Въпрос към колегите в Германия...
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въпрос към колегите в Германия...
значи отидох при A.T.U. и главорезите ми смениха маслото и филтъра и ме одраха 26,05 Евро, при положение, че аз си носих масло. трябва да сменям сега 2 гуми (зимни пак със зимни искам да ги сменя, щото в Бг са ми летните. а тука ниама каде да държа гуми, живея в общежитие, затова целогодишно карам със зимни). Та въпроса е, каде да отида да ги сменя но да не ме оберат като в A.T.U.
A.T.U. е било голяма гре6ка. намери някъде турски или полски гараж и намекни че не ти трябва фактура, на мен маслото ми го сменят едни германци zа 10 евро на ръка. zа гумите отиди на http://www.reifendirekt.de и там може6 да намери6 сервиzите около теб, има и цени. в кой град си?
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Знам, че офф топик, ама ми стана интересно. На Рейфендирект това крайни цени ли са? Конкретен пример с Toyo T1R http://ssl.delti.com/cgi-bin/reifenbest ... 046&dsco=0 42 евро, тук в Бг 60~65 евро (верно с монтажа и баланса, без цената на тежестите).
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
buFka написа:oxam написа:там може6 да намери6 сервиzите около теб, има и цени. в кой град си?
тея са луди, 10-12 Евро на гума за монтаж ми искат.....ега не им ги дам!
10 teuro на гума си е далавера

Някъде тарифата е на час работа и тогава за 4 гуми може да платиш и 100.
Най-изгодно е ако си купиш и джанти монтираш веднъж зимните гуми и после ги въртиш самостоятелно.
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1. Ако знаеш колко струва влака, ще разбереш защо съм с кола (пътуването с влак и градски транспорт за отиване и връщане ми излиза 45 Евро, с колата 15-20 горе долу и по голямата част от тях си ги избивам).
2. 26 Евро за смяна на едно кирливо масло, при положение, че аз си нося маслото мисля, че е прекалено...а смятам, че мога да си се възмущавам колкото си искам. и ако неможех да си го позволя, нямаше да съм ги дал тея пари.
3. Ако колата се развали тогава ще го мисля, а и като се прибера в бг ще я карам на доктор така или иначе.
ПС. както бях написал по горе, имам човек който взима тънко (смяна на термостат 5 Евро ми излезе) и ако нещо се развали първо при него ще ходя, а просто тогава ми се налагаше спешно да сменя маслото и той неможеше.
2. 26 Евро за смяна на едно кирливо масло, при положение, че аз си нося маслото мисля, че е прекалено...а смятам, че мога да си се възмущавам колкото си искам. и ако неможех да си го позволя, нямаше да съм ги дал тея пари.
3. Ако колата се развали тогава ще го мисля, а и като се прибера в бг ще я карам на доктор така или иначе.
ПС. както бях написал по горе, имам човек който взима тънко (смяна на термостат 5 Евро ми излезе) и ако нещо се развали първо при него ще ходя, а просто тогава ми се налагаше спешно да сменя маслото и той неможеше.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”