Помощ

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
tihomir_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Помощ

Мнениеот tihomir_yordanov » Сря 25 авг 2010 22:24

Здравейте,в кефалониа съм от март месец работя тук но нямам ИКА.Преди около 20-тина дена ме спря полиция с ли4ния ми автомобил и ме питаха какво правя тук.Аз им казах че работя искаха ми докометите кадето работя казах че не са в мен.След това ми каза че щом работя тук трябва да си сменя номерата на колата с гръцки (което за мен е безмисленно и непосилно струват повече от смата кола).Записа ми данните и имах 20 дневен срок да ги сменя.И очакваното от мен се случи пак ме спряха вчера.И случката:пътувах с мои приятели на разходка патрулката беше пред мен а пред нея автобус,патрулката предприе изпреварване съответно и аз,зашото за 20 км иам 2-3 възможности за изпреварване и да подчертая полицията не се движеше със специален режим.Малко след това те отбиха и ми дадоха път.Така кара зад мен 20 км до града кадето отивахме и като влязохме ме спряха.Изкараме отвън претърсиха ме като и спътниците ми не намериха нищо в нас.След тва ме пита дали имам нещо в колата - аз отговорих не.Претърси я намери ми портофейла и 20 евро до него рестото от безиностацията кадето заредих гориво и ме попита агресивно какво е това аз му казах че е естественно да имам портфейл и пари след тожа намери малко джобно ножче и го прибра.Попита ме защо не сум си сменил номерата като ми е казал доста ядосано.Аз му отговорих че не работя тук.След това ми изкрещя сега ще видим кой работи тук и ми каза че отиваме в участъка.Отидохме дадох всички документи на колата и моите.Явно не можа да разбере кое ми е фамилия собственно и бащино и ме попита 2-3 пъти високо аз му отговорих на последния му казах че ми пише на паспорта всичко след оето стана още по нервен.Отиде до друга стая да провери дали работя.Резултата беше ясен връща се бесен тука искам да кажа че само единия беше агресивен а другите му 2-ма колеги доста спокойни.Попита ме как се казва майка ми незнайно защо за мен.Казах му-не ме разбра каза:напиши го.Попитах каде.Пред мен беше само зелената карта на колата ми и той ми каза тук върху нея.Казах му как там ще пиша това е документ,след което колегата му каза чакай и ми даде лист.След това започна да пише някакъв акт предполагам пак изкрещя нещо но не го разбрах.Накара ме да се подпиша а аз съответно отказах.Допулни още по нерно нещо и излезе.Докато го нямае колегата му ме попита разбрали за какво става на въпрос аз казах не и ми направи скица на ситуацията с автобуса от преди и каза че сум изпреварил неправилно - пресякъл съм двойна непрекъсната линия.Зачудих се защото той същото го направи пред мен без пуснати буркани съотвено или не е нарушение или и той е нарушил.Влезе нервния полицай в стаята за мое очудване с номерата ми и ми каза да дойда след 20 дена да си ги взема и книжката.и ме изпрати без никакжо копие от акта без номета ми даде един час срок да се прибера.Сега четох из форумите и видях че една от наи големоте глоби е познайте коя:пресичане на двойна непрекъсната линия.И моя извод: беше сигурен че работя тук и че ще ме глоби за номерата но като видя че намам осигуровки се ядоса много и си измисли това да ме глоби.Беше наисина ядосан и може да не е направил всичко по устав.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: Помощ

Мнениеот IvanMan » Чет 26 авг 2010 5:52

и каква точно помощ искаш?
нарушаване на т.4 от правилата!
грешен раздел!
спазвай правилата на всякъде и няма да имаш проблеми!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”