаха нови Корморан на 75 лв., но като че ли предпочитам нещо втора ръка, но доказана марка - Мишелин, Гуудиър...
Ако има подобна тема пуснете един линк, ако ли не - помагайте :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 07 ное 2006 21:22

има предвид, че ако е над 2 години, зимната гума не става ..., иначе гледай каучука да е мек и да не е нацепен и не си струват парите вотроупотребните гуми ...

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 07 ное 2006 21:26

трябва да ги сложиш на джантите за да се види дали нямат балони или не са криви.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 07 ное 2006 22:24

Мен ако питаш хич недей се цигани за някой лев, ами си вземи НОВИ гуми - ако ще и Корморан да са /те между другото не са съвсем лоши/. Все пак става въпрос за безопасност - твоята, на на хората с теб, на този, който се движи срещу теб, и т.н.
Замисли се - ако гумите са хубави, ще бъдат ли предложени за продажба, или някой ще си ги кара ?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 07 ное 2006 22:39

Втората употреба има донякъде смисъл,но само за летни гуми.Това е личното ми мнение.Иначе на цени до 100 лв/бр. можеш да си намериш хубави нови зимни гуми.Марки и модели има достатъчно.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 07 ное 2006 22:41

Баси мойте са 99та година :shock, ма миналата зима не ме оставиха ще ги мъча и тази

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Сря 08 ное 2006 0:12

Колега взимай си нови гуми, стига с тия втора ръка, вземи си поне две за предни, аз сега требва да взима 4-ри нови :wink: и се чудя какъв модел дали Гилсавед или Мишелин Алпин :wink:

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Сря 08 ное 2006 19:27

madcap написа:Колега взимай си нови гуми, стига с тия втора ръка, вземи си поне две за предни, аз сега требва да взима 4-ри нови :wink: и се чудя какъв модел дали Гилсавед или Мишелин Алпин :wink:

Имаш - купуваш :) И двете марки не са от най-ефтините, иначе летните ми са Мишелин и съм адски доволен.
Проблемът ми е финансов, иначе естествено бих взел нови гуми. А защо някой би продавал гуми, ако са хубави...ами защото има хора които купуват гуми след всеки сезон, предимно на запад и наште ги изкупуват за жълти стотинки.
Разсъжденията ми бяха, че примерно един Гуудиър от 2005 г. е по добър от нов Корморан, поне аз така смятам и за да не купя някой боклук питах какво да им оглеждам ;)

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 08 ное 2006 19:55

Колега, преди 1 седмица и аз ходих да разгледам дали са изнесли някой друг чифт хубави зимни гуми(втора ръка).Равносметката беше, че 1 от 10 чифта бяха хубави и мекички, другите бяха абсолютни пластмаси, изпечени и напукани, летните ми гуми са по меки в студеното :D Имаше и читави екземпляри, но пък на повече от 2 години, други по-нови бяха по-зле.Това е нормално, като се има предвид че са ги събирали от кол и от въже...
Като избираш втора ръка гуми гледаш следното:
1.Износването на протектора да е равномерно и да не е изяден в краищата.
2.После гледаш DOT-a, предполагам че повечето знаят къде се намира
3.Натискаш някъде протектора с нокът за да видиш в какво състояние е, измежду всичките зимни галоши по този начин ще отсееш гумените от пластмасовите.Гумата не трябва да е суха и сива, а протектора да е изпечен и нацепен и като го натискаш с нокът да е като кора на дърво :D
4.Следкато на външен вид е одобрена, вече можеш да я хванеш и да я огледаш отвътре за лепенки, после я оставяш права и с две раце(4 пръста) разпъваш бордовете навън, а в същото време притискаш протектора с палци и длани, за да провериш че арматурите са читави
В момента не се сещам за друго, някой да добави нещо ако се сети....Преди всичко остават едни 20-30% късмет при такива покупки, защото никога не се знае....Съгласен съм с колегат който написа, че предпочита да си вземе зимни гуми втора ръка, но да са нещо истинско, отколкото нови Barum, Trayal и тези от малко по-високия ценови клас(стига тези втора ръка да са читави, а такива понякога се намират).Не знам от тук кой е с Lassa Snoways, но много ми ги хвалят, 2-3 години постоянно каране зима и лете и грам не мърдали откъм протектор :lol: :evil:

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Сря 08 ное 2006 20:43

Според мен гледай да НЕ ги вземаш. :lol:
Колега извинявай ама не се сдържах. Все пак има и нови по евтини, това ти е контакта с пътя, много неща зависят от това. :roll:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 08 ное 2006 21:05

Аз съм с Ласса.Не ми харесват.По-добре Дебица!

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Сря 08 ное 2006 22:15

4ep написа:Според мен гледай да НЕ ги вземаш. :lol:
Колега извинявай ама не се сдържах. Все пак има и нови по евтини, това ти е контакта с пътя, много неща зависят от това. :roll:

Колега май не си ми прочел втория пост и мнението ми за евтините нови гуми. Дори като се рових из нета прочетох за Корморана, че много скоро след като ги подкараш се втвърдявали значително и започва пързалката.

NovobranecGT
:bowdown Много ми помогна, ей за тва питах, в събота вероятно ще ходя и ще пиша дали съм взел нещо. Ако няма свястно може и с Корморана да се задоволя. Иначе днеска в Пловдив беше лято тъй че имам още малко време за размисъл :)

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Сря 08 ное 2006 22:22

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 23:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 08 ное 2006 23:25

vw_golf_2_Memphis написа:Не стоят така нещата за Корморана! Перфектни са!
Ако искаш други яки гуми - Гисавлед! Страшно са меки и по тази причина изкарват 2 сезона :wink:
3-ти вариант Дебица...4 сезона ще изкарат :wink:

Вида Спорт с шипове му е майката :P

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 08 ное 2006 23:31

Memo написа:
4ep написа:Според мен гледай да НЕ ги вземаш. :lol:

Колега май не си ми прочел втория пост и мнението ми за евтините нови гуми. Дори като се рових из нета прочетох за Корморана, че много скоро след като ги подкараш се втвърдявали значително и започва пързалката.

NovobranecGT
:bowdown Много ми помогна, ей за тва питах, в събота вероятно ще ходя и ще пиша дали съм взел нещо. Ако няма свястно може и с Корморана да се задоволя. Иначе днеска в Пловдив беше лято тъй че имам още малко време за размисъл :)

Колега, върви, разгледай, сравни няколко чифта гуми, всеки ще е осезаемо много по-различен от другия като качество(след хилядите километри търкаляне), избора винаги е труден :D Ако няма хубави не купувай, това е малко като през комунизма, чакаш с месеци да докарат хубав червен Москвич :P

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”