Качество на гумите!?!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
davidbros
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Качество на гумите!?!

Мнениеот davidbros » Пет 15 окт 2004 8:09

Та прочетох аз в полезни статии
[color=darkblue]"4. Някъде върху гумата трябва да има щампа за минат ОТК. Ако има и други подобни щампи, то това означава, че гумата е минала и през междинен качeствен контрол. Това е много добре.

5. Вижте цвета на ивиците боя върху гумата. Ако има червена ивица това означава, че тази гума притежава клас А до клас В сертификация за качество на материала. Имали жълта ивица - нарушен е състава на кайчуковата смес. Такава гума може да ползвате само за резервна. ВНИМАНИЕ! - ако върху гумата има зелена ивица то тя има вътрешни дефекти и в никакъв случай не трябва да я купувате."[/color]

и викам чакай да погледна тез неща.
Отивам в Радиал срещу Деница и питам. Таквоз нещо не знаят, ама дай да погледнем по гумите казва продавача. И гледаме. Такова нещо на повечето няма.
На две имаше по една "ЖЪЛТА" точка /печат/ отстрани на борда, а на друга остатъци от такава - сякаш е махната.
Та това ли е въпросната щампа за качеството, ако ли не къде е и как изглежда.
Щот почвам да си мисля че не продават това което трябва.
Между другото като си говорехме същия продавач ми вади една гума и си викам дай да погледна дата на производство - оказа се 35 седмица на 2003. Викам му таз е миналогодишно производство, а той кво от тва на склад се съхраняват до 5 години.....

Благодаря за мненията предварително.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”