nii написа:колега обуФка все пак не забравяй че колата ти е само 60 коня и с твърде широки гуми динамиката ти ще загине леко (на малките конски сили се усеща).
по-добре сложи 175/65/14 според мен е най-добрия компромис.
да не говорим че тя фабрично май излиза с 175/70/13
нии, молим та не ми викай обуфка...(батмилко е за бой дет почна така да ми вика! ша ме накарате да сменям ник бе хора!)
значи да обясна, колата я купих с 2 чифта - летни 185/60Р14 (горе явно съм се объркал) и зимни които са точно 175/70/13 както казваш ти....и сега понеже на летните пише 185/60 R14 аз автоматично решавам, че пак ми трябват такива за джантите които имам (за подробно обяснение колко НЕ РАЗБИРАМ от каквото и да е по колите - питайте ваското1

). Това за динамиката е мноооого вярно, усетих веднага разликата след като махнах зимните. Та както казах, еднага реших, че трябва да купя 185/60 R14....както обаче се разясни, мога да сложа и друг размер, само не ми е ясно на тая джанта кои размери по отношение на широчина пасват, май само 175 и 185. Аз смятам с оня калкулатор и кат вида че е червено ми става ясно, че немога да сложа тоя размер който съм избрал. Иначе с удоволствие пак бих си сложил 175/70 R14, а не както съм сега 185/60 R14...