10х за инфото, но си мисля, че проблемът е сложен, вчера ходих пак на диагностика и си излиза грешка "неправдоподобност на показанията на датчика за налягане". Самия датчик го тествахме и си работи нормално (поне така показва), обаче един път като натисках спирачката показа отрицателна (-) стойност и не знам дали е нормално това. Според майстора причината за грешката може да е в това, че колата не е обезвъздушена добре или да не са и сложили спирачна течност с нужния вискозитет. Самия датчик се намира отвън на корпуса на ABS-a с резба. Мисля днес-утре да мина през Автотрейд и там да я видят и да си кажат мнението.
Най странното в цялата ситуация е, че когато вън е под 20 градуса температура няма никакъв проблем, а като се затопли и дава грешка

Иначе колата си спира нoрмално като за без ABS.
ПС - Днес ходих на диагностика в автотрейд и 2 часа тестваха колата. Преди мен никой не е идвал с такъв проблем във Варна и се хванаха за главата. Според тях трябва да се смени помпата на ESP-то, ама не дават 100% гаранция, а самата помпа е 1000лв. На въпроса защо като изключа ESP-то от бутона пак светва грешка само вдигнаха рамене. Иначе съм доволен от момчетата в сервиза - обърнаха ми много голямо внимание и бяха отзивчиви. Свалиха корите и тестваха връзката между компа и датчика - ОК, пръскаха буксите със спрей... абе доволен съм много за вниманието, ама проблемът остава. Ще се ровя из нета за повече инфо.
10х на отговорилите, имам и други неща за питане

знам още за два проблема на колата, но за тях нови теми. Ако някой е компетентен по тази да споделя, аз ако реша проблема ще рапортувам.