Искам да сложа климатик
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Искам да сложа климатик
Колеги, наскоро един познат катастрофира и бая понамачка колата (Г3 1.4) Сега я продава на части и искам да взема климатика и да го сложа на моята количка. Знам че кондензора( май така се казва онова отпред до радиатора) не става за нищо, но всичко друго си е ОК. Та въпроса ми е за каква цена да преговарям? Искам да взема апсолютно всичко по климата. И какви ще бъдат последствията от климатика на динамиката и разхода на моят Г3 1.9д 64кс?
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Sir T написа:мен ако питаш спести си някой лев и си купи кола със заводски климатик.
Прав си колега, НО аз не искам да сменям тройката за друга тройка. Като я сменя направо ще си взема 4-а

- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Подкрепям напълно мението на колегат. На моята също е слагано допълнително климатроник но още в жабария.Сега ако ме питаш определено няма да се навия дори да го ремонтират ако има по-сериозен проблем, камоли да дам на някой да ми слага такъв.Sir T написа:абе момента с монтирането ме притеснява. като знам какво трябва да се събори от колата ... направо ми настръхва косата?!
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Колега наистина си е доста разглобяването.Ако много държиш на климатик слгаи.
Свалял съм спукан изпарител на Вектра 97' и работата си е доста.
Поне при тази кола беше - табло, металната греда под таблото и цялата кутия с радиаторчето за парното клапите и изпарителя.Общо 2 дена демонтаж и монтаж.
Дано да успееш само да си намериш здрав кондензатор.Новите не са много евтини.Ако си купиш 2-ра ръка задължително го надуй на 10 бара и го остави за 24 часа и после провери как е.
Свалял съм спукан изпарител на Вектра 97' и работата си е доста.
Поне при тази кола беше - табло, металната греда под таблото и цялата кутия с радиаторчето за парното клапите и изпарителя.Общо 2 дена демонтаж и монтаж.
Дано да успееш само да си намериш здрав кондензатор.Новите не са много евтини.Ако си купиш 2-ра ръка задължително го надуй на 10 бара и го остави за 24 часа и после провери как е.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”