Ремонт на стартер на Vento 92 г. 115 лева! Нормално ли е?
Ремонт на стартер на Vento 92 г. 115 лева! Нормално ли е?
Дадох в сервиз "Дунев" да ми оправят стартера, защото нещеше да ми пали колата / Vento 92 г.; 1800 куб. см./ и отивам да си взема ремонтираната кола и ми казват 115 лева. 80 лева ремонт на стартера, проблема беше,че ремонта не го правят те, а друга фирма и доколкото разбрах са сменили само четките. Това нормална цена ли е ми кажете, че не сам запознат с цените на тези услуги? И другите 35 лева за монтаж и демонтаж плус една фтулка? И един приятел ми казва, 4е сам се набутал здраво, понеже за тея пари съм щтял да си купя нов стартер, дайте ми савет какво да правя!!!
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
и на мен навремето там ми взеха 75 лв. за смяна на четки на динамо и оттогава не ходя там, даже има тема за сервиз ДУНЕВ ама кой да чете
най-лошото е, че не ти казват от начало ква цена а викат като се свали, тогава ще се разбере, тинтири-минтири..... и после, дай 10000000000000 лв.
и няма да плащаш луди сметки
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=897
най-лошото е, че не ти казват от начало ква цена а викат като се свали, тогава ще се разбере, тинтири-минтири..... и после, дай 10000000000000 лв.

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=897
predel написа:За колега One! Сервиза на Дунев в Студентски град, между другото казаха ми 2 години гаранция, но не получих никакъв документ. Аве хубава работа ама българска!!! Всичко яко гърби и не го е..!
моя съвет е - потърси лично Тодор Дунев - той е управител на този сервиз, постави му въпросите, които те вълнуват и си поискай писмена гаранция....
- Bob.Baev
- Автомобил:
- Двигател:
веднъж ми се наложи да ползвам Дунев, останах доволен (този на Шипченски проход). това което ми направи впечатление, обаче, е че май някои от приемчиците си правят далаверки и за тва така с тези надути цени. когато аз ходих, май шефа беше там и нямах никакви проблеми, ама никакви! супер любезно отношение, особено от майсторчето бях много доволен. цената също ми се стори нормална (смяна горивен филтър - 6 лв, смяна семеринг скоростна кутия - пак толкоз). така че съветът ми е, ако нещо ви се стори нередно, не си мълчете, а поискайте да говорите с управителя/шефа.
bbaev написа:....така че съветът ми е, ако нещо ви се стори нередно, не си мълчете, а поискайте да говорите с управителя/шефа.
ами и аз за това говоря.
Тодор Дунев в Данабад специално знам колко държи на перфектното отношение кън клиента и това той да остане доволен и пак да се върне.
Иначе майстора-наемник е като навсъкъде почти .....
- raz0r
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз не съм разбирач от квото и да било по колите, но:
(Ходя при Дунев в Дианабад само)
Там има отношение - обясняват ти. Говорят ти като на човек. Държат се прилично. Абе все едно общуваш с хора, а не с "майстори" с хиенски физиономии (изприщвам се от такива). (за мен отношението е важно все пак)
Ремонти:
На газ имах доста висок разход. Ходих при няколко човека(един неграмотник), ходих и в Княжево (ли беше).
[Човекът в княжево бръкна, гледа слуша и каза, че проблемът бил от двигателя].
Момчетата от Дунев навряха кви ли не датчици в колата - в ауспуха, следяха показанията на компютъра. Единслетвено след тях разходът падна с 2-3 литра. За мен това е доказателство за качество.
Взеха ми некви 15 кинта или нещо от сорта за 2-3 часа гледане и ръчкане. На мен ми се стори евтино.
Сменях си и четирите амортисьора. Взеха ми 600 лева със смяната и разни прахоуловители и шокови тампони и т.н. Дадоха ми документ с гаранция. Смятам, че и без него да ида, пак ще ми признаят гаранцията.
Имах проблем с някво реле за вентилатора на радиатора. Смениха датчик, платих си 35 кинта. Оказа се от релето. Смениха него. Платих го. Ходих и още веднъж и пак ми взеха пари. За тоя точно ремонт, въпреки че го оправиха, съм недоволен, щото ми взеха три пъти пари за едно и също нещо.
[Проблемът с релето беше забелязан само от тях. Те единствено намериха този проблем. Никой друг "майстор" не забеляза.]
Имах проблем с дроселова клапа. Два пъти ми я наместват и казват, че ще се развали рано или късно. Но пък взимат пари за наместването. (Имам проблем със свободните обороти).
Вярно е. Вземат скъпо. Не много по-, но все пак по-скъпо. Но имат техника.
На мен ми казват цени ако минат 50 лева предварително. За всяко нещо, а не крайна сума. И аз си пресмятам. Дават и прилични съвети.
Аз като цяло съм сравнително доволен.
(Ходя при Дунев в Дианабад само)
Там има отношение - обясняват ти. Говорят ти като на човек. Държат се прилично. Абе все едно общуваш с хора, а не с "майстори" с хиенски физиономии (изприщвам се от такива). (за мен отношението е важно все пак)
Ремонти:
На газ имах доста висок разход. Ходих при няколко човека(един неграмотник), ходих и в Княжево (ли беше).
[Човекът в княжево бръкна, гледа слуша и каза, че проблемът бил от двигателя].
Момчетата от Дунев навряха кви ли не датчици в колата - в ауспуха, следяха показанията на компютъра. Единслетвено след тях разходът падна с 2-3 литра. За мен това е доказателство за качество.
Взеха ми некви 15 кинта или нещо от сорта за 2-3 часа гледане и ръчкане. На мен ми се стори евтино.
Сменях си и четирите амортисьора. Взеха ми 600 лева със смяната и разни прахоуловители и шокови тампони и т.н. Дадоха ми документ с гаранция. Смятам, че и без него да ида, пак ще ми признаят гаранцията.
Имах проблем с някво реле за вентилатора на радиатора. Смениха датчик, платих си 35 кинта. Оказа се от релето. Смениха него. Платих го. Ходих и още веднъж и пак ми взеха пари. За тоя точно ремонт, въпреки че го оправиха, съм недоволен, щото ми взеха три пъти пари за едно и също нещо.
[Проблемът с релето беше забелязан само от тях. Те единствено намериха този проблем. Никой друг "майстор" не забеляза.]
Имах проблем с дроселова клапа. Два пъти ми я наместват и казват, че ще се развали рано или късно. Но пък взимат пари за наместването. (Имам проблем със свободните обороти).
Вярно е. Вземат скъпо. Не много по-, но все пак по-скъпо. Но имат техника.
На мен ми казват цени ако минат 50 лева предварително. За всяко нещо, а не крайна сума. И аз си пресмятам. Дават и прилични съвети.
Аз като цяло съм сравнително доволен.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”