пасат б5,голф 4,поло?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Spartacus
Автомобил:
Двигател:

пасат б5,голф 4,поло?

Мнениеот Spartacus » Пон 14 фев 2011 21:42

Здравейте колеги.Предстои ми купуване на автомобил.Аз съм човек който почти не разбира от автомобили :oops: :Mr Green Fun и ще ви помоля да ми помогнете с избора на кола,а и с какво да е бензин или дизел?Имам няколко въпросчета-Коя е по издражлива на нашите пътища?Подръжката скъпа ли е?Също така какъв двигател да си търся(кой е по сполучлив)?
Разполагам с 7000лв.По мои сметки на година ще го карам около 15000-20000 км.В следващите 6-7 години не мисля да я сменям.Не си търся много мощна кола а някаква с приличен разход на гориво(абе добре щее поне спокойно да мога да изпреварвам тировете mhihi ).
Приемам всякакъв вид коментари така че давайте смело.Благодаря предварително на всички които ще се отзоват.

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат б5,голф 4,поло?

Мнениеот aylin78 » Пон 14 фев 2011 21:56

голф 4 бензин,или пасат пак бензин-и едно газово и ще свиркаш,полото е хубаво ама е по-скоро за град кола,и няма багажник,ама дизел не си струва ве4е на тия времена според мен.Аз имам и дизел и кола на газ,зазовото е по изгодно,а като цяало голфа и пасата който си избрал нямат много разлика в подръжката-като цена,но все пак голаджиите ще кажат :beer

Потребителски аватар
Sportakus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sportakus » Пон 14 фев 2011 22:07

Здравей колега!
По добре реши първо каква кола искаш голяма, средна или малка, щото си посочил три различни по клас автомобили. И трите са хубави, но зависи човек каква кола харесва. Защото иначе темата ти е безкрайна и ще чуеш хиляди мнения и пак няма да получиш отговор на въпроса си.
Затова най-добре първо избери модела и след това сондираи мнение за двигателя ще е по-лесно.
Ето аз избрах Голф 4 заради по-компактния си вид пред Пасата и разбира се по-здравото окачване, но пък се лиших от комфортната возия на Пасата. Избрах бензин пред дизел защото минавам малко километри, бензиновите модели са принципно с по-малък пробег, а и според мен по-непретенциозни към иначе така лошото качество на горивата у нас. И понеже не съм фен на малките двигатели избрах 1.8, но без турбото за да нямам излишни проблеми с него и съм доволен от избора си. Е това е едно от хилядите мнения които евентуално ще прочетеш, но избора пак си остава само и единствено твои. Иначе, ако се научиш да използваш форумната търсачка ще намериш всичко което те интересува, просто тази тема е обсъждана до втръсване вече.
Е, от мен успех в избора и късмет с покупката :да:

Spartacus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Spartacus » Пон 14 фев 2011 22:18

По скоро нещата стоят мейду пасата и голфа.Незнам към коя да се оринтирам все още,все пак това ще е първата ми кола :Mr Green Fun

Spartacus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Spartacus » Пон 14 фев 2011 23:06

А какво ще кажете за Бора?

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 14 фев 2011 23:27

От Поло,през Голф,Пасат,та до Бора scare което ти е на сърце взимай,машините са здрави,Полото може да ти е малко,Пасатът голям,а Голф\Бара са еднакви,само дрехите им са различни mhihi

ПП New Beetle също са яки машинки - Г4 отвътре,кръгло яйце отвънка :drunk

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Пон 14 фев 2011 23:44

Казваш, че не разбираш от автомобили- Голфа е твоята кола. Просто защото няма какво да му разбираш. Той е Голф. Не се чупи, върви на пушка... абе Голф heavy metal zork

Карам Б5, 1,8Т. Като избирах кола(трябваше ми семейна), гледах пространство, сигурност, екстри, комфорт. На заден план бяха поддръжката и разхода. Колата се оказа горе- долу това което очаквах с изключение на разхода. Още след първите 200км. казах, че тая работа няма да я бъде и й шибнах газ. Към днешна дата мога да кажа, че избора който направих ме задоволява напълно. В момента, като пари, горивото ми излиза като на старата ми тройка- 20лв./100км. (ако карам само на газ разбира се). Уя е, че от време на време трябва да се сипва и бензин, но както казах- доволно е. От към консумативи съм доволен(за сега), че случих на кола, щото иначе боли. Като вървеж, мога да кажа "добре, че е с турбо". 1,8 може да е добър двигател за Голф, ама на Пасат... Дори и с турбото, трябва при изпреварване да "усещаш" момента. Не е японка и не те лепи веднага на седалката. Това за 1,8Т. За по- голям двигател или дизел не знам.

Ако си единак mhihi взимай Голфа.
Полото е гей.

Spartacus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Spartacus » Вто 15 фев 2011 10:44

Хм.Забравих да спомена(само жената да не ма чуе :lol: ) не съм единак.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Вто 15 фев 2011 13:40

Аз на твое място бих се ориентирал към Голф. Аргументите ми са, че на Пасата е скъпа предницата за ремонт. Не мога да ти кажа дали се чупи повече от на Голф, но знам, че определено е доста по-скъпа за поддръжка. А с пробег от 20 хил км на година ще я правиш при добро стечение на обстоятелствата през година. Полото е малка кола, слаби мотори като мощност - абе градски автомобили са си. Голфа би бил най-логичния избор. За моторите бих та посъветвал да избереш бензинов мотор - обикновенно са на по-малък пробег от дизеловите си събратя, цената за закупуване е по-ниска и им е доста по-евтина подръжката. Слагаш един газов инжекцион и ще ти излиза много по-евтино от дизела. Нафтата вече е 2,45 лв.а газта още се държи на 1,26лв. към вчерашни цени. Относно двигателя бих избрал или 1,6 101 коня, или 1,8 125 коня без турбо. 1,4 75 коня е прекалено слаб мотор за това купе, а 1,8Т 150 коня не бих взел предвид факта, че колата която ще купиш ще е на 10 години, а турбото е много скъп консуматив и не си заслужава според мен за 25 коня отгоре. Това си е мое мнение и никого не ангажирам с него - не ми се влиза в излишни полемики.
Просто като информация ще ти кажа, че Пежо 406 и Фиат Пунто след 2000 г дизел се славят като добри и издържливи коли. Казвам ти го, защото знам колко е трудно да нацелиш запазена кола и да не ти одерат кожата. Мой колега търси неговата кола 8 месеца, а баща ми вече 6 м търси и не нацелва подходящата. Просто може да се огледаш и за тези модели. Успех с търсенето.

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Пет 18 фев 2011 16:23

При положение, че си семеен може би по-голямата кола.Има един лаф...двойка-купе; семейство с 1 дете-комби; семейство с 2 деца-миниван...
Голфа наистина е по-евтин за поддръжка от пасатора, но ако търсиш повече пространство може да се ориентираш към Бора наистина-поддръжка на Голф, но повече място от Голфа.
Относно типа гориво...Дизелчето е по-капризната кола и поддръжката й е малко по скъпа(ролки ремъци и т.н.), но за сметка на това може да те удиви с доста приличен разход.Бензиновият е по-пъргав двигател, но с по-къс живот (мързи ме да обяснявам защо) и с по голям разход.Плюсът е, че може да му сложиш газ...
Относно двигателите... за дизела 1.9ТДИ се слави като доста добър мотор; за бензина...може би 1.8 (без турбина)

П.П. Най-важното е да попаднеш на читава и запазена кола, а такива са едва ли не музейна рядкост и трябва да потърсиш малко повече и да се оглеждаш по-добре
:beer

Spartacus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Spartacus » Пет 18 фев 2011 18:17

За подръжката ще си я подържам колата,въпроса е да не стана абонат на някой майстор.Май още доста ще се оглеждам за кола а междувремено :beer

Потребителски аватар
VALENTINO_ROSSI
Автомобил: MK3 GTI 16V 20YAHRE
Двигател: ABF 1997
Контакти:

Мнениеот VALENTINO_ROSSI » Пет 18 фев 2011 23:57

Щом ще минаваш толкова много километри на
година си вземи Пасат-много по удобен и комфортен е.

Потребителски аватар
i4ky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i4ky » Съб 19 фев 2011 9:50

Зависи ако ти трябва за семейна Пасата е по добрия вариант.. :arrow:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 19 фев 2011 10:00

Взимай гоуф и си свиркай...
Специално дизелите на 4-ките са страшно икономични по мои наблюдения.
То си зависи и колко ти тежи крака де, имай в предвид, че като си вземеш гоуф ставаш голфаджия mhihi

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Съб 19 фев 2011 10:21

Аз лично съм за дизелова Бора!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”