Покупка на нов акумулатор

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Mihas
Автомобил:
Двигател:

Покупка на нов акумулатор

Мнениеот Mihas » Чет 09 мар 2006 18:36

Пичове, помагайте, изчетах какви ли не теми и още немога да избера каква марка и колко ампера акумулатор да си купя.Колата е 1.6 бензин.В момента е с Магнети Марели 55 ампера.Причината за смяната е , че когато е студено много бавно върти, даже ми се нулира часовника и касетофона.Даже вчера бях спрял на един ветрилник и пак трябваше да бутам.Не съм 100% сигурен че е от акумулатора ама ми писна да ми прави изненади и искам нов:)

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 09 мар 2006 18:41

Ами пак ще се получи като в предишните теми всеки ще ти предложи по една марка акумулатори.

Вземи си български с малко повече капацитет за запас например 60A/h.

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Чет 09 мар 2006 18:44

Първо си провери кабелите (най-вече плюсовия към стартера, пакета на контактния ключ, и масата), да няма хлабава връзка, че и новия ти акумулатор ще замине скоро.
За марката нямам идея каква да е, не познавам пазара у нас, но амперите нека да са поне 60-65.

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Чет 09 мар 2006 18:47

Аз преди месец си смених моя и като тебе изчетох много теми и писания и останах с впечетлението, че българските "Искра" и "Старт" по нищо не отстъпват на западните /особено необслужваемите/, а са и на по-добра цена. За тях не видях и силно негативни отзиви /за разлика от Монбат например/.
Накрая си взех напълно /не полуобслужваем с доливане на вода/ необслужваем - Искра, с "калцирани" клетки - няма разрушаване на електроди, няма кипене, няма сулфатизация, въобще слагаш го и забравяш, че на колата има такова устройство.

А преди да си купиш нов, му направи пълен цикъл на твоя и виж какво му е състоянието /държи ли напрежение/ може и да не се наложи да купуваш нов.

Mihas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mihas » Чет 09 мар 2006 18:51

Ами клемата към стартера аз я правих преди време, медни обувки купих от големите и си направих нов кабел много добре стана, клемите на аку-то са хубви.

Ами не съм го зареждал като хората, все не остава време,като не иска да пали я паля с зарядното(дава ток от мрежата) и карам така, само един път го зареждах към 5-6 часа.

Последна промяна от Mihas на Чет 09 мар 2006 18:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Покупка на нов акумулатор

Мнениеот Li4o » Чет 09 мар 2006 18:53

Mihas написа:.........Причината за смяната е , че когато е студено много бавно върти..............Не съм 100% сигурен че е от акумулатора ама ми писна да ми прави изненади и искам нов:)

Не е лошо преди да смениш акумулатора да се убедиш, че именно той е свършил и е за смяна.
Иди при някой да ти провери дали ти зарежда добре динамото, пък и да не му е хлабав ремъка, защото това може да са вероятни причини да ти пада акумулатора.
Провери си и стартера - може той да не е изправен и оттам да ти товари акумулатора и да върти бавно. Също така провери и дали са добре затегнати клемите на акумулатора, пък и на стартера.

А иначе според мен по-мощен акумулато от 55 ампера не ти трябва.

П.С. Хи хи - докато пишех двама колеги са ме изпреварили ;)

Mihas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mihas » Чет 09 мар 2006 18:56

Ще направя както ми каза, има един майстор на аку-та.Иначе скоро мерих нормално си зареждаше,но ремъка ми леко просвирва ще го проверя може да е хлабав(как не се сетих:))

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Чет 09 мар 2006 20:27

И аз от тая зима съм с нов акумулатор - "Искра". По принцип като купуваш те питат за каква кола е. За голф 1.6 бензин - 55 ah излезе около 70 лв. ако вземеш по голям от колкото е предписано за твоята кола не признават гаранция

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Чет 09 мар 2006 20:35

виж състоянието на този си акумулатор и на автомобила както препоръчаха колегите по-горе!
иначе винаги се слага акумулатор с ампераж колкото ти е предвиден за колата!нито с по-голям ампераж,нито с по-малък!
аз ползвам от мн години само бг Искра.Много са добри....мисля че баща ми изкара с един такъв 7 години..ако имаш пари-купи си Силвър на Бош

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Пет 10 мар 2006 12:43

dmitko написа:....не видях и силно негативни отзиви /за разлика от Монбат например/.....

Аз подкарвам 3-та година с моя 44 Ah MF Monbat (Golf2 EZ) и ядове неам..бтв случвало ми се е веднъж да не запали и тогава падна...
обаче е важно и състоянието на мотора. "Моя Мара" е кибритлийка (след намесата на Ваското :bowdown естествено) ;)
...така, че аз съм си доволен от Монбат ;)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 10 мар 2006 16:29

През януари за Голфретата купих полски необслужваем с повишен стартов ток при минус 18 градуса.2 годишна гаранция. Марка в момента не мога да се сетя.
И аз бях станал като колегата най- в началото при завъртане на стартер и нулиране на часовник.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 10 мар 2006 17:26

Темата с акумулаторите е разисквана многократно.
Много банално, но ей там горе пише - Търсене...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”