Golf 3

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
newgeneration
Автомобил:
Двигател:

Golf 3

Мнениеот newgeneration » Чет 25 май 2006 20:27

Здравейте,колеги! Очаквам да ми вкарат всеки момент от Германия Голф 3 1.4mi 60кс. Имам такава молба към собствениците на такива возила,ако е възможно да споделят мнението си от колата и най-вече за двигателя.Не са ли му малко тези 60к.с.?
Благодаря Ви предварително!

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

60 магарета:)

Мнениеот Kaizer Soze » Чет 25 май 2006 21:12

Малко, много - зависи от навиците и желанията на задкормилното устройство....:)

Потребителски аватар
divna_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот divna_ » Чет 25 май 2006 22:02

На мен са ми малко, но преди съм карала 150 к.с., а сега карам 2-3 пъти седмично 140 к.с. и като се кача на golf-чето ми е мъка, но за градска кола е ок :wink:

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Чет 25 май 2006 22:07

divna_ написа:На мен са ми малко, но преди съм карала 150 к.с., а сега карам 2-3 пъти седмично 140 к.с. и като се кача на golf-чето ми е мъка, но за градска кола е ок :wink:

Смяяях, аз последната година карах баба Форд Фиеста, 90 г., с четири скорости - 4 конски сили:))) и сега стоте на голфетката ми идват като вертикално излитане:)))

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Чет 25 май 2006 22:24

Mи малко е да . ... на дълъг път с 60-те коня под капака си е мъка. Виж в града е различно , защото първо разхода на газ смесен ми е около 7-8 и второ .... ами просто в града не би трябвало да се силиш много та си е идеално. Просто все още се чудя как и защо на това тежко купе са сложили толкова слаб мотор :roll:

П.С.

Обичам си голфчето ей :wink:

Потребителски аватар
DIX^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIX^ » Чет 25 май 2006 22:42

моето си върви добре и сам мно доволен и ми са струва 4е няма голяма разлика с двигател 1.6 и разхода доволно като му сложа и гасчица още по доволно :D

Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinko_bonev » Пет 26 май 2006 7:20

Здравей! В определени моменти наистина му идват малко тези кончета, но все пак няма да ходиш на състезание с него! Иначе си върви прилично и разхода е поносим за бензин ти говоря! А на газ - аз лично съм много доволен! За максимална скорост - ами до 160 съм вдигал... Иначе 140 на дълго си ги поддържа без никакъв проблем и без да го натискам. Ама и ние къде ли имаме в нашата държавица пътища за поддържане на високи скорости?!

Потребителски аватар
milkinis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот milkinis » Пет 26 май 2006 7:25

Малко или много кончетата теглят купето и в града си е що-годе добре, за извънградско просто си трябва да се държи колата в обороти и си върви/е не като 1.8,но все пак/.Аз моето голфе го карам на бензин и съм много доволен от разхода. Зависи колко ти е голям номера на обувките и колко тежко ще стъпваш иначе си е прилична градска кола.

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Пет 26 май 2006 7:34

ABD написа:....Зависи колко ти е голям номера на обувките и колко тежко ще стъпваш иначе си е прилична градска кола.

Напълно подкрепям. За града е идеална. За дълъг път не чак толкова, липсва и необходимата динамика и изпреварването не е лесно... поддържането на инерция си е цяло изкуство.

Няколко пъти се случва да пътувам София-Варна-София с 4 човека и багаж... прилично се държи колата.

Потребителски аватар
newgeneration
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот newgeneration » Пет 26 май 2006 8:02

Благодаря,колеги.И аз малко се попритесних в началото от тези
44kw,но наистина за наше село София е добре.Като се има впредвид,че ми изпадна много изгодно:94г. края,5 врати,без екстри само ел.шибидах и до BG ми стъпва на 2300лв/на инвалид разбира се/ какво да му намирам кусури.Фамилито ще си го кара.
Поздрави!

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пет 26 май 2006 9:26

Щом ти идва за тези пари и смяташ да я караш предимно в града вземай я , ще ти върши работа,а и моторчето е здраво и непретенциозно,иначе не вярвай на тея дето ти казват,че върви прилично и т.н./да върви прилично ако критерия за вървене е някоя жигула,то 1.4 действително е една идея по-бърз и може без проблем да поддържа 140 след като ги вдигне/. Сравнена с 1.6 във вървенето разликата е доста голяма , а и на дълъг път 1.6 мотора е по-икономичен и това го пише дори в книжката на колата ,1.4 е незначително по-икономичен единствено в града за където е предназначен.Успешна покупка !

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Пет 26 май 2006 10:13

vw16v написа:Щом ти идва за тези пари и смяташ да я караш предимно в града вземай я , ще ти върши работа,а и моторчето е здраво и непретенциозно,иначе не вярвай на тея дето ти казват,че върви прилично и т.н./да върви прилично ако критерия за вървене е някоя жигула,то 1.4 действително е една идея по-бърз и може без проблем да поддържа 140 след като ги вдигне/. Сравнена с 1.6 във вървенето разликата е доста голяма , а и на дълъг път 1.6 мотора е по-икономичен и това го пише дори в книжката на колата ,1.4 е незначително по-икономичен единствено в града за където е предназначен.Успешна покупка !

апа недей ги сравнява!!!! мислия че и на момчето му е ясно че 1.6 върви повече от 1.4.!!!!
:welcomee

та на колегата който ще става горд собственик на 1.4 :welcomee
да го караш със здраве и по полека без много ръчка и колицата ще те слушка!!! пък след време пожемавам ти тоарег!!!!

лайномета
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот лайномета » Пет 26 май 2006 16:29

за градска кола е перфектна.дава нисък разход(при мен някъде около 7.2-7.4),а и не е като да не можеш да се изнесеш от кръстовищата с нея.ако държиш колата в обороти и не си свикнал на всеки светофар да се режеш няма да усетиш особена разлика между 60-те коня и 75 на 1.6 двигателя примерно.разликата се усеща,но само като тръгнеш да настъпваш колата.някъде на 4500-5000 почва да издиша хайвана,но в града няма къде да я караш с толокова.за извънградско естествено трябва да забравиш да фучиш със 170 по магистралата:)предполагам,че ще хи направи към 160(и ще ги държи с известен зор),но просто е прекалено некомфортно-става доста шумно в купето(съдя по това,как бучи купето със 140 като се кара).
абе никак не е лоша колицата :) няма да си най-бързия рацер с голф в града,но пък и едва ли имаш за цел да ставаш такъв :lol:

Потребителски аватар
CCCP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP » Пет 26 май 2006 19:46

ДОбра е колицата!! Аз имам сащия от година и половина и съм доволен!! За градски условия е добар, икономиче е! :) иначе за извънградко, малко трудно става изпреварването, щото е тежко купето за тозо двигател, но набереш ли скорост си варви. 140 без проблем мове да си ги подаржа. Аз лично са правил 170 на Дупница не летището!!! Като види нанагорно, обаче, много се стряска :D За тези пари е супер!!!! :)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 26 май 2006 21:22

Не съм собственик на такава -само от време на време карам служебна такава- к,во да ти кажа-кола за домакини и за пенсионери-ако изпреварваш-минимум 300 метра дистанция пред отсрещното возило-иначе набере ли веднъж поддържа 160 по магистрала на равни участъци и 180 на спускане :D С 5 човека вътре и пълен багажник-карай само в най-дясна лента :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”