Заваряване/лепене на спукан чугунен детайл-каде??
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
Заваряване/лепене на спукан чугунен детайл-каде??
пичове някой знае ли каде биха заварили един леко спукан чугунен колектор ,пукнатината е около 3-4 см (съвсем малка )но Ваското ме посъветва да си я направя 

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Ако става въпрос за испускателен колектор по добре си търси втора ръка.Вероятността да се спука отново е много голяма а смяната му е чанч. Ако все пак те влече да заваряваш аз бих отишъл на едно единствено място- Института по заваряване в Дружба 1. Но имай впредвид че не е евтино. 1см шев -10лв. Само да добавя че заварката е не просто като да си прикапиш асмата. Доколкото си спомням първо се загрява до определена температура държи се известно време след това се оставя да истине следкоето отново се загрява и тогава се заварява след което се оставя да истине и отново се нагрява като остава наколко часа на опредлена температура в пещ след което ако има нужда се повтаря отново процедурата. Проблема е че колектора е изключително силно температурно нотоварен с бързи циклични температурни натоварвания в много големи гранци и съпроводени съответно с големи темеператулни разширения. Затова начина на заваряване е сложен и цената е толкова висока.
Последна промяна от silent на Пон 11 сеп 2006 17:44, променено общо 1 път.
Re: Заваряване/лепене на спукан чугунен детайл-каде??
landwarrior написа:пичове някой знае ли каде биха заварили един леко спукан чугунен колектор ,пукнатината е около 3-4 см (съвсем малка )но Ваското ме посъветва да си я направя
0899174833 Иван - точният човек

Заварява всичко що е цветен или черен метал.
Работи с плазмен апарат.
..и да се похвалиш...
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Заваряване/лепене на спукан чугунен детайл-каде??
мерси колега ,утре ще му се обадя на този човек да се раберем и после ще пиша резултатиAGS написа:landwarrior написа:пичове някой знае ли каде биха заварили един леко спукан чугунен колектор ,пукнатината е около 3-4 см (съвсем малка )но Ваското ме посъветва да си я направя
0899174833 Иван - точният човек.
Заварява всичко що е цветен или черен метал.
Работи с плазмен апарат.
..и да се похвалиш...

да за испускателния става въпрос ,точно защото смяната му е чанч мисля да се завари (спуканото не е голямо и за 4 месеца от както я карам не е мръднало ) ще провам така ако се спука пак ще се сменяsilent написа:Ако става въпрос за испускателен колектор по добре си търси втора ръка.Вероятността да се спука отново е много голяма а смяната му е чанч. Ако все пак те влече да заваряваш аз бих отишъл на едно единствено място- Института по заваряване в Дружба 1. Но имай впредвид че не е евтино. 1см шев -10лв.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”