Мнение за гуми ......

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнение за гуми ......

Мнениеот relaxxx » Сря 05 юли 2006 21:10

Ами мисляси, да сменя ли мойте летни Йокохама А539

http://www.ctyres.co.uk/tyres/yokohama.php

на ей това Kumo - SPT KU31

http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp ... =ECSTA+SPT

Та идеята ми е - струва ли си или да си седя с Йокохамите, цената на 2 - те гуми като нови е еднаква, така че няма значение кои ще си избера от ценова гледна точка, обаче от японските знам какво да очаквам, докато от това прекрасно корейско Кумо нямам никаква идея. Някой от вас да е използвал и двата модела случайничко ...... или поне да се изкаже за Кумото.

Ааа и забравих - Йокохамите вдигат ужасен шум докато се движиш - хохо

Аз за Йокото мога да каже че са железни и мноо добро сцепление правят, обаче определено обичат високите температури, студенко мразят..... :twisted:

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Чет 06 юли 2006 0:08

За сега с летните Кумхо нямам грижи. Търкалям ги от месец и съм много доволен. Няма проблем на мокро, вода и на сух и напечен асфалт. Относно шума са на ниво. Единствен проблем е, че често хващат камъчета и чаткат по асфалта та се налага да ги чистя от време на време щото ме дразни като си отворя прозореца. За Йокохама не знам. не съм ги търкалял, но съм чувал много добри думи също. Според мен е на кантар.

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 06 юли 2006 7:49

Мх май че е на кантар, аз за това питам някой дали ги е ползвал и двата модела?

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Чет 06 юли 2006 8:11

Аз от Pirelli P6000 , Bridgestone Potenza и Toyo много доволен .

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Чет 06 юли 2006 9:03

аз също карам Пасата си с йокохама А-539-185/65/14 Н ,купени чисто нови и съм доволен от тях,като сцепление и комфорт на возене и не смятам,че шума им е проблем дори са си ок и не ги намирам за шумни,примерно в сравнение с предишните ми гуми семперит или пък със зимните ми ласа,не са по-шумни и от гудияра на другата ми кола Г3,но това е явно доста субективно усещане.Както и да е ти вероятно питаш за 15 цола защото кумхо екста 14 цола няма доколкото знам.Другото е че не са на една цена защото кумхо екста 15 в магазина за гуми на мой приятел е 109 лв.,а йокохамата 14 цола беше 135 лв.Кумхо 14 цоловия модел беше 97 лв. Та тоя приятел дето е негов магазина мнението му беше,че кумхо не е лоша гума,а екстата даже е доста добра,но йокохамата си е йокохама и действително той си кара всичките коли с йокохама,както и момчетата дето работят там.Така че и аз се реших на йокохамата и не съжалявам , както и ти предполагам.
Освен това йокохамата са си мейд ин джапан,което си е достатъчен атестат за качество и не е без значение,все пак произведено в япония е по-добре от произведено в ЕС и т.н.

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 06 юли 2006 10:06

Ами да споделя, че Кумо имат 14 цола, и цената на този модел е 125 лв. , цената на Йокохамата е 128 лв. Освет това Кумо са южнокорейски, което напоследък означава също доста високо качество. Почти като японското ..... и все пак Йокохамите шляпат мноо яко чува се отдалеко .... айде да поръзсъждаваме още малко. Интересно ми е при коя марка аквапланинга е по силно проявен , мога да кажа че Йокохамата май е доста добра в това отношение. Обаче по ревютата чета че Кумото е зверче също .... за това ми е интересно ...

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Чет 06 юли 2006 10:45

Kumho KH15 и KH17 ги има като 14 цолови,а Ecsta e от 15 цола нагоре,дори в тоя линк дето си го дал като кликнеш на size&preis ти ги дава всички размери за модела,също така ако влезеш в сайта на боряна груп дето ги продават и там няма да видиш 14 цолова екста от тоя новия модел с надписа в средата на протектора.Както и да е ,предполагам,че шарката на екста ти допада повече и това двоумене е основно заради това според мен.Екста и в резличните тестове я дават като добра гума ,така че няма да сгрешиш вероятно ако си вземеш такава .С този профил на протектора евентуално екста може да има леко предимство по отношение на аквапланинга , но като цяло като гледам резултати от тестове на гуми ми прави впечатление,че тези които постигат върхови резултати по отношение на аквапланинга,обикновено това е за сметка на резултатите в други пътни условия,които не са върхови.Така че избора на гума,поне според мен не трябва да се влияе от резултата само в едни пътни условия,а да се търси някакъв баланс или пък да се гледа условията в които най-често се ползва.Успех във вземането на решението и каквито и гуми да вземеш със здраве да ги ползваш. :)

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 06 юли 2006 12:56

Еми трябва да поогледаш по добре ;)

http://www.kristo-2.com/gumi/viewmodel. ... 55&brand=4

Благодаря на всички за отговорите , май няма да получа повече, ще взема решението на сляпо и после ще споделя опит.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”