Заслужава ли си да ходя до Плевен за тази кукла?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
nickybg87
Автомобил:
Двигател:

Заслужава ли си да ходя до Плевен за тази кукла?

Мнениеот nickybg87 » Съб 02 сеп 2006 17:43

Код: Избери всички

Дата на производство - ноември 1996 г.
Тип двигател - Бензинов
Мощност (к.с.) - 75 к.с.
Скоростна кутия - Ръчна
Категория - Хечбек
Пробег - 145000 км
Цвят - Черен
ЦЕНА 4400 (На инвалид)
Особености:
4(5) Врати
Airbag
Ел. Стъкла
Застраховка
Металик
Нов внос
Серво управление
Стерео уредба
Центр. заключване
Шибедах

Допълнителна информация:
Автомобила е в отлично състояние с двата аербека бели километражи чупещ волан, ел стъкла отпред и отзад. Цена с мито 5850 лв.

Та значи ще си купувам кола и съм се спрял на голф 3. Май ще имам възможност да си я взема на името на инвалид и тука ми изпадна една оферта от Плевен и се чудя дали си заслужава да бия път до там. На мен колата доса ми хареса. Само джанти няма. Вие как мислите.Също ще е добре ако някой спомене предимствата и недостатъците на това колата да е на инвалид? Ето и снимките:

http://i.mobile.bg/photos/1/big/11156825854865893_1.pic
http://i.mobile.bg/photos/1/big/11156825854865893_3.pic
http://i.mobile.bg/photos/1/big/11156825854865893_4.pic
http://i.mobile.bg/photos/1/big/11156825854865893_5.pic

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 02 сеп 2006 17:51

става, голфа по описание не е лош, остава да отидеш да го видиш. ако е запазен и в добро състояние го взимай.

Потребителски аватар
sport generation
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sport generation » Съб 02 сеп 2006 17:56

Преди една година се отказах от 95 година 1.9 турбо дизел бял с пълен ел. пакет ел. люк външен пакет на GTI прагове вежди и тн. клима 4 врати та си прави сметка :) :) :) :) :) :) 5900 лева

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 02 сеп 2006 17:58

колата на външен вид не е лоша....ама една боя не прави колата по-добра, най-добре си я огледай и решавай, а ако си кат мене и не разбираш - взимай някой който разбира или погледни тука във форума имаше тема какво да се гледа при покупка на автомобил на старо.

относно инвалида - аз съм с инвалиден и не виждам никви проблеми или недостатъци. мито няма, винетка ти е безплатна, е техничеки прегледи и застраховки не са, ама все пак не смятам че трябвва всичко за инвалидите да е фрий. спирали са ме куки и не са ми правили проблеми, но за всеки случай си държа пълномощно в жабката.....

Последна промяна от buFka на Съб 02 сеп 2006 17:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nickybg87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nickybg87 » Съб 02 сеп 2006 17:58

Ами и аз много се замислям да ида, но преди това трябва да оправя всички детайли и документи относно регистрацията на инвалид. Аз до колкото знам трябва да имам пълномощно, че мога да го представлявам, копие от личната карта, свидетелство от ТЕЛК (или там как се казваше, тя баба ми трябва да си го има това, на нейно име ще е). Аз говорих с продавача и ми каза, че трябва да имам и международен паспорт за да може като ходиме на митницата да кажеме, че все едно аз съм го вкарал или нещо такова...това честно да ви кажа не го разбрах, но ми го каза защото аз малко се намръщих като първоначално ми спомена че инвалида трява да му направи на негово име пълномощно и той тогава вика като се намръщих, че може и да е на мое има щом си имам паспорт. Та кажете и вие за тази процедура...ако някой ми обясни подробно няма да му се разсърдя...

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 02 сеп 2006 18:05

nickybg87 написа:Ами и аз много се замислям да ида, но преди това трябва да оправя всички детайли и документи относно регистрацията на инвалид. Аз до колкото знам трябва да имам пълномощно, че мога да го представлявам, копие от личната карта, свидетелство от ТЕЛК (или там как се казваше, тя баба ми трябва да си го има това, на нейно име ще е). Аз говорих с продавача и ми каза, че трябва да имам и международен паспорт за да може като ходиме на митницата да кажеме, че все едно аз съм го вкарал или нещо такова...това честно да ви кажа не го разбрах, но ми го каза защото аз малко се намръщих като първоначално ми спомена че инвалида трява да му направи на негово име пълномощно и той тогава вика като се намръщих, че може и да е на мое има щом си имам паспорт. Та кажете и вие за тази процедура...ако някой ми обясни подробно няма да му се разсърдя...

виж тук немога да ти помогна, не съм движил аз въпроса с инвалида...обаче с какви спомени съм останал (не гарантирам за достоверност):

ние купихме колата в Германия, тука пълномощното не ни свърши работа, незнам защо. Баща ми вкара колата и после при плащане на мито ти трябват документите на инвалида.

И да имаш паспорт кел файда - ако ти го поискат могат да видят, че не си мръднал от България примерно, тва с паспорта малко съмнително. Но за да движиш неща на инвалид определено без пълномощно не вървиш. Аз копие от ТЕЛК с мен обаче не нося, но за самата регистрация и плащане на мито е необходимо, защото в талона записват "На инвалид".....а ако нямаш ТЕЛК немогат да видят инвалида към коя група е, тоест дали трябва да се плаща мито или не. Ако е първа група не плащаш, ако е втора и прочие - незнам.

Потребителски аватар
nickybg87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nickybg87 » Съб 02 сеп 2006 18:08

Добре де а кога се стига до тази процедура. В смисъл да кажеме харесвам колата и решавам да я купа. Давам му на човека 4400 лева и после какво става...какъв е реда. Може ли в София да я регистрирам или какво. На мен това ми е най-неясно...

А и също проблем ли е, че баба ми няма лична карта, а има от старите паспорти. И също НЕДАЙ СИ БОЖЕ ако й се случи нещо после какво става...трябва да платя мито или?

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Съб 02 сеп 2006 18:10

По описание колата е добра , но на вид как ще е ? Но спрял ли си се на нея иди и я виж поне аз бих отишъл , ако съм на твое място . Предимства и недостатъци колата ти да бъде на името на инвалид :
-предимства - неплащаш данък на колата , безплатка винетка , спестени пари от митото

- нестатъци- ако недай си боже инвалида почине ще трябва да внесеш митото и започват един куп неразбории ( търсене на всички наследници и т.н. )
От тук на сетне ти си преценяваш .

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 02 сеп 2006 18:13

nickybg87 написа:Добре де а кога се стига до тази процедура. В смисъл да кажеме харесвам колата и решавам да я купа. Давам му на човека 4400 лева и после какво става...какъв е реда. Може ли в София да я регистрирам или какво. На мен това ми е най-неясно...

незнам...некой по-знаещ тряба да ти отговори

nickybg87 написа:А и също проблем ли е, че баба ми няма лична карта, а има от старите паспорти. И също НЕДАЙ СИ БОЖЕ ако й се случи нещо после какво става...трябва да платя мито или?

кви стари паспорти бе, баба ти е трябало да си извади преди години лична карта....тука може да отнесе некоя глобичка евентуално. А ако нещо и се случи недай си боже - мдам, тряя платиш мито, АКО не са минали повече от 3 години след покупката. В тези 3 години нямаш право да продаваш колата, тоест може да я продадеш но купувача тряя се ръсне за мито....

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Съб 02 сеп 2006 19:55

Ако ходиш да я гледаш, обърни внимание на предницата (по-точно роговете) защото от първата снимка оставам с впечатление че май е имало нещо като удар (луфта на предния капак и калник е неравен и капака май ми се види леко изпъкнал т.е. имало е неуспешен опит за напасване). Поне на мен така ми се вижда!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 02 сеп 2006 20:17

За тази година моторът трябва да е1,6 - АЕЕ .Пълна инжекция, с-ма М.Марели. Пластмасови смукателни колектори, кръгъл въздушен филтър.Хубаво е , че е с разеделни к/дълги.Има си и заден спойлер и вежди. Огледай вентилаторът н радиатора за луфт във втулките , дали е 2 скоростен също.Погледни и датчика на радиатора с колко извода е.
Лоши неща : пластамсови колектори - забрави за газификация освен с газов инжекцион. Черен цвят- адски много се цапа и много му личи прахоляка, да не говорим за лек дъжд вятър и налепшен прахоляк - става като петниста хиена - само петна.Трудно се поддържа в изрядна чистота.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Съб 02 сеп 2006 20:35

Баба ако е родена преди 30та година не и трябва лична карта, просто не е задължително.

Потребителски аватар
Dobermansp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dobermansp » Съб 02 сеп 2006 21:03

Колега моето мнение:

За инвалид предимствата са ясни...но минусите?
Имай в предвид следното:
Внимавай с инвалида, че през 2 години се ходи на ТЕЛК, и там отново ти определят степента на инвалидност! В последната година така са затегнали нещата че хора които са били 2-ра група инвалидност ги изкарват здрави, или с 300 зора пак им дават същата група, но само за 1 година! Търси си инвалида да е задължително 1-ва група и то с придружител (решението да не подлежи на промени)!. Не съм много запознат на инвалид коя група може да пишеш кола (3-та група може ли?) но съм напълно сигурен в това което ти казвам за комисиите - ТЕЛК! В лошия случай ще платиш мито....

Имай в предвид и следното:
Аз мога да се обзаложа че колата на снимката изглежда доста по-добре отколкото на живо.... Не че те отказвам, но да си го имаш в предвид че да ходиш чак до Плевен...Просто по нашите географски ширини гледаш да минеш другия или да врътнеш далавера, докато ако търсиш кола в mobile.de "простите" немци като снимат колата снимат/казват за недостатък ако има такъв...та купувача знае, а тук гледаме да го скрием.... :roll:
Успех :)

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Съб 02 сеп 2006 21:13

Dobermansp написа:Колега моето мнение:

За инвалид предимствата са ясни...но минусите?
Имай в предвид следното:
Внимавай с инвалида, че през 2 години се ходи на ТЕЛК, и там отново ти определят степента на инвалидност! В последната година така са затегнали нещата че хора които са били 2-ра група инвалидност ги изкарват здрави, или с 300 зора пак им дават същата група, но само за 1 година! Търси си инвалида да е задължително 1-ва група и то с придружител (решението да не подлежи на промени)!. Не съм много запознат на инвалид коя група може да пишеш кола (3-та група може ли?) но съм напълно сигурен в това което ти казвам за комисиите - ТЕЛК! В лошия случай ще платиш мито....

Имай в предвид и следното:
Аз мога да се обзаложа че колата на снимката изглежда доста по-добре отколкото на живо.... Не че те отказвам, но да си го имаш в предвид че да ходиш чак до Плевен...Просто по нашите географски ширини гледаш да минеш другия или да врътнеш далавера, докато ако търсиш кола в mobile.de "простите" немци като снимат колата снимат/казват за недостатък ако има такъв...та купувача знае, а тук гледаме да го скрием.... :roll:
Успех :)

Защо и ти говориш глупости, митниците(все още нямат софт) не могат да следят това, дали Телка е 1-ва втора или трета, то сигурно и умрял да е инвалида никой няма да разбере с години( :lol: )....

Потребителски аватар
Dobermansp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dobermansp » Съб 02 сеп 2006 21:24

Guard

Ей така като се изкаже някой неподготвен....и ми прави удоволствие :)
Ако беше толкова лесно куцо,къораво и сакато щеше да вкарва бензинови колици под 100 кончета на инвалиди и да не мисли за човека на чието име е колата...., айде недей дунава да е до колене баш, вече работата не е като разграден двор (АКО НЕ СИ ПЛАТИШ ДЕ :)) и са затегнати нещата! Кажи ми дали знаеш за случай в който инвалида да е починал (в 3-те години ) и да не е платено мито? Аз лично знам за 2 случая в който тия дет се мислят за тарикати са си платили като попове митото....
:?

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”