Проблем при паркиране на инвалид в Синята зона на София

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Rumen
Автомобил:
Двигател:

Проблем при паркиране на инвалид в Синята зона на София

Мнениеот Rumen » Вто 28 фев 2006 11:24

Ето какво ми се случи вчера: Майка ми е инвалид 1ва група и притежава талон за преференциално паркиране в Синята зона. По принцип баща ми си я вози напред-назад с Москвето, ама вчера дванайсетака нещо се повреди та се наложи да я закарам до зъболекаря. Около 15.30 паркирах на площад Батенберг, поставих талона, и подхванах мамчето да я водя при зъбаря. Какво беше учудването ми когато около 17:45 се върнахме при колата и установихме, че колата е блокирана със скоба. Няма да коментирам аругантното поведения на служителя на Паркинги и гаражи и думите му "свърши се тя тая ваша с инвалидните карти!". Оказа се че трябвало да паркираме на точно определени за целта места. Знаех за това нововъведение, но кагато там няма място ... или пък е заето от автомобил, който си е сложил талон за платено паркиране (какъвто беше случая)? В крайна сметка си платихме 9.90 за това че не сме паркирали където трябва и си тръгнахме (то какво и друго може да се направи).
Разбира се, съгласен съм, че с тези талони има потресаващи злоупотреби (виждал съм джипове и S-класи за по 200,000 EUR с такава карти - живи да ги оплачеш тези "инвалиди"); съгласен съм и че Паркинги и гаражи е на загуба от всяко едно паркомясто заето от инвалид, но ... това тяхното си е живо обирджийство. Още по-цинично е да не уважиш правото на един трудно подвижен човек да остави колата която го обслужва на място, което е сравнително удобно за да стигне до мястото за което е тръгнал.
Какво ще ме посъветвате - да се разправям ли за 9.90, да вдигам ли някакъв шум или да им тегля една майна и да забравя по-бързо за случая ? Нека пък и някой адвокат се изкаже... Б@хти, ама така ми се иска да ги навра у кучето у гъза тия копелдаци!

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 28 фев 2006 11:30

естествено, че трябва да се разправяш, не за 9,90 просто въпроса е принципен. даже мисля още тогава е трябвало да се обадиш в кат или както там се процедира

Потребителски аватар
many
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот many » Вто 28 фев 2006 12:54

Аз знам от един мой приятел, че щом имаш инвалидна карта можеш да спираш където си пожелаеш, да караш в забранени улици и тн.
Заслужава си да се разправяш, не заради парите, а заради отношението. Въпросът е принципен..... :evil:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”