Питане към всички колеги тук

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Dental
Автомобил:
Двигател:

Питане към всички колеги тук

Мнениеот Dental » Пон 28 дек 2009 8:25

Коелги здравеите!
Нов съм във форума по неволя :(Оня ден ми смазаха колата на паркинг и реших да си купувам нова кола която явно ще е от тази марка.Спрял съм се на пасат 4 или 5.
Моля за вашетп съдеиствие и информация като запознати с тези коли.Интересуват ме цените на стандартните неща,като консумативи,ремъци,накраиници,и всичко което се налага да се сменя по колата.Предишната ми кола беше Ауди и бях много доволен като здравина на колата но поддръжката ми идваше малко в повече но и се радвах като малко дете до преди 2 дена :((((
За двигател съм се спрял на 1.9 ТДИ
Споделете какви са вашите мнения за здравина и качество на тезьи коли и цените на астите които сте сменяли.

Благодаря ви :cry:

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Re: Питане към всички колеги тук

Мнениеот yarek » Пон 28 дек 2009 8:39

Има доста теми по въпроса какво кола да си купиш, не си първи и не си последен който пише подобен пост, :търсачкаа

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пон 28 дек 2009 10:02

Как добре го посрещна колегата - няма що. :oops:
Добре дошъл, колега. :lol:
Първо провери дали си наясно с номерацията на поколенията на пасатите, защото много хора ги бъркат.
Иначе наистина има много изписано във форума.
Примерно - search.php?keywords=%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82+%D0%915+&terms=all&author=&fid%5B%5D=1&sc=1&sf=titleonly&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
Разгледай и техническият форум за пасат.
Поздрави и много приятни моменти във форума.

Dental
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dental » Пон 28 дек 2009 11:35

да,наистина благодаря за "топлото"посрещане :(

Не очаквах но...както и да е,ще си знам за напред.
Ще погледна по търсачката какво има но просто исках да спестя малко време и ако може някои без излишен спам по темата да се обоснове.Относно модела знам конкретно колата която искам-пасат 2000-02г;1.9 тди мотор,климатроник,светъл салон/комбинация черно с светло бежаво/по възможност да не е комби/лични предпочитания/

От търсачката успях само да разбера че предницата е здрава и ако се развали нещо стува към 150лв с труда с уважааните от мен и предишната ми кола части на АС-метал.намерих и информация за дизелите как да ги диагностицирам..като цяло се справих.ако някои има да добави нещо специфично ще съм му благодарен

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пон 28 дек 2009 11:50

Еми значи добре се справяш с търсачката.Колегата може да е бил малко груб,но тук сме големи хора,а не деца да се засягаме от една дума или сричка.Повярвай теми за пасати,за двигателя-ракета 1.9ТДИ,за оборудване има десетки в тоя форум и е излишно да ти се пише наново всичко.
И ти търсиш втора ръка кола,а не нова,затова че колкото ида четеш,ако нямаш и необходимата доза късмет пак ще попаднеш на умело замаскиран кошник.
Затова че--успех и да се похвалиш най-скоро.

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пон 28 дек 2009 11:58

viewtopic.php?f=6&t=38785 - тук можеш да провериш със сигурност какъв пасат искаш да караш.
Защото както беше писъл пасат 4 - 2000-2002 год. няма.
За предницата - тъкмо обратното - 150лв ама друг път. Прочети хубаво.
Ето нещо накратко - search.php?keywords=%D0%9F%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82+%D0%915+-+%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B0%D1%87%D0%B8&terms=all&author=&sc=1&sf=titleonly&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5.
Приятно четене.
Поздрави.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пон 28 дек 2009 11:59

Добре дошъл колега,
Първо да те поздравя с избора на марката!
Аз относно Пасатите не бих могъл да съм ти много от полза, понеже съм с Голф и нямам преки впечатления. Въпреки това, ако бях на твое място бих помолил някой колега от Пловдив с такъв Пасат, какъвто искаш, да се срещне с теб и да ти обясни как седят нещата от първа ръка. Естествено, че едно мнение не може да бъде обективно и меродавно, но както виждаш нашия форум е малко по-специален.
В последно време хората скачат, за щяло и нещяло, без да се съобразяват със спецификата.
Пожелавам ти да намериш верни приятели във форума, понеже има и точни момчета, на които може да се разчита, както и да попаднеш на читав автомобил.

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Пон 28 дек 2009 12:04

Dental написа:да,наистина благодаря за "топлото"посрещане :(

Колега, извинявай ако прозвуча грубо, идеата ми беше да видиш в търсачката. Някой друг щеше да ти напиши същото :wink: и разбира се добре дошъл :beer

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 28 дек 2009 12:22

Dental написа:Ще погледна по търсачката какво има но просто исках да спестя малко време и ако може някои без излишен спам по темата да се обоснове.

чие време пестиш?
мислиш ли че някой наоколо има в излишък време, за да пести твоето, при положение че темата е дискутирана до посиняване? кой трябва да изчете всичко, да ти смели инфото и да ти го поднесе във вид, удобен за логаритмуване, така че ти най малко да се затрудниш?
мисля че малко прекаляваш.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”