Голф 4 1.8Т vs. Golf 4 1.9 TDI ARL

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
WucciaN
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 1.8Т vs. Golf 4 1.9 TDI ARL

Мнениеот WucciaN » Вто 05 яну 2010 12:21

Колеги след като пуснах 1 тема горе долу ми се изясниха нещата , така да го кажа. Сега питането ми е кой какво ще ми препорача . 1.8 Т или 1.9 TDI , кое върви поввече. И кое как се държи на пътя . :bowdown ю
Поздрави !!! :drunk

Потребителски аватар
kok12
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASZ
Контакти:

Re: Голф 4 1.8Т vs. Golf 4 1.9 TDI ARL

Мнениеот kok12 » Вто 05 яну 2010 12:30

1.8T има две разновидности за мощност, но да ти кажа разисквано е тук и има няколко теми за тези два двигателя сток и съответно с чип(сотуеър)

поздрави

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Вто 05 яну 2010 12:40

Взимай АРЛ! По каталог ускорението му е с 1/10 сек. по - слабо, но едва ли субективно ще можеш да усетиш разликата.Разхода му е доста надолу, а с едно чипче го правиш самолет. :beer

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Вто 05 яну 2010 12:45

Ако ARL-то е GTI изпълнение е със същото окачване като 1.8Т (всички 1.8Т са GTI) и като поведение на пътя няма разлика. Еднакво стабилни са. Има ARL-та които не са GTI обаче и не са с това окачване.
Като вървене и stock и чипнати 1.8Т е малко по-бързо. Тествал съм няколко пъти.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 05 яну 2010 13:44

1.8 Т...

Ама трудно ще намериш читаво...

Най-добре,ама е доста рядко 1.8Т със 180 коня и 6 скорости... :deal

След чип на този двигател и 1.9ТДИ не може да те види,камо ли да те настигне... mhihi :да:

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 05 яну 2010 15:31

Един + от мен също за 1.8Т.Причините са доста за да го предпочетеш пред АРЛ.Колегите над мен са достатъчно добре конкретизирали основните плЮсове на тоя двигател.По нататък в развоя на темата сам ще се убедиш че единствения довод на дизел манияците ще е само и единствено разхода на АРЛ.Само че на стар автомобил разходите по него годишно въобще не се свеждат само до гориво и масла.Ако питаше за автомобил от витрина на шоурум на едноцифрено число навъртяни километри,тогава друго щяхме да те убеждаваме.
1.8Т :да: :да:

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 05 яну 2010 15:57

Dead man написа:1.8 Т...

След чип на този двигател и 1.9ТДИ не може да те види,камо ли да те настигне... mhihi :да:

и след километър два го гледаш с тубата тича към най - близката бензиностанция да долива..
като почнете с тия разходи на дизела.. направете статистика колко често някой казва - счупи ми се дюзата и колко често някой пише - не пали бензина, ще сменям свещи и т.н.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Вто 05 яну 2010 16:29

vw_golf_4_tdi написа:

и след километър два го гледаш с тубата тича към най - близката бензиностанция да долива..
като почнете с тия разходи на дизела.. направете статистика колко често някой казва - счупи ми се дюзата и колко често някой пише - не пали бензина, ще сменям свещи и т.н.

Ooo свещите са песен пред дюзи :horror: Колега, предполагам четеш дизеловия раздел, погледни го в момента, думата Проблем колко пъти се споменава :)
То хубаво всеки казва "голям разход, малък разход" ама VAG дизелите не са от най-икономичните, камо ли на 10 год, камо ли 1.9. Това си е обем, иска да се пълни с нещо. Така че нека не го прехвалваме чак толкова 1.9 ТДИ. Вярно ще изкараш малко повече с еднакво количество гориво, но всичко си има цена. :)

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 05 яну 2010 16:36

skotis написа:
vw_golf_4_tdi написа:

Ooo свещите са песен пред дюзи :horror: Колега, предполагам четеш дизеловия раздел, погледни го в момента, думата Проблем колко пъти се споменава :)
То хубаво всеки казва "голям разход, малък разход" ама VAG дизелите не са от най-икономичните, камо ли на 10 год, камо ли 1.9. Това си е обем, иска да се пълни с нещо. Така че нека не го прехвалваме чак толкова 1.9 ТДИ. Вярно ще изкараш малко повече с еднакво количество гориво, но всичко си има цена. :)

ти пък се изказа за дизелите.. като ми достигнеш 5.5 извънградско (с чип) ми се обади

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 05 яну 2010 16:44

Айде пак по детски тръгна темата.5.5 на сто,въртящ момент,НЮтони,малък самолет.............е ясно де.
А сега реализъм -- масло,филтри,качество на горивото,накладки и дискове,съединител комплекти,части по двигателния отсек,разяснете на колегата и тея неща малко,направете една съпоставка ценова между 1.8 и 1.9,направете една годишна разходна сметка заедно с горивото за единия и другия,направете една цена за сериозен ремонт при единия и другия.Все пак говорим за двигатели на по ХХХ ХХХ километра,всичко е възможно да се обади всеки един ден,независимо колко старателно е избиран автомобила.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 05 яну 2010 16:48

jordanpar написа:Айде пак по детски тръгна темата.5.5 на сто,въртящ момент,НЮтони,малък самолет.............е ясно де.
А сега реализъм -- масло,филтри,качество на горивото,накладки и дискове,съединител комплекти,части по двигателния отсек,разяснете на колегата и тея неща малко,направете една съпоставка ценова между 1.8 и 1.9,направете една годишна разходна сметка заедно с горивото за единия и другия,направете една цена за сериозен ремонт при единия и другия.Все пак говорим за двигатели на по ХХХ ХХХ километра,всичко е възможно да се обади всеки един ден,независимо колко старателно е избиран автомобила.

като цяло си прав, но съединител, турбо и т.н. я се обади, я не се обади. но на бензиностанцията не може да не ходи ;)

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 05 яну 2010 16:56

Ако караш под 25 000-30 000 км на година-1.8 Т... :deal

Ако караш над 30 000 км на година-1.9 ТДИ... :deal

Какво толкова го мислите... :012:

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Вто 05 яну 2010 16:57

Dead man написа:

Ако се стартира от място съм съгласен, обаче при летящ старт АРЛ-а ще остави бензинката в историята...(пробвал съм) mhihi Просто повечето нютони си казват своето...

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Вто 05 яну 2010 17:18

Аз съм за дизела нека да има тяга винаги трябва :wink: . Мразя на байр колата ми да увяхва или да глахне не че 1.8Т ще увяхва или глъхно ,но аз съм за дизела макар ,че ми е мечта да имам в коша 1.8Т . Дизела вярно гори по-малко ,но пък му е по-скъпа подражката се пак ако караш малко или имаш служебна кола (Най-хубавата кола) зи земи бензин .
И двете коли вървят по-равно ако може така да се каже с изклучение ,че дизела при старт рисува отзаде mhihi и не вади надахващ звук като бензинката :horror:

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 05 яну 2010 17:44

vw_golf_4_tdi написа:
като цяло си прав, но съединител, турбо и т.н. я се обади, я не се обади. но на бензиностанцията не може да не ходи ;)

Не ми казвай,че някой купил дизелов автомобил на около 300К километра ще е спокоен за здравето на тия компонени.А те всичките са на толкова и повече реални километри,в това няма спор мисля.Едва ли някой се заблуждава,че дизел от ´00-´01 година не ги е навъртял реално.Та спора е излишен,всичко е до вкус,предпочитания,пари и късмет,който при втора ръка негаранционна кола е задължително да го има.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”