Ключ

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Ключ

Мнениеот Syncro » Пон 01 ное 2004 21:39

Като си купих Голф-а беше с един ключ (като се замисля,аз до сега не съм купувал кола с два ключа).Та рекох да си извадя един,че и бащата да има.Като го дадох на човека той веднага се хвана и го отвори (пластмасоия край в който има светодиодче) и малко след това ми заяви,че ключа ми е с чип......Ами зарадвах се.Викам си още една екстричка......Да,ама не.Сега заради тоя чип ми иска 60лв !!! за един единствен ключ.А като ми каза,че за едно Мицубиши са искали 800 лв !!! за нови ключове и ми притъмня.(Човека си загубил оригиналния)
Казваите ако сте чували нещо по въпроса.Ако ли не - 60лв. :shock:

Потребителски аватар
ohrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ohrix » Пон 01 ное 2004 21:50

ама верно ли има чип или те лъже?

Потребителски аватар
Syncro
Контакти:

Мнениеот Syncro » Пон 01 ное 2004 21:54

Има.Видях го с очите си.
Имало един вариант - четеца на волана да е занулен,демек да приема всякакви ключове.Обаче,ако не е,то това означава,че тази кола с друг ключ няма да запали (е не и ако питаме автоджамбазите)
За да разбера това обаче трябва да почакам малко защото машинката му за тая работа е в София за регистрация,проверки и тем подобни
Ама рекох до тогава да събера малко информация

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Пон 01 ное 2004 21:55

за какъв Голф става дума?!И защо само един ключ има?Нашта като я докараха имаше тъкмо 3 :!:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 01 ное 2004 23:03

Ами нека ти направят един по твоя без чипове и др. такива /около 5-6 лв. трябва да е/ и пробвай дали ще пали с него, ако не тогава вече се замисляй какво да правиш.

Потребителски аватар
Syncro
Контакти:

Мнениеот Syncro » Пон 01 ное 2004 23:12

georgipass написа:за какъв Голф става дума?!И защо само един ключ има?Нашта като я докараха имаше тъкмо 3

Еми един,защото някой "шушляк" е загубил другия/те в Австрия
niksisoft написа:Ами нека ти направят един по твоя без чипове и др. такива /около 5-6 лв. трябва да е/ и пробвай дали ще пали с него, ако не тогава вече се замисляй какво да правиш.

Ами мисля да изчакам въпросната машинка да видим какво ще разчете

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Вто 02 ное 2004 0:22

Syncro ти май нещо не разбра...
четеца на ключа ти е в волана а не е въпросната машинка...
демек ключа ти се явява имобилайзер

идеята е ако наистина ти е резетнат/елиминиран четеца на самия волан да си направиш за 5лв. едно просто копие от твоя ключ с чипа и да видиш ще ли запали голфето с него (с обикновения без чип)
Ако палне немаш грижи - за 60 пари ш'си напрайш 2 кофи :wink:
Ако не палне, тогава гориш с едни 60 кинта, които всъщност ти взимат за дето тази машинка ти прави копие от чипа на твоя ключ към празния чип на новата заготовка, капиш?

Потребителски аватар
sigi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sigi » Вто 02 ное 2004 9:47

Значи отваряш ключа то става елементарно и вадиш чипа той е малък правоъгълен и се вади с отверка малка елементарно та вадиш го и ходи пробваи дали сте запали.
И моя ключ го ими и на бащами на AUDI-то го има ама и без него бачка.

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Ключ

Мнениеот luciuz » Вто 02 ное 2004 10:21

Syncro написа:
Казваите ако сте чували нещо по въпроса.Ако ли не - 60лв. :shock:

На мен ми искаха 70 лв и още не съм си изкарал:)) Но най-вече, защото този техния ключ изглеждаше супер дървено:))

Къде е това за 60 лв:)? ако отидем двамата дали ще ни направят отстъпка - два за 100 лв:)))

Потребителски аватар
opipva4a
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот opipva4a » Вто 02 ное 2004 10:36

хе хе
а сигурен ли си че диода не е просто лампичка - както на повечето

Потребителски аватар
folci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот folci » Вто 02 ное 2004 11:43

и моя голф3 пристигна с един ключ. направих си един "обикновен". отключва без проблем, но не пали. направих си и един "необикновен" за 60 кинта. вярно, че е грозничък и скъп, ама ако го нямаш и загубиш оригиналния, ще ти съдерат кожата.

само да те успокоя на голф4 един такъв ключ е 360лв, ако се не лъжа (все пак е по-"адванст").

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Вто 02 ное 2004 12:47

Какво представлява въпросният чип ??Дали не можем да направим една самоделка ????

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 02 ное 2004 19:07

Mмм , за нещастие и аз се изръсих 70 камъка :? , ама няма начин без чип не ще да палиии. Обаче ако загубиш ключа с чипа ште ти стане наистина кофти като ти кажат колко пари струва нов! Виж сега има един вариант да ти прочетат кода на чипа и да си го запишеш на едно листче, което да пазиш особено добре и ако стане сакътлък да го кажеш и така ше ти направят ключ пак за 60 лв.( говоря примерно :wink: ) хмм та така.

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 02 ное 2004 19:13

WDW написа:Какво представлява въпросният чип ??Дали не можем да направим една самоделка ????

Абе мисля че не е напълно невъзможно - това е някъкъв вид пасивна защита въпросния чип се активира само при приближаване къ източник с точно определена честота на излъчване. А той самия представлява малък силициев кристал с медна антена дето е дебела колкото косъм. За да си направиш нов ти трябва празен чип, който може да бъде записван, по принцип са много евтини, нещо от сорта на центове и записващо устройство....... е тука вече се сблускваме с камък щото то не е евтино. Ако имаш познат с такова нямаш грижи ако ли не обаче изниква проблем. Може и да успееш да намериш някоя фирма която предлага услугата за по малко пари от 60лв. ама е съмнителна цялата постановка....... Mr Green Fun :banghead:

Потребителски аватар
Syncro
Контакти:

Мнениеот Syncro » Вто 02 ное 2004 20:49

Май не можахме да се разберем точно.Значи - колата е Голф ІІІ
Четеца е на волана (това го знам) и си го има.Човека провери.Ключа ми се явява имобилайзер -да.Чипчето го видях какво представлява,найстина едно такоз мъничко.Това с идеята да го махна от моя си ключ е много добра.благодарско за което (ще го пробвам)
Че е лампичка,лампичка е.Моя си е грешката,че го нарекох светодиод.Обаче чипа си е отделно колега.А що се отнася до въпросната машинка аз говорех за четеца на ключара (май съм се пооплескал с обясненията,а?)
Та сега ще следвам съвета на sigi и ако не се получи чакам ключара да му докарат четеца,записвам си номера на чипа (за непредвидени ситуации) и казвам довиждане на 60 кинта
60 лв е цената в Габрово колега.Тука сме по по-тънката лайсна

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”