След Нова Година планирам да се разделя с Голф-а и да инвестирам в по-нов автомобил, TDI задължително, но се двуумя между Ауди и Голф 4.
Ако са с еднакви двигатели, екстри и години, коя бихте предпочели вие и защо.
Помогнете ми да избера!
Audi A4 или Golf 4
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пич, май не си наясно с новите окачвания... само да те зарадвам - за въпросното ауди окачването отпред е към 1200лв. (говорим истински части - другите карат по 15-20000км). Почти същото е като на моя пасат... на 150-200 000 се сменя почти всичко.. дали поотделно или накуп
Като комфорт смея да твърдя, че вози по-добре от голва, по-широко е отвътре и някакси е маалко по-така. Всичко е субективно и от моя гледна точка.
Голфа от друга страна е със стоманено окачване, + това много опрстено. Песен е за поддръжка. Не случайно А3 са толкова скъпи - със същото окачване са.
Моя съвет е да бягаш от бензивоните мотори, еле пък с газ да ги правиш.. добър им е 1.8Т - 150к.с., но пък да знаеш, че турбината заводски е изчислена за 100к км... оттам каквото изкара отгоре е божа работа
- иначе е 1000лв. нова - не е чак толкова страшно.. на пасата ми е 1200
(тя е за 200к
)
Са много зависи кое в какво състояние ще намериш.. ама оттам нататък си ти... Хайде успех в търсенето

Като комфорт смея да твърдя, че вози по-добре от голва, по-широко е отвътре и някакси е маалко по-така. Всичко е субективно и от моя гледна точка.
Голфа от друга страна е със стоманено окачване, + това много опрстено. Песен е за поддръжка. Не случайно А3 са толкова скъпи - със същото окачване са.
Моя съвет е да бягаш от бензивоните мотори, еле пък с газ да ги правиш.. добър им е 1.8Т - 150к.с., но пък да знаеш, че турбината заводски е изчислена за 100к км... оттам каквото изкара отгоре е божа работа

Са много зависи кое в какво състояние ще намериш.. ама оттам нататък си ти... Хайде успех в търсенето
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Трудно мога да се изкажа за коли, които не съм карал (под карал имам впредвид да съм направил поне 5 000 км, за да добия по-ясно впечетление). Но при положение, че говориш за дизел си мисля, че правилния избор е АУДИ, защото се предполага, че не търсиш компактна кола, а по-скоро семейна (Голф 4 се сравнява с Ауди А3). От друга страна Г4 е с няколко години по-нова разработка 1998 г с/у 1995 г (А4) и като дизайн ми харесва повече. Адито е по-скъпо за поддръжка - много се оплакват от предниците.
Много сложен въпрос, май само ще те объркам с моето мнение.
П.П. Я си намери някоя хубава Бора.
Много сложен въпрос, май само ще те объркам с моето мнение.
П.П. Я си намери някоя хубава Бора.

- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Е сега, не така. Не се мисля за разбирач, ама ми е интересно какво си чул от "корифеите" за минуси на Бората?mladvampir написа:и аз май към Голф-а се насочвам но и Ауди особенно комби А4 ми харесва та не знам, а за Бора, много е скъпа, пък и пред голф разбирачите препоръчват голф
Що се отнася за А4 комби - това за мен е колата.
Изплакни окото

- inoi
- Автомобил: VW Golf III
- Двигател: AFT 1996
- Контакти:
didodi написа:Aде и аз да дам наклон на ските и ще разваля мохабета с една снимка(както обича бай Brabus)Oбаче с 1,9TDI 110koнчета
Това изглежда добре но цената сигурно му е доооооооста висока.
Последна промяна от inoi на Пет 17 дек 2004 12:29, променено общо 1 път.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”