Списък на най-добре и най-зле поддържаните автомобили

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Чет 06 апр 2006 20:17

06 Април 2006, 15:23 / Speed Press
Челото на положителната класация буквално е окупирано от японските марки. От 62 модела в класацията само 9 не са японски.
В класа на компактните модели най-добре се представят Toyota Prius, Toyota Corolla, Toyota Yaris, Honda Civic. Рейтингът на най-солидните седани отново е окупиран от японски модели, като от 25 автомобила в списъка попадат всички модели на Toyota/Lexus и Nissan/Infiniti. А подреждането изглежда така: Honda Accord, Acura RL, Acura TL, Toyota Avalon, Toyota Camry, Ford Crown Victoria, Infiniti G20, Infiniti G35, Infiniti I30, I35, Lexus ES300, ES330, Lexus GS300/GS400/GS430, Lexus IS300, Lexus LS400, LS430, Mercury Grand Marquis, Mitsubishi Galant, Nissan Maxima, Subaru Legacy, Buick Regal. В същото време списъкът на най-лошите автомобили в тази категория е съставен от американски и европейски модели. Сред седаните най-ненадеждни са Volkswagen Jetta (в Европа - Bora), Oldsmobile/Chevrolet Alero, Jaguar X-Type, BMW 7 Series, Lincoln LS, Mercedes-Benz E-Class. Най-добри при всъдеходите са отново японските модели - Acura MDX, Honda CR-V, Honda Element, Honda Pilot, Infiniti FX35, Infiniti QX4, Lexus RX, Nissan Murano, Nissan Pathfinder, Subaru Forester, Subaru Outback, Тoyota 4Runner, Toyota Highlander, Toyota Land Cruiser, Toyota RAV4, Toyota Sequoia. Антикласацията в тази категория оглавява не кой да е, а BMW X5.

Тук ми става много интересно, като гледам толкова много японски автомобили по върховете на класациите и немските такива на дъното и дори в АНТИавтомобили.
Те да не правят класацията най-добре поддържаните - тоест тези които най често са в сервизите и тези които изобщо не отиват в сервизи.
Нямам нищо против Японските автомобили, но това е малко съмнителен материал.
От къде са направили тези изводи и на какви технически данни са стъпили журналистите?

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Чет 06 апр 2006 21:19

според мен си е чиста истина, японските автомобили са много издържливи, и нищо чудно да са номер едно в тази класация, за разлика от някой европейски марки, които предпочитат да произвеждат автомобили за по 100 000км или 3 години, поради финансови съображения, японците са сравнително по-нови в автомобилостроенето и се стремят към по-по-най.....и не спират да го правят

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Чет 06 апр 2006 21:20

За Honda Acord и аз съм чел, че е наистина е мн здрава кола.Имаше някакво пручване за нови коли в гаранционно облужване и при хондата само 2 от 100 коли са ходили в сервиз поради технически оплаквания.Класацията се водеше от Рено Еспейс - 98 от 100 коли са посещавали сервиз. mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 06 апр 2006 21:26

smurf написа: за разлика от някой европейски марки, които предпочитат да произвеждат автомобили за по 100 000км или 3 години, поради финансови съображения

Не знам да има производител, които да произвежда автомобил, които да издържа 100хил или 3год, ей много чете тия класаций бе, не всичко, което е написано е вярно и също така има разлика от посещение до посещение в сервиз.

А японките не си мислете, че не се чупят имам приятел, който работеше в Тойота, а сега работи в Хонда (Бултрако София) и споделя, че и те си има проблеми и то не малки. Новите 2.2дизелчета на Хонда си пипат масълцето доста сериозно, а 800ойро за един вал за Хонда Сивик 16клапан как ви се сруват, за тия пари се зимат тамън 2 чисто нови доктор Шрикови валове. Така, че вярно, е че са здрави ма като се чупят се чупят сериозно, а частите струват майка плаче, ако ми кажат 800Евро за вал и да чакам 2седмици да дойде от Белгия ще си тегля коршума, еб@? съм го у Витека

А това за Еспаса направо ме разби, за французите няма спор, техните коли си ходят по-често в сервизите.

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Чет 06 апр 2006 21:46

прав си за японките, че са скъпи частите...затова за нас, българите, е трудно издръжката на такава кола...но поне са здрави...зависи на какво ще случиш ако е втора ръка...а относно европейските...лично сам виждал на кола закупена от, как им беше името:))за фиат путно 2000г. става дума, в книжката и пише че съединителя издържа максимум 100 000км.....????на 100 022 съединителя си отиде....защо ли???не казвам че всички европейски марки са така....но би ли ми обяснил това положение???

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 06 апр 2006 21:51

Италауто, Вантотрейд :D за това си прав то даже на си пише на колко км кво точно трябва да се сменя.
Иначе тия японките много носят и са много здрави спор няма, ма и там има изключения. Виж на Мазда RX7 мотора колко издържа, ресурса му е малък щото е ванкелов и има две секвенциално работещи турбини, а отделно като го напънат още малко и става.

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Чет 06 апр 2006 22:00

има изключения и при едните и при другите:))баща ми си купи пежо експерт, тази година му изтече лизинга, та ето какви проблеми имаше с тази кола:
изтриха се предните гуми на 3-ти месец(оправиха го, беше в гаранция)
проблем с турбото(2.0 HDI, добре че беше още в гаранция)
стартер след 50 000км - 700лв
диагноза "криви носачи" - 1000лв единия! (беше измама, добре че не се вързахме)
демпфер - 103 000км (ебати колата, замалко щеше да си отиде)
в заключение искам да кажа че баща ми тази кола я кара пенсионерски, 40 в града, 90-100 извънграда, поддържа я само в сервизи на пежо, абе гледана кола....и накрая???вече е на 105 000км кой знае какво още има да става...

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 06 апр 2006 22:07

Познат с Волво S80 12хил лв. за малко повече от 3години :shock , човека има пари есетествено щом преди 2години караше такава кола, ама не е приятно колкото и пари да имаш да се дават такива цифри.

А френските навсякъде са на последно място, гледах Топр Гиар бяха направили класация Топ Гиар сървей и водещия обобщи резултата със следните думи - или карате добра кола или френска; тъй като последните места бях окупирани от Френски возила, на първо място пак бяха японците и новия Лексус IS обра точки за автомобил, от който хората са най-доволни.

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Да попитам

Мнениеот Mega » Пет 07 апр 2006 15:41

Добре де, повечето от изброените модели са за американския пазар. Има ли проучване за Европа, както и за модели за кои години става дума? Примерно за коя Bora? Има 3-4 модели по години?

Иначе е факт, че японските коли на най-здрави. Преди имаше спор но сега е факт!

Потребителски аватар
Jhon
Автомобил:
Двигател:

Re: Да попитам

Мнениеот Jhon » Пет 07 апр 2006 16:32

Mega написа:Иначе е факт, че японските коли на най-здрави. Преди имаше спор но сега е факт!

... нз човече мисля че не си праВ ...

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Re: Да попитам

Мнениеот Spunky » Пет 07 апр 2006 18:15

Jhon написа:
Mega написа:Иначе е факт, че японските коли на най-здрави. Преди имаше спор но сега е факт!

... нз човече мисля че не си праВ ...

и защо не е прав???

Потребителски аватар
naka_76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот naka_76 » Пет 07 апр 2006 18:43

Авто Билд номер 5 за 2006г.

Преглед на качеството за 2006г. крайно класиране:
1. Mazda
2.Toyota
3.Honda
4.Hyundai :shock
5.Nissan
6.chevrolet
7.Volvo
8.Suzuki
9.Mitsubishi
10.Opel
11.Audi.......
14.Skoda
15. Mercedes :!: ...
17 Seat
18 VW

Като Рено , Ситроен и Пежо са най-накрая. Това е преписано от статията на Аути Билд. Класирането е според различни критерии, мнение на собственици , сервизни кампании, тестове на списанието и др. Общо взето май, традиционното немско качество, нещо се е позагубило. Карам Голф отскоро , но изрично търсех 2-ка , а не 3-ка. Карам служебна 3-ка , 1,6 Ми , на 11 години и нещата са потресаващи. Чупи се доста често. Моята 2-ка е 16 годишна , на доста повече км ( ТД) и в много по-добро състояние ( да чукна на дърво :D ).

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Пет 07 апр 2006 18:52

naka_76 написа:Авто Билд номер 5 за 2006г.

Преглед на качеството за 2006г. крайно класиране:

6.chevrolet

11.Audi.......
14.Skoda
15. Mercedes :!: ...
17 Seat
18 VW

А Авто Билд ша могат ли да мЪ Фанът за стик шифта с тая излислена класация :?: Я сами да си направят една анкета като немските коли са толкова кофти те (служителите отворковци на Авто Билд) какви карат? ... да си вземат по едно Шеви ... и нЕма проблеми. Дрън, дрън ...

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Пет 07 апр 2006 19:04

Това Шеви в тая класация не е онова американското ами бившето Daewoo :wink: Може да са дървета, ма са здрави.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 07 апр 2006 19:34

Тия класации са много субективни, аз съм на мнение, че човек трябва да си купува колата, която го кефи и му е на сърцето, а не да гледа разни класаций и тестове :D

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”