Golf 3 1,6 AEK 74KW. Какъв данък плащате?
- Boko*
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 3 1,6 AEK 74KW. Какъв данък плащате?
Интересно ми е колегите с този мотор какъв данък плащат, защото миналата година платих 122 лв., а колата ми е 74 кВт. Никъде в документите ми не се споменава за к.с.
- DEKSTAR
- Автомобил:
- Двигател:
Ами колега виж тук и ще разбреш
- Boko*
- Автомобил:
- Двигател:
DEKSTAR написа:Ами колега виж тук и ще разбреш
Благодаря за линка. Изчислих че трябва да платя 30 лв. , но защо ми взеха 122 не мога да разбера и тази таблица била ли е валидна миналата година защото тази година има някакви изменения. Просто никъде не се споменават к.с. ( на запад всичко се мери в KW, по простата причина че има много стандарти ЕU ,US) та затова искам да споделите колко ви взмат. В таблицата от миналата година ниската тарифа е до 100к.с. (74 КВт ) включително ( абсолютно противоречие ) та затова умниците са оправили в новите изменения като не се споменава за к.с.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nero написа:не трябваше да го изчисляваш, сега само ще те хване яд още повече![]()
някой има ли идея как да постъпим в случая
Да плати си каквото трябва... или си пререгистрирай колата
Щом е описано в закона, че можеш да се възползваш от намаление... и границата е под 100кс а 100 е в другата това е.
Плащайте колкото иската..
все едно на платен паркинг като ти кажат за всеки започнат час левче, да се пазариш за 1 минута...
Това са правилата...
Всички трябва да ги спазваме...
Данъчните точно това правят.. а за дупките и пътищата не са виновни точно те...
така че не се отплесвайте да ги плюете, а споделето колко плащате и ако плащата по-малко, що?
wili98 написа:nero написа:не трябваше да го изчисляваш, сега само ще те хване яд още повече![]()
Щом е описано в закона, че можеш да се възползваш от намаление... и границата е под 100кс а 100 е в другата това е.
все едно на платен паркинг като ти кажат за всеки започнат час левче, да се пазариш за 1 минута...
Това са правилата...
така че не се отплесвайте да ги плюете, а споделето колко плащате и ако плащата по-малко, що?
споко уилко

туй чудо отдавна го платих и даже бях забравил

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
ако този калкулатор е верен етокакво трябва да се плати:
Дължимият от вас данък е: 59.94 лева
Данъкът върху превозните средства се заплаща с 50 на сто намаление за превозни средства с мощност на двигателя до 74 kW. вкл., снабдени с действащи катализаторни устройства.
аз съм с катализатор.
колко ще платя?
Дължимият от вас данък е: 59.94 лева
Данъкът върху превозните средства се заплаща с 50 на сто намаление за превозни средства с мощност на двигателя до 74 kW. вкл., снабдени с действащи катализаторни устройства.
аз съм с катализатор.
колко ще платя?
- Boko*
- Автомобил:
- Двигател:
wili98 написа:nero написа:не трябваше да го изчисляваш, сега само ще те хване яд още повече![]()
Това са правилата...
така че не се отплесвайте да ги плюете, а споделето колко плащате и ако плащата по-малко, що?[/quoВ закона за местни данъци и такси е записано : до 100к.с. ( 74 КW ) . Извинявай сигурно съм малоумен но в митническата декларация ми пише 74 kW , а не 74,000000001 и никъде не пише к.с. Не ме интересуват коефициенти и тем подобни. Закона си е закон , да се изпълнява въпроса е как ще си върна париите, добре че имам няколко фиша и акта, някак си ще се офиткат. Но за сетен път се убеждавам че в БГ всичко е възможно и какви малоумници ни управляват, дето на две магарета сламата не могат да разделят. Добре че дойдоха БСП ( иначе съм син в мозъка на костите ) да се сетят че 74 КW не се 100 коня и намериха соломоновското решение в новия закон да не споменават и думичка за к.с. да не се излагат повече. Между другото в нета навсякъде 1HP = 1,341 KW t.e 74 kw = 99,23 HP явно това са имали предвид като са превеждали законите, но след това някой руски математик им е праснал коефициент по друга система и

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”