:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Поставяне на ел. машинки за задните стъкла

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Поставяне на ел. машинки за задните стъкла

Мнениеот poGo » Вто 14 мар 2006 13:36

Колеги,
Аз имам Поло, но мисля, че въпроса е универсален, затова го слагам тук. Извинявам се ако греша.
Иде лято и много бих искал да си направя задните стъкла също да се движат чрез автомат, а не ръчно и освен това да си има сичкита бъзикни като 4 бутона при шофьора, забрана за движение на задните стъкла и т.н. Дали някой от Вас го е правил, възможно ли е технологично, колко струва, заслужава ли си, знаете ли някой някъде да го прави? Освен това ми се иска с дистанционното на алармата едновременно да се заключва централно (това го мога ;)) и да се затварят всички прозорци.
Предварително благодаря

Потребителски аватар
ARMO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARMO » Вто 14 мар 2006 17:04

Възможно е и не е много скъпо. Знам че в Равена го правят, но нещо не го препоръчват, ако фабрично не е така. Не знам причината, може би машинките им са калпави. Машинката с монтажа ако не бъркам беше около 50 лв там.

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Вто 14 мар 2006 19:02

възможно е ако си намериш чаркалаците, има ги по моргите, а за контролния панел с управление на 4-те стъкла, също го намираш, разглобяваш и после кееееефффф:)))мисля че в раздела "направи си сам" имаше такава тема, потърси там

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 15 мар 2006 10:45

Ако отпред имаш сигурно е с компресор. и трябва да си търсиш такива машинки и за отзад. Не знам обаче къде се продават. Ако въобще нямаш има комплекти с 4ел. машинки и управлението им за около 40лв с всичко необходимо. И ако не си много ляв в ръцете долу горе това ще е цената на удоволствието.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 15 мар 2006 11:50

silent написа:Ако отпред имаш сигурно е с компресор. и трябва да си търсиш такива машинки и за отзад. Не знам обаче къде се продават. Ако въобще нямаш има комплекти с 4ел. машинки и управлението им за около 40лв с всичко необходимо. И ако не си много ляв в ръцете долу горе това ще е цената на удоволствието.

Колегата май пита за ел.стъкла,а не за централно заключване! :wink:

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Сря 15 мар 2006 12:01

pas1.8mi написа:Колегата май пита за ел.стъкла.......

Да, за стъкла. Аз май ще взема да звънна в Равена да ги питам и после ще Ви кажа. ;) Мамка му, не ми се обикалия цяла София и накрая пак да не намеря частите дето ми трябват, или да не станат, или нещо друго....... Като се замислих - ТВА СИ Е ЕДИН ДЕН РАБОТА (само монтажа), пък трябва и да разбираш. Я по-добре да оставя тва в ръцете на хора дето с тва си вадят хляба!!

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 15 мар 2006 12:47

после наистина пиши какво е станало и колко пари е, че и аз отдавна имам мерак за ел. стъкла 8)

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 15 мар 2006 12:55

pas1.8mi написа:
silent написа:Ако отпред имаш сигурно е с компресор. и трябва да си търсиш такива машинки и за отзад. Не знам обаче къде се продават. Ако въобще нямаш има комплекти с 4ел. машинки и управлението им за около 40лв с всичко необходимо. И ако не си много ляв в ръцете долу горе това ще е цената на удоволствието.

Колегата май пита за ел.стъкла,а не за централно заключване! :wink:

Сутрин преди кафето е така. Едно четем друго разбираме... :wink:

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Сря 15 мар 2006 16:42

В Равена нямат механизми за стъклата. Пратиха ме да си ги купя задено с всичките прилежащи бутони, кори и т.н. и да отида да ги монтират. Казаха, че не знаят колко пари ще струва, щото досега не били правили такова нещо.
Обаче имат механизмите дето казват на стъклата сами да се затварят при заключване, но трябва и алармата да го поддържа. 50-ина лева струвал механизма, обаче само за 2 стъкла, например предните.
Та ако си купиш сички механизми, кори, аларми, труд и т.н.и т.н. с тия пари моеш да си вземеш още една кола, да го еа!

Потребителски аватар
ARMO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARMO » Сря 15 мар 2006 18:58

Съжалявам, че съм те подвел. Просто веднъж подочух разговор с техен клиент и бях сигурен, че става въпрос за това, което питаш. А те явно са обяснявали опцията със затварянето с алармата. Съжалявам :oops:

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Чет 16 мар 2006 10:27

ARMO написа:Съжалявам, че съм те подвел. Просто веднъж подочух разговор с техен клиент и бях сигурен, че става въпрос за това, което питаш. А те явно са обяснявали опцията със затварянето с алармата. Съжалявам :oops:

Няма проблем! Сега обаче съм по-наясно със себе си!!! :-D

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”