Имам следния вапрос .....
Колата е с Софииски номер (от новите номера)
Карам я с Нотарялно заверено палномошно(Генерално)
Какви документи ми трябват за да си я пререгистрирам на мое име .... Благоевградки окраг !
Става ли само с пълномошното или ми трябват и други документи ?
Пререгистрация на автомобил?
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
пълномощното е съвсем достатъчно..
отделно са всички други документи на колата...
http://www.kat.mvr.bg/activ.htm
отделно са всички други документи на колата...
http://www.kat.mvr.bg/activ.htm
- Sachko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
!

За документите на колата е ясно има ги вси4ките !
4ух не6то от рода 4е трябвало да ида при нотариус да ми издаде договор за покупко продажба .... верно ли е
Трябва да се има предвид 4е пълномощното ми е Генерално и е Нотариално заверено !!!
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пререгистрация на автомобил?
Sachko написа:Карам я с Нотарялно заверено палномошно(Генерално)
Аз исках да взимам една кола и човека който я продаваше имаше Генерално пълномощно. При нотариуса обаче искаха да се яви собственика по талон за да попълни някакви декларации и така ми провалиха сделката, така че и с пълномощно да си няма да минеш без собственика.
- Sachko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
°niksi° написа:Sachko написа:Карам я с Нотарялно заверено палномошно(Генерално)
Аз исках да взимам една кола и човека който я продаваше имаше Генерално пълномощно. При нотариуса обаче искаха да се яви собственика по талон за да попълни някакви декларации и така ми провалиха сделката, така че и с пълномощно да си няма да минеш без собственика.
Като си купих колата и правихме палномощното при нотариуса .... тои накара собствениците (колата е придобита след брака им) да попалнят по един формуляр в които се сагласяват 4е нямат претенции и ми каза 4е с тези формуляри мога да си я прехварлям!!! Само 4е те изтекоха на края на годината ......
Сега пак ли трябва да правиме такива формуляри ? Или трябва договор ?
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Както сам казваш тези формуляри имат давност.
Доколкото знам за договора трябва да имаш:
лична карта
документ за платен пътен данък /или там данък МПС ли остана/
декларация от собственика за семейно положение и ако е женен и от съпругата му
декларация от собственика за гражданство
декларация от собственика че не дължи данъци.
Така го знам, но може и да бъркам.
Доколкото знам за договора трябва да имаш:
лична карта
документ за платен пътен данък /или там данък МПС ли остана/
декларация от собственика за семейно положение и ако е женен и от съпругата му
декларация от собственика за гражданство
декларация от собственика че не дължи данъци.
Така го знам, но може и да бъркам.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Айде малко яснота:
1. За да си прехвърлиш колата на твое име, трябва да имаш нотариално заверено изрично /а не генерално/ пълномощно, в което да са ти дадени права да прехвърляш автомобила сам на себе си, с правата по чл. 38 ЗЗД;
2. Трябва задължително да имаш нотариално заверени декларации от собствениците на возилото /съпрузите/ по чл. 264, ал. 2 ДОПК и по чл. 25, ал. 7 ЗННД, които да са заверени в тази календарна година, в която прехвърляш МПС-то. Без документите по предходните две точки не можеш да прехвърлиш каквото и да е, освен ако не отидеш при онези нотариуси, дето ги пишат по новините и ги дават по Господари на ефира
.
Разходите за прехвърляне на автомобила включват няколко такси - нотариална такса и 2 % такса по сметка на общината по местожителство на купувача. Тези такси се начисляват върху по - голямата сума от продажната цена и от застрахователната стойност на автомобила, която се определя в специално издадено за целта удостоверение от застрахователна компания или брокер /което също струва от 5 до 10 лева/, като тази стойност няма общо с определената стойност при сключването на каско на автомобила. Най - често в договора за прехвърляне се посочва продажна цена, еднаква със застрахователната стойност от гореупоменатото удостоверение, тъй като последната винаги е по - ниска от действителната продажна цена и така се плащат по - малки такси при прехвърляне. Пример - при застрахователна стойност 500 лева и същата продажна цена, разходите по прехвърлянето са равни на 36 лева общо.
Никси е обяснил за другите документи, но да ги напиша и тях:
3. Застрахователна полица за ГО;
4. Платен данък МПС за настоящата година;
5. Големия талон на автомобила /ако е от новите/;
6. Личните карти се подразбират от само себе си;
7. Удостоверение за застрахователна стойност /по - горе писах за какво е и от къде се получава/;
Това е в общи линии, ако има още неясноти питайте. Имайте предвид, че първите две точки важат за прехвърляне на МПС с пълномощно без присъствието на собствениците му. Успех
1. За да си прехвърлиш колата на твое име, трябва да имаш нотариално заверено изрично /а не генерално/ пълномощно, в което да са ти дадени права да прехвърляш автомобила сам на себе си, с правата по чл. 38 ЗЗД;
2. Трябва задължително да имаш нотариално заверени декларации от собствениците на возилото /съпрузите/ по чл. 264, ал. 2 ДОПК и по чл. 25, ал. 7 ЗННД, които да са заверени в тази календарна година, в която прехвърляш МПС-то. Без документите по предходните две точки не можеш да прехвърлиш каквото и да е, освен ако не отидеш при онези нотариуси, дето ги пишат по новините и ги дават по Господари на ефира

Разходите за прехвърляне на автомобила включват няколко такси - нотариална такса и 2 % такса по сметка на общината по местожителство на купувача. Тези такси се начисляват върху по - голямата сума от продажната цена и от застрахователната стойност на автомобила, която се определя в специално издадено за целта удостоверение от застрахователна компания или брокер /което също струва от 5 до 10 лева/, като тази стойност няма общо с определената стойност при сключването на каско на автомобила. Най - често в договора за прехвърляне се посочва продажна цена, еднаква със застрахователната стойност от гореупоменатото удостоверение, тъй като последната винаги е по - ниска от действителната продажна цена и така се плащат по - малки такси при прехвърляне. Пример - при застрахователна стойност 500 лева и същата продажна цена, разходите по прехвърлянето са равни на 36 лева общо.
Никси е обяснил за другите документи, но да ги напиша и тях:
3. Застрахователна полица за ГО;
4. Платен данък МПС за настоящата година;
5. Големия талон на автомобила /ако е от новите/;
6. Личните карти се подразбират от само себе си;
7. Удостоверение за застрахователна стойност /по - горе писах за какво е и от къде се получава/;
Това е в общи линии, ако има още неясноти питайте. Имайте предвид, че първите две точки важат за прехвърляне на МПС с пълномощно без присъствието на собствениците му. Успех

- Sachko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
!
Ами в палномощното ми пише 4е имам право да продавам и да договарям сам със себе си !!! Тфа палномощно варши ли ми работа
И последно ако има правилното палномощно и заверени декларации от сапрузите ... друго не ми трябва нали .... тези декларации заместват договора ?
И последно ако има правилното палномощно и заверени декларации от сапрузите ... друго не ми трябва нали .... тези декларации заместват договора ?
- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
°niksi° написа:с пълномощно да си няма да минеш без собственика.

Даже спорих с колеги от форума,които твърдяха наизуст обратното

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: !
Sachko написа:Ами в палномощното ми пише 4е имам право да продавам и да договарям сам със себе си !!! Тфа палномощно варши ли ми работа
Декларациите не заместват договора. Трябва с тях, пълномощното, и другите документи, дето ги писах в по - горния пост, да отидеш при нотариус и да си прехвърлиш автомобила на себе си. Тогава ще отидеш с договора и ще си я ригистрираш на твое име в КАТ - Благоевград.

-
- Автомобил:
- Двигател:
продажба
Само с пълномощно не става.Задължително и декларации от двамата съпрузи,че не дължат данъци.Декларациите важат до края на календарната година в която са заверени.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”