Джанти за Бус Транспортер 2003

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Джанти за Бус Транспортер 2003

Мнениеот zaro » Вто 25 апр 2006 9:19

Става дума за бус Транспортер производство 2003 година, пътнически, служебен:) Джантите са с 5 дупки. Двигателя му е с код AXD. В момента е с джанти 16 цола, готини са, но искаме да ги оставиме за зимни и да му сложиме някакви други за лятото. Ще се вземат нови джантета и мислиме пак да са 16ки, че дупки тва онова. Та колегата беше поръчал джанти със гуми, обаче се оказа че джантите не стават.Че и нови болтовете дето и те не станали. Сложихме само гуметата. Сега остава задачката да намериме джанти.
Та ми се ще малко разсъждения по въпроса.
Аз си мисля че бусовите джанти трябва да са по различни от тези за леките автомобили, така ли е?Понеже за гумите е така?
Как да разбера за тази кола какви са размерите на на дупките на джантите, разстоянията и така нататъка.
Общо взето какви джанти ми трябват?
Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете.

http://www.alcar.de/AlcarKonfigurator/p ... language=1
Ся остава и некоя блага дума :)

Потребителски аватар
rusty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusty » Вто 25 апр 2006 10:21

Трябват ти джанти 5х112 ЕТ зависи от ширината на джантите и гумите които ще слагаш. Стават от Мерцедес Е Класа но с адаптер за центроващият отвор (една пласмаса, струва 2-3 лв.) или от Ауди. Някой мерцедеси са с 12мм болтове а буса е с 14мм, също трябва да се внимава дали джантите са за коносовидни или елепсовидни болтове, болтовете за металните джанти не стават на алуминиевите!!! Усепх!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”