Въпрос към колегите в Германия...

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос към колегите в Германия...

Мнениеот buFka » Чет 30 мар 2006 10:13

значи отидох при A.T.U. и главорезите ми смениха маслото и филтъра и ме одраха 26,05 Евро, при положение, че аз си носих масло. трябва да сменям сега 2 гуми (зимни пак със зимни искам да ги сменя, щото в Бг са ми летните. а тука ниама каде да държа гуми, живея в общежитие, затова целогодишно карам със зимни). Та въпроса е, каде да отида да ги сменя но да не ме оберат като в A.T.U.

Потребителски аватар
oxam
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oxam » Чет 30 мар 2006 10:35

A.T.U. е било голяма гре6ка. намери някъде турски или полски гараж и намекни че не ти трябва фактура, на мен маслото ми го сменят едни германци zа 10 евро на ръка. zа гумите отиди на http://www.reifendirekt.de и там може6 да намери6 сервиzите около теб, има и цени. в кой град си?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 30 мар 2006 10:40

Лайпциг....а иначе за маслото имам и аз един немец, който тънко зима. ама няма да мога да го сменя в следващите 2 седмици при него, затова се наложи АТУ.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 30 мар 2006 10:42

Знам, че офф топик, ама ми стана интересно. На Рейфендирект това крайни цени ли са? Конкретен пример с Toyo T1R http://ssl.delti.com/cgi-bin/reifenbest ... 046&dsco=0 42 евро, тук в Бг 60~65 евро (верно с монтажа и баланса, без цената на тежестите).

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 30 мар 2006 10:43

тва е крайна цена с ддс мисля...:)

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 30 мар 2006 10:48

oxam написа:там може6 да намери6 сервиzите около теб, има и цени. в кой град си?

тея са луди, 10-12 Евро на гума за монтаж ми искат.....ега не им ги дам!

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Пон 03 апр 2006 1:54

Бате нямаш ли някой приятел немец със гараж или нещо такова. не че нещо ма масло лесно се сменя и щом искаш да спестиш е трябвало да опиташ сам. А гуми незнам къде ще сменяшш ма тия гадове за всяко нещо съдират кожата.

Поздрави

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Пон 03 апр 2006 8:40

buFka написа:
oxam написа:там може6 да намери6 сервиzите около теб, има и цени. в кой град си?

тея са луди, 10-12 Евро на гума за монтаж ми искат.....ега не им ги дам!

10 teuro на гума си е далавера :D
Някъде тарифата е на час работа и тогава за 4 гуми може да платиш и 100.
Най-изгодно е ако си купиш и джанти монтираш веднъж зимните гуми и после ги въртиш самостоятелно.

Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wizi » Сря 05 апр 2006 13:01

А като не можеш да си позволиш смяна на маслото за 20 Евро се питам - защо аджеба си с колата там, като явно не можеш да си позволиш този лукс? Ами ако и се прецака нещо по-сериозно - ще я оставиш директно за скрап ли? А намери ли си бензиностанция където да можеш да зареждаш само по 5 евро?

:banghead:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 16 апр 2006 12:06

1. Ако знаеш колко струва влака, ще разбереш защо съм с кола (пътуването с влак и градски транспорт за отиване и връщане ми излиза 45 Евро, с колата 15-20 горе долу и по голямата част от тях си ги избивам).

2. 26 Евро за смяна на едно кирливо масло, при положение, че аз си нося маслото мисля, че е прекалено...а смятам, че мога да си се възмущавам колкото си искам. и ако неможех да си го позволя, нямаше да съм ги дал тея пари.

3. Ако колата се развали тогава ще го мисля, а и като се прибера в бг ще я карам на доктор така или иначе.

ПС. както бях написал по горе, имам човек който взима тънко (смяна на термостат 5 Евро ми излезе) и ако нещо се развали първо при него ще ходя, а просто тогава ми се налагаше спешно да сменя маслото и той неможеше.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”