Консорциум с португалци поема магистрала Тракия за 35г.!!!!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Консорциум с португалци поема магистрала Тракия за 35г.!!!!!

Мнениеот DragoGT » Пет 17 дек 2004 10:15

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=673649
Консорциум с португалци поема магистрала 'Тракия' за 35 години
Концесионерът ще събира такси за изминатото разстояние в размер 2,5-2,8 евроцента/км (без ДДС), които ще бъдат въведени най-рано след две години 16.12.2004
Правителството реши автомагистрала "Тракия" да бъде дадена на концесия за срок от 35 години на българо-португалския консорциум "Автомагистрала Тракия", съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) Валентин Церовски.
Очаква се инвестицията да бъде около 720 млн. евро, а до края на 2007 г. концесионерът ще трябва да построи напълно автомагистралата от София до Бургас, информира БНР.

Към изградените до момента 182 км от магистралата консорциумът ще трябва да построи още 261 км в участъците "Софийски околовръстен път (северна дъга)", Стара Загора-Нова Загора, Нова Загора-Ямбол, Ямбол-Карнобат и Калотина-София.

Той ще трябва със собствени средства да реконструира, експлоатира и поддържа и изградените вече от държавата автомагистрални участъци.

До 2009 г. пък трябва да бъде готов и българският участък от магистралата София-Ниш.

Акционери в консорциума са "Техноекспортстрой" и "Автомагистрали", от българска страна, и три португалски фирми ("MSF-MONIZ DA MAIA, SERRA&FORTUNATO-EMPREITEIROS, S.A."-Лисабон, "LENA ENGENHARIA E CONTRUCOES, S.A."-Фатима, и "SOMAGUE CONCESSOERS E SERVICOS, S.A."-Синтра), притежаващи общо 51% от капитала на дружеството.

За преминаването по автомагистрала "Тракия" концесионерът ще събира такси за изминатото разстояние в размер 2,5-2,8 евроцента/км (без ДДС), допълва БНР.

Това е най-ниската цена към момента в цялата еврозона, посочи Церовски.

Според изчисления на експерти, за да се стигне с кола от София до Пловдив, ще се плащат 14 лв.

Таксите ще бъдат събирани на 31 пункта и ще бъдат въведени не по-рано от две години.

"За първи път в нашата държава ще бъде реализиран проект на принципа на публично-частното партньорство в изграждането на магистрална инфраструктура. За нас е особено важно да продължим намеренията на правителството да допуска все повече и повече частният сектор в изграждането на пътната, а в случая на моето министерство и на водната (ВиК) инфраструктура в България", заяви строителният министър.

ТОВА ВЕЧЕ Е БЕЗОБРАЗИЕ!!!!!!!!!!!!!!! :!: :!:
14лв ДО ПЛОВДИВ А ДО МОРЕТО ? 30-40лв. ??? А ЗА КАКВО СА ВИНЕТКИТЕ ЗА КАКВО ПЛАЩАМЕ :?: :!: МАГИСТРАЛА ЩЕ СИ ОСТАНЕ ПРАЗНА ВСЕКИ ЩЕ КАРА ПО ДРУГИТЕ ПЪТИЩА... УЖАС!!!!!!
НА БЕСИЛОТО!!!!!

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Re: Консорциум с португалци поема магистрала Тракия за 35г.!

Мнениеот batmilko » Пет 17 дек 2004 10:21

DragoCL написа:ТОВА ВЕЧЕ Е БЕЗОБРАЗИЕ!!!!!!!!!!!!!!! :!: :!:
14лв ДО ПЛОВДИВ А ДО МОРЕТО ? 30-40лв. ??? А ЗА КАКВО СА ВИНЕТКИТЕ ЗА КАКВО ПЛАЩАМЕ :?: :!: МАГИСТРАЛА ЩЕ СИ ОСТАНЕ ПРАЗНА ВСЕКИ ЩЕ КАРА ПО ДРУГИТЕ ПЪТИЩА... УЖАС!!!!!!
НА БЕСИЛОТО!!!!!

абсолютно съм съгласен, лошото е сигурно, че в унисон с това безобразие сигурно обходните пътища въобще няма да се поддържат, въпреки винетките :censored: :censored: :censored: :censored

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 17 дек 2004 10:32

а до морето като я направят за тия две години ще е 34 лв. т.е. до бургас де
португалци сигурно са някакви на царчето хора, нали майка му живя в португалия

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 17 дек 2004 10:34

а от там нали се сещате де...
бензина поскъпва щото трябва се плащат такси като идва от Бургас до София или където е...
всичко ще поскъпне от там
автобуси и те поскъпват
всяка стока която трябва да се транспортира поскъпва..
само не разбрах и за околовръстното ли ще се плаща?!?!?!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 17 дек 2004 10:36

за околовръстното изрично си пише че няма да се плаща винетка-аз обмислям варианта да платя винетка само на голфа а опела да се кара само в софия щото то не се издържа

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 17 дек 2004 11:33

точно това имам предвид
но си и представи и че 70% от колите на магистралата минават по тия пътища
а аз си карал по тях е просто трагедия
предвиждам ръст в катастрофите при опит за изпреварване

друго интересно нещо колко ли коли минават на ден
според кат мисля че 15 000 х 14лв. (най занижено...) = 210 000лв.!!! на ден!!!!!!!!!!!! х 350 дни да кажем = 73 500 000лв... но според мен много повече от 15000 коли на ден ползват магистралата... а за тирове автобуси навсякъде е по-скъпо....
така че...
720млн. евро трябва да инвестират за 2 години а за след това???
на произвола на съдбата...

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Пет 17 дек 2004 12:02

Мисля, че въпроса за винетките се повдигна преди няколко месеца именно заради магистралите. Идеята беше да плащаме за магистрала както в цяла Европа. И т.к. няма техн.възможност да се плаща на влизане и излизане, първоначално трябваше да си купуваме винетки. Изведнъж винетките се оказаха за всички пътища. И след като сега ще плащаме допълнително за магистрали, винетките са просто обикновен пътен данък - само че доста по-висок. Тук ми идва отвътре да кажа за пореден път " Бахти и държавата смотана ". Колкото до обходните пътища- те са причина досега да не се плаща за магистрала, т.к. задължително трябва да има алтернативен път. И сега ще трябва да се пооправи окаяното им състояние. Но така или иначе всеки от нас ще си кара по магистралата, т.е пак ще сме прецакани и ще плащаме здраво :evil:

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Пет 17 дек 2004 22:27

Еми мом4ета капитализъм а той както и другата икономи4еска система си има свойте добри и ло6и страни, а дали хората на царя или някой други 6те приберат голямата пара според мен не е важно.Нали няма да сме ние а току виж и до6ла някоя превилегия за простия народец от вси4ките му работи дето се вър6ат на тая по4ва. :(

Потребителски аватар
nuno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nuno » Съб 18 дек 2004 0:10

DragoCL написа:точно това имам предвид
но си и представи и че 70% от колите на магистралата минават по тия пътища
а аз си карал по тях е просто трагедия
предвиждам ръст в катастрофите при опит за изпреварване

друго интересно нещо колко ли коли минават на ден
според кат мисля че 15 000 х 14лв. (най занижено...) = 210 000лв.!!! на ден!!!!!!!!!!!! х 350 дни да кажем = 73 500 000лв... но според мен много повече от 15000 коли на ден ползват магистралата... а за тирове автобуси навсякъде е по-скъпо....
така че...
720млн. евро трябва да инвестират за 2 години а за след това???
на произвола на съдбата...
Драго незнам дали знаете че ПОМЯРА(царя) продаде и митниците на краленджалс(на синът му)коя друга държава сие продала митниците.И дали българска фирма има част от магистралите по света.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Съб 18 дек 2004 21:26

Момчета карайте докато можете че идват лоши времена :D ще ни ... майката с тия цени.В чужбина навсякъде почти се плаща за магистрала но цената е от порядъка на 6-10евро а заплатите 2000 а при нас 30лева при заплата 200 това е смешно даже трагично :( но нали някой трябва да се облажи и от тази сделка че нали им изтича мандата а нас кучета ни яли :(

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Съб 18 дек 2004 23:15

Те да си пишат по вестниците, но аз все си мисля че няма да стане това както са го замислили.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Нед 19 дек 2004 0:03

то е факт
ама опозицията щяла да обжалва щото никой не е чул за търг или нещо подобно
направо договора са натресли а как са избирани един цар знае... :lol:

Потребителски аватар
MK2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MK2 » Нед 19 дек 2004 10:46

Ако наистина бъде направена магистрала от София до Бургас то тогава дори и да се плаща 20лв. такса всичко работи в наш плюс.Не обръщате внимание на това че разстоянието ще се скъси поне с 40-50км,което означава икономия.Другото което е важно е че магистралата ще позволява една постоянна скорост от около 90км.(най-икономичната скорост за една кола) и по този начин също ще се прави икономия.Другото е че мътя ще бъде идеален и колите ни ще се чупят по-малко.Катастрофите ще намалеят(особено в участъка след Чирпан до Бургас където е най-рисковата зона).Ще се пътува по-безопасни и по-приятно.Ще се спести време(поне 2 часа),което означава още една икономия.Времето е пари все пак.Има и още предимства.Като цяло предимствата са повече от недостатъците!!!

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Нед 19 дек 2004 11:59

абе айде сега
от свиленград до инстанбул 240км е 6лв
а от софия до пловдив искат 14 лв
нормално ли е това???

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”