Моля, изкажете мнение
Моля, изкажете мнение
Както виждате, съм нов и имам намерението скоро да се сдобия с кола и то VW. Поразрових се из форума с надеждата да открия, това което търса и да не се налага да пускам тема, но за съжаление без успех. Та въпросът ми е: колко според вас би харчил един Passat B5 1.8T Tiptronic (комби). Аз доколкото знам кобмито малко или много увеличава разхода, а също така и автоматика. Въпросът ми е до колко според вас ще стигне на градско. Също така ако споделите нещо важно, трябва да се знае за Passat B5 по принцип ще съм благодарен. Благодаря предварително на отговорилите!
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Passat 1.8T highline комби:
0-100км/ч: 8.9сек
макс.скорост: 217км/ч
разход: 10.9, 8.1, 6.5
По мойте книжки няма данни за 1.8Т комби типтроник, но при другите модели типтроника качва разхода с 1.2-1.5литра
Пример с Пасат 1.9ТДИ 115коня хайлаин: Ръчни скорости/Типтроник:
разход с механична трансмисия: 7.2, 5.5, 4.5
разход с типтроник: 9.6, 6.8, 5.2
При 1.8Т типтроник предполагам на 100% ще е същото.
За какво ти е тоя гейтроник, не се занимавай вземи си нормална ръчна трансмисия, върви повече, харчи по-малко, главоболията са по-малко не знам за какво си се насочил към този типтроник
0-100км/ч: 8.9сек
макс.скорост: 217км/ч
разход: 10.9, 8.1, 6.5
По мойте книжки няма данни за 1.8Т комби типтроник, но при другите модели типтроника качва разхода с 1.2-1.5литра
Пример с Пасат 1.9ТДИ 115коня хайлаин: Ръчни скорости/Типтроник:
разход с механична трансмисия: 7.2, 5.5, 4.5
разход с типтроник: 9.6, 6.8, 5.2
При 1.8Т типтроник предполагам на 100% ще е същото.
За какво ти е тоя гейтроник, не се занимавай вземи си нормална ръчна трансмисия, върви повече, харчи по-малко, главоболията са по-малко не знам за какво си се насочил към този типтроник
- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
Re: Моля, изкажете мнение
Th1eF написа:Както виждате, съм нов и имам намерението скоро да се сдобия с кола и то VW. Поразрових се из форума с надеждата да открия, това което търса и да не се налага да пускам тема, но за съжаление без успех. Та въпросът ми е: колко според вас би харчил един Passat B5 1.8T Tiptronic (комби). Аз доколкото знам кобмито малко или много увеличава разхода, а също така и автоматика. Въпросът ми е до колко според вас ще стигне на градско. Също така ако споделите нещо важно, трябва да се знае за Passat B5 по принцип ще съм благодарен. Благодаря предварително на отговорилите!
То това с "колко харчи" по принцип е много относително. Например жена ми като кара колата харчи около 8 л/100 а аз като карам около 10 л/100.
Предполагам че типтроник + комби ще е около 10 л/100 средно или малко повече ама си зависи много и от шофьора. Също така по-новите модели харчат малко по-малко, заради подобрени параметри на компютъра, но разликата не е много голяма.
- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
vasstop написа:Колега нищо лично, но щом си се замислил за такава кола - Passat B5 1.8T Tiptronic - не мисля, че разхода е нещо, което би трябвало да те притеснява. Според мен въпроса ти е леко неуместен.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”