:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Проблем с ABS + ESP

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
koev
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ABS + ESP

Мнениеот koev » Чет 18 май 2006 20:01

Здравейте,
имам следния проблем с моя пасат: светва ми лампата за ABS + ESP, като ми дава код за грешка: датчик на налягане. Проблемът е, че не винаги свети а примерно като загрее колата и навън е горещо и мина 2000 оборота. Не се влкючва на скорост а като мина 2000 оборота. Примерно две седмици не ми е светвала, а последната седмица се скъса да свети. Та питането ми е къде е този датчик и на каъв принцип е. От сервиз ми казаха, че е възможна датчиците на ABS да са зацапани с феродо (сменяни са накладките) и от там да се шашка компа или да има някъде кофти връзка по кабелите. Проблемът е дошъл след смяна на накладките и на спирачната помпа в горе-долу сериозен сервиз и аз така я наследих.
Имам и няколко други проблеми, но се надявам, че ще отпаднат с времето :roll: иначе колата ми излезе почти като нов шевролет примерно, дано не съм сгрешил с избора.
10х предварително

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Пет 19 май 2006 7:05

Привет и добре дошъл колега :)
Аз имах почти идентичен проблем след смяна на спирачната течност и накладки светна лампата на абс-а, понякога свети няколко минути и угасне понякога си светеше по 2 - 3 дена, накрая само си светеше, оказа се че е заминал датчика на предно дясно колело. Иначе датчиците на абс-а са на самите колела.

http://vwclub.bg/uploaded/manual/ABS/ - тук има малко повече информаця :)

П.С. Темата ти е за раздел Пассат

iwanst
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ABS + ESP

Мнениеот iwanst » Пет 19 май 2006 14:55

koev написа:Проблемът е дошъл след смяна на накладките и на спирачната помпа в горе-долу сериозен сервиз.
10х предварително

-ключа от палатката си мисля че е в спирачната помпа...

koev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koev » Пет 19 май 2006 18:51

И аз се замислям много за нея, обаче как да я тествам? Старата седи в багажника отзад и се чудя дали да не я дам да я рециклират и да пробвам пак с нея. Проблемът се появява обикновенно към обяд, когато е най-голямаа жега, сутрин и вечер няма проблем и затова си мисля, че проблемът може и да е от кофи контакт някъде. Странното е, че точно на 2000 оборота светва лампата, независимо от предавката на която съм в момвнта, а ако покарам без да е светнала лампата на ниски обороти, обикновенно не светва. Някой знае ли къде е датчика за налягане? Поне да го погледна как е.
Не че не мога да отида на сервиз, ама като знам, че ще почнат да сменят на поразия... не ми се мисли.

ПП Темата я пуснах в основния форум, защото и другите модели имат ABS. Не вярвам да има 10 вида ABS за 10 модела

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Съб 20 май 2006 1:25

Мммм дааа, на мен ми се наложи да я пратя на поправка тая джага ... (защото нова струва майка си и баща си). Съветвам те първо да видиш точно какви кодове има системата.

Ето я:
Изображение

Изображение

... и ето по пълна информация за този проблем:

http://www.audiworld.com/tech/elec116.shtml

... ако трябва нещо да помогна, за да излезе по тънка поправката свиркай.

koev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koev » Вто 23 май 2006 7:46

10х за инфото, но си мисля, че проблемът е сложен, вчера ходих пак на диагностика и си излиза грешка "неправдоподобност на показанията на датчика за налягане". Самия датчик го тествахме и си работи нормално (поне така показва), обаче един път като натисках спирачката показа отрицателна (-) стойност и не знам дали е нормално това. Според майстора причината за грешката може да е в това, че колата не е обезвъздушена добре или да не са и сложили спирачна течност с нужния вискозитет. Самия датчик се намира отвън на корпуса на ABS-a с резба. Мисля днес-утре да мина през Автотрейд и там да я видят и да си кажат мнението.
Най странното в цялата ситуация е, че когато вън е под 20 градуса температура няма никакъв проблем, а като се затопли и дава грешка :? Иначе колата си спира нoрмално като за без ABS.

ПС - Днес ходих на диагностика в автотрейд и 2 часа тестваха колата. Преди мен никой не е идвал с такъв проблем във Варна и се хванаха за главата. Според тях трябва да се смени помпата на ESP-то, ама не дават 100% гаранция, а самата помпа е 1000лв. На въпроса защо като изключа ESP-то от бутона пак светва грешка само вдигнаха рамене. Иначе съм доволен от момчетата в сервиза - обърнаха ми много голямо внимание и бяха отзивчиви. Свалиха корите и тестваха връзката между компа и датчика - ОК, пръскаха буксите със спрей... абе доволен съм много за вниманието, ама проблемът остава. Ще се ровя из нета за повече инфо.
10х на отговорилите, имам и други неща за питане :roll: знам още за два проблема на колата, но за тях нови теми. Ако някой е компетентен по тази да споделя, аз ако реша проблема ще рапортувам.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Чет 25 май 2006 22:37

отговора сам си си го дал. когато е студено държи по високо налягане, а като се стопли свети или не е обезвъздушена или течността не е каквато трябва а е по евтино от помпата :lol: нали :?:
пробвай сменяй течността и обезвъздушаването машинно

Onufri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Onufri » Пет 26 май 2006 20:27

Здравейте колеги,
от 2 дни и аз го имам този проблем. Карам Пасат 1.9TDI и на 24.05 в жегите по обедно време ми припали лампичката на АБС-а. Като изгася двигателя и припаля наново - спира да свети и може въбоще да не светне пак през деня. Интересното е, че сутрин и вечер (по хладинките) не го прави, обаче днес като се прибирах от работа към 19:00 лампата на АБС-а припали.
Ще взема да сменя спирачната течност, но ако имате други съвети, ще съм ви много благодарен !!!!

Бъдете здрави !!!

jeki
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот jeki » Пет 26 май 2006 21:37

на моя голф 4 прави така някой от датчиците ти заминава

koev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koev » Пон 29 май 2006 20:20

Здравейте отново,
Значи по моя въпрос малко по-малко почвам да си обяснявам някои неща. След обезвъздушаване (не машинно, че във Варна май няма) положението се подобри, но не се оправи. Явно или помпата която са ми поставили в началото прави проблеми, или от някъде влиза въздух. Мисля си че е от въздух или от помата, защото като напомпя педала на спирачката няколко пъти като за обезвъздушаване и след това педала на спирачката потъва леко надолу. На друг пасат не прави така и май от там е проблемът.

Ще пиша ако открия нещо повече, ако някой колега с ABS и ESP каже как е при него, ще съм благодарен!

vassil_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vassil_m » Пет 18 авг 2006 16:17

Карам Sharan 2000куб. бензин. Без причина ми свтва ESP-то. Някой знае ли решение на този проблем.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”