Здравейте,обмислям закупуването на семеен автомобил.
Сега се появи и друг "фаворит" VW Passat комби 95 г. 1.9 tdi.Пиша годината на пасата,защото ако вземам ще го вземам тази дата,после са със доста скъпа подръжка (основно за проблеми по предницата)
От друга страна Сценика ,ще бъде 00-01 г,тоест около 5 г. разлика.Пак ще бъде 1.9tdi.
Разходът на гориво е горедоло еднакъв,от "екстрите" ме касае единствено климатик - и двете имат,други екстри дали ще има не ме засяга особенно.
Блазня се от прослувутата здравина на VW и евтина поддръжка.
В реното ме привлича дизайна,возията и годината на пройзводство.
Бях със скрупули спрямо френските коли,но от 4,5 г карам Пежо 206 1.9 чист дизел 2001 г,колата е служебна и се кара много.Това излезна е***и и желязната кола.Досега по двигателя не съм пипал абсолютно нищо,само миналата година смених подгряващи свещи и в момента независимо от времето на вън Пежото пали на четвърт оборот само със едно подгряване на свещите.Колата е на 183 000 абсолютно реални километра ( сигурен съм,защото колата я взех на 90 000 км. )Сменял съм амортисьори и други неща по ходоватат част,но това е нормално,при условие, че колата се и товари и то докато опре на "тампоните" + още малко.
От нея се навих на френски автомобил и затова сега съм пред тази дилема.
Какво е вашето мнение за тези два модела коли ?
Прочетох няколко теми на тема Рено,навсякъде беше оплювана,затова бих помолил това да го пропуснем.Достатъчно съм чел и търсил инфо из нета,за да се спра на точно тези два автомобила.Пускам темата с надеждата,някой да е правил пряка съпоставка между двата модела.
Защо да избера Passat, а не Scenic ???
-
- Автомобил:
- Двигател:
- mr_bush
- Автомобил: Vw Transporter T6
- Двигател: 2016
Re: Защо да избера Passat, а не Scenic ???
Едва ли някой тук ще ти каже да избереш Рено
Пасата е здрава кола докато за Рено не съм чувал много добри думи

Пасата е здрава кола докато за Рено не съм чувал много добри думи
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз не искам отговор : Рено и никоя друга или Пасат е марката,забрави за всичко останало.
Искам ако има хора който са направили реална съпоставка,те да си кажат мнението.
Искам ако има хора който са направили реална съпоставка,те да си кажат мнението.
- T.Spark
- Автомобил:
- Двигател:
Аз гледам да не робувам на марките. В къщи имаме немска, френска и английска кола. Всичките се чупят приемливо. На твое място бих избрал по-новата, защото колата от 1995 сега е на 13 години и почва 14-та. Ще я покараш...колко... 5 години и тя става на 18 години. Каквато и марка да е, ти в нея ще возиш семейството си. Новата си има съвременните средства за безопасност. След 5 години ще е на 13-14 години, т.е. продаваема е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
T.Spark написа:Аз гледам да не робувам на марките. В къщи имаме немска, френска и английска кола. Всичките се чупят приемливо. На твое място бих избрал по-новата, защото колата от 1995 сега е на 13 години и почва 14-та. Ще я покараш...колко... 5 години и тя става на 18 години. Каквато и марка да е, ти в нея ще возиш семейството си. Новата си има съвременните средства за безопасност. След 5 години ще е на 13-14 години, т.е. продаваема е.
Това ми е един от аргументите !

-
- Автомобил:
- Двигател:
Кириле, предлагам да направиш един прост експеримент:
Отиди в някоя автокъща и седни на всички седалки на пасата. После направи същото с реното. Ако в колата, която купуваш, ще се вози някой отзад и ти никак не го обичаш - избери сценика.
Може и да почетеш рено-форума. Аз там се отказах от така мечтаната кола - Espace3.
Отиди в някоя автокъща и седни на всички седалки на пасата. После направи същото с реното. Ако в колата, която купуваш, ще се вози някой отзад и ти никак не го обичаш - избери сценика.
Може и да почетеш рено-форума. Аз там се отказах от така мечтаната кола - Espace3.
- soto73
- Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
- Двигател: CRLB 2015
- Контакти:
Ами колега какво да те посъветваме!Аз имам Пасат,но е 2001 година т.е. 5,5!Брат ми има Рено Сеник 99 или 2000 година не съм много сигурен!Ако искаш ми вярвай,но по-неудобни задни седалки от на Реното не съм виждал!Пасата го имам от 2 години и съм сменил само дебитомер!За возия и удобство,а и като разход от Пасата съм много доволен!Брат ми го има Реното от долу-горе и той толкова време,но май все е по сервизите!Така,че избора е твой 

-
- Автомобил:
- Двигател:
проблемът май ми е че имам приятели който имат и двете коли и двамата са много доволни.И на мен ми харесват и двата модела!
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
kiril_kirilow написа:проблемът май ми е че имам приятели който имат и двете коли и двамата са много доволни.И на мен ми харесват и двата модела!
Тогава купуваш това, което е по-запазено в случая

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Колега,и аз съм пред същата дилема от един месец точно за същите коли +нисан алмера тино/отпаднал/ама......май май и аз като чета форума на рено ,реват Нищо че се заглеждам по 2002 май ще стискам очите и ще взимам някой по дърт пасат 1999 2000г Ще следя темата с интересЗащо да избера Passat, а не Scenic
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
kiril_kirilow написа:...Бях със скрупули спрямо френските коли,но от 4,5 г карам Пежо 206 1.9 чист дизел 2001 г...
в този ред на мисли искам само да уточня, че разликата между пежо и рено е огромна.

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
1. Поинтересувай се каква пара е ремонт на заден мост на таралясник френски.
2. Сценик бензин - пластмасови колектори = газов инжекцион.
3. цена на Рено и на VW след 3-4-5-8-10г. Интаресна зависимост в полза на германчо.
4. не е много по темата - но цена на резервните части / цена на предни накладки на лизингова Супер автомобил Дачия Логан пикап са с 80-90 лв по- скъпи от на Орел Комбо набор 2006 - дрисльо 1,3 л CDTI. ; това важи и за маслото на двигателя и филтрите.
5. хубава работа ама френска - мое лично мнение -пример-1 път сбърках преди 9-10г да си купя фреснки телефон- мерси скапа се бързо.
6.Здравите коли са до 95-97г отатам нататъка са еднодневки - трябва да има оборот иначе фалит.
3. цена на Рено и на VW след 3-4-5-8-10г. Интаресна зависимост в полза на германчо.
4. не е много по темата - но цена на резервните части / цена на предни накладки на лизингова Супер автомобил Дачия Логан пикап са с 80-90 лв по- скъпи от на Орел Комбо набор 2006 - дрисльо 1,3 л CDTI. ; това важи и за маслото на двигателя и филтрите.
5. хубава работа ама френска - мое лично мнение -пример-1 път сбърках преди 9-10г да си купя фреснки телефон- мерси скапа се бързо.
6.Здравите коли са до 95-97г отатам нататъка са еднодневки - трябва да има оборот иначе фалит.
- batececo
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:1. Поинтересувай се каква пара е ремонт на заден мост на таралясник френски.
Не е точно така. Аз карам Меган Сценик 98-ма 1,6 бензин.
По т.1: ЦелиО мост струва 300 лева 2nd hand

По т.2: Моя е 98-ма - с метални колектори е (8 клапанов мотор, пълна инжекция - с метални входящи колектори), което позволява обикновена газова, но аз газ НЕ слагам и да беше с пластмасови - все тая.
По т.3: Това е така, защото има хора, които робуват на марки

По т.4: Цените - лагери на макферсоните са по 15 лева парчето, (тъста ми има пасат, той същ ги сменя скоро). Лагер на предна главина - сложих от москвич алеко за 13 лева

По т.5: Изказвания от този тип не ти правят чест, карал ли си френска кола и колко време си я карал?
По т.6: С това съм съгласен - след 97-ма, 98-ма колите ги правят да карат по 5-6 години макс
По темата: И двете си се чупят еднакво, пасатите не са толквоа здрави колкото говорят - тъста ми има пасат от 4 години - почти всичко е сменил и пак се трОши редовно

Моето мнение е - реши какво ти трябва (за какво ще ползваш колата най-вече) и също така колко пари можеш да отделиш за кола. Не си вземай по-стара от 10 годишна кола и гледай добре, защото джамбазите са магьосници - такива коли видях лятото, че свят ми се зави...
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Имам двама познати със сценик модела 99. Единия кара 1.6 бензин и е много доволен, ама няма как да не е защото преди това караше един барутник, скойто не можеше да мине 200км без ремонт
Другия има 1.9 дизел с интеркулер около 100к.с (мисля че 98 беше). Кара го от няколко години и има повече впечатления. Разправяше ми че се слагали да вида помпи. Едните се ремонтирали, другите се сменяли и биле скъпички. Ама това колко е вярно. Сменя и някви лагери на съединителя и бяха скъпички. При реното седалките са малко по високи, но за сметка на това са тесни. Пасата един от малкото автомобили от този клас при които има толкова много място за пътниците отзад
Задната седалка на пасата също не е много ниска.
И съм съгласен и не съм
Зависи на каква кола е попаднал, колко я пази и какви части купува.
И аз имам познат с голф който си сменя тампоните на носачите по често от гумите, но винаги взема най евтините

Другия има 1.9 дизел с интеркулер около 100к.с (мисля че 98 беше). Кара го от няколко години и има повече впечатления. Разправяше ми че се слагали да вида помпи. Едните се ремонтирали, другите се сменяли и биле скъпички. Ама това колко е вярно. Сменя и някви лагери на съединителя и бяха скъпички. При реното седалките са малко по високи, но за сметка на това са тесни. Пасата един от малкото автомобили от този клас при които има толкова много място за пътниците отзад

batececo написа:По темата: И двете си се чупят еднакво, пасатите не са толквоа здрави колкото говорят - тъста ми има пасат от 4 години - почти всичко е сменил и пак се трОши редовноВсе пак годинките си казват думата
И съм съгласен и не съм

Зависи на каква кола е попаднал, колко я пази и какви части купува.
И аз имам познат с голф който си сменя тампоните на носачите по често от гумите, но винаги взема най евтините

- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Aз мога да кажа на колегата само, че разликата в тези коли е огромна, а по отношение на системите за сигурност не се различават много. Много от тези пасати има въздушни възглавници, някои даже по 4, АБС, и други подобни. Можеш да си сигурен, че ти и семейството ти пътувате в сигурен автомобил, а по отношение - години-продаваемост, пасата държу цена, което неможе да се каже за Рено, а и за много други марки. За пример ще ти дам Форд мондео 1999 година производство на цената на Голф 2 - в мобиле-то има на цена от 2750 лева
Взимай 1,9 ТДИ и ще останеш очарован от разход, вървеж, возия и всичко останало. Остана само външната визия да ти хареса, това вече е до вкус, а на мен нещо не ми допада
Успех с покупката

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”