Промивка на охладителната система
- opipva4a
- Палячо
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
ако не е много мътен недей да промиваш
нож с две остриета е туй промиването
редовната смяна на антифриз достатъчно промива
иначе български
иначе български
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- Nova
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да се включа в темата... Ще сменям антифриза и се чудя какъв да взема. Изборът се състой между Приста Ойл - 15лв. -4л. и Valvoline (бутилиран) 28лв. - 4л.. Везните клонят към Valvoline - все пак този антифриз 1 на 2-3 години се сменя. 1.Вие кое бихте предпочели? 2.Цена от 28 лв. за 4 л. на Valvolina нормална ли е? или е висока и ме товарят или е ниска и е менте?
Благодарско на всеки който се каже мнението и извинения на слънце,че се намесих в темата, но все пак нали сме по темата ух не мога да спра да плещя
промяна: става въпрос за цени на концентрат
Благодарско на всеки който се каже мнението и извинения на слънце,че се намесих в темата, но все пак нали сме по темата ух не мога да спра да плещя

промяна: става въпрос за цени на концентрат
Последна промяна от Nova на Сря 14 юли 2004 8:32, променено общо 1 път.
- Nova
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мдааа, вчера го смених с Валволин от 7 лв. литъра бутилиран. Пише, че е произведен в Холандия. Като източиха се оказа както предполагах - само водица вътре. Доволен съм.. няма някаква особена промяна, но определено грее по малко.
промяна - и самите маркучи на охлад. система са по-меки... таз вода си завира на по ниска температура...

промяна - и самите маркучи на охлад. система са по-меки... таз вода си завира на по ниска температура...
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
ей, нова, не знам каква ти е капачката на казането ама внимавай да не я стягаш много много просто я прикарваш леко и я попритягаш колкото да не е без хич. щото иначе клапанчетата за изпускане на налягането дето са в нея по някой път ако е яко затегната се заглавят и маркучите станат на камик. мене веднъж като ми изби маркуча на парното точно срещу военна болница на светофара та се видех у приключение и оттогава се научих на тая гяволия.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
да бе прав си че не трябва да изпада съвсем щото едно от нещата е че течностите под налягане завират на по-високи температури.
то всичко се определя по метода на пробите и грешките. вдигаш капака охлабваш-после пак,ако тече попритягаш и така докато мъ хванеш цаката-аз така направих и сега си имам нишан докъде да си я стягам. а на пасатчето е от ония кръглите казанчета по-новите и там има вътре прегради против преливане та е още по-лесно. аз затова пиам каква ти е капачката.
то всичко се определя по метода на пробите и грешките. вдигаш капака охлабваш-после пак,ако тече попритягаш и така докато мъ хванеш цаката-аз така направих и сега си имам нишан докъде да си я стягам. а на пасатчето е от ония кръглите казанчета по-новите и там има вътре прегради против преливане та е още по-лесно. аз затова пиам каква ти е капачката.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Древна тема, но периода е изключително подходящ за промиване на охл. система и подготовка за летния период
Аз смених на моите антифриза и промих добре няколко часа.
Борчето с Лемфьордер(червен), голфчето с Лук Ойл(син).
Вдигам темата по повод ако не помните кога за последно сте го правили
направете една хубава промивка.

Аз смених на моите антифриза и промих добре няколко часа.
Борчето с Лемфьордер(червен), голфчето с Лук Ойл(син).
Вдигам темата по повод ако не помните кога за последно сте го правили

Re: ...
Наисти хубаво си се сетил аз си взех Liqui Moly
Какъв лош ефект може да даде промиването?нека някой да обясни ако има виждане по въпроса....opipva4a написа:ако не е много мътен недей да промиваш
иначе български
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”