Заваряване/лепене на спукан чугунен детайл-каде??

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Заваряване/лепене на спукан чугунен детайл-каде??

Мнениеот landwarrior » Пон 11 сеп 2006 16:23

пичове някой знае ли каде биха заварили един леко спукан чугунен колектор ,пукнатината е около 3-4 см (съвсем малка )но Ваското ме посъветва да си я направя :D

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 11 сеп 2006 17:30

Ако става въпрос за испускателен колектор по добре си търси втора ръка.Вероятността да се спука отново е много голяма а смяната му е чанч. Ако все пак те влече да заваряваш аз бих отишъл на едно единствено място- Института по заваряване в Дружба 1. Но имай впредвид че не е евтино. 1см шев -10лв. Само да добавя че заварката е не просто като да си прикапиш асмата. Доколкото си спомням първо се загрява до определена температура държи се известно време след това се оставя да истине следкоето отново се загрява и тогава се заварява след което се оставя да истине и отново се нагрява като остава наколко часа на опредлена температура в пещ след което ако има нужда се повтаря отново процедурата. Проблема е че колектора е изключително силно температурно нотоварен с бързи циклични температурни натоварвания в много големи гранци и съпроводени съответно с големи темеператулни разширения. Затова начина на заваряване е сложен и цената е толкова висока.

Последна промяна от silent на Пон 11 сеп 2006 17:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Re: Заваряване/лепене на спукан чугунен детайл-каде??

Мнениеот Asen_D » Пон 11 сеп 2006 17:34

landwarrior написа:пичове някой знае ли каде биха заварили един леко спукан чугунен колектор ,пукнатината е около 3-4 см (съвсем малка )но Ваското ме посъветва да си я направя :D

0899174833 Иван - точният човек :wink: .
Заварява всичко що е цветен или черен метал.
Работи с плазмен апарат.
..и да се похвалиш...

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Re: Заваряване/лепене на спукан чугунен детайл-каде??

Мнениеот landwarrior » Пон 11 сеп 2006 17:41

AGS написа:
landwarrior написа:пичове някой знае ли каде биха заварили един леко спукан чугунен колектор ,пукнатината е около 3-4 см (съвсем малка )но Ваското ме посъветва да си я направя :D

0899174833 Иван - точният човек :wink: .
Заварява всичко що е цветен или черен метал.
Работи с плазмен апарат.
..и да се похвалиш...
мерси колега ,утре ще му се обадя на този човек да се раберем и после ще пиша резултати :да: :beer
silent написа:Ако става въпрос за испускателен колектор по добре си търси втора ръка.Вероятността да се спука отново е много голяма а смяната му е чанч. Ако все пак те влече да заваряваш аз бих отишъл на едно единствено място- Института по заваряване в Дружба 1. Но имай впредвид че не е евтино. 1см шев -10лв.
да за испускателния става въпрос ,точно защото смяната му е чанч мисля да се завари (спуканото не е голямо и за 4 месеца от както я карам не е мръднало ) ще провам така ако се спука пак ще се сменя :wink:

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пон 11 сеп 2006 19:45

Заварявай смело, не се подлъгвай да купуваш колектор. Аз на предишната кола дето колектора беще 4 към 1, едната тръба цялата се беше отчупила :shock и един добър майстор ми я завари за 20 лв. и така си я и продадох колата без проблем.

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Вто 12 сеп 2006 17:46

Доколкото си спомням първо се загрява до определена температура държи се известно време след това се оставя да истине следкоето отново се загрява и тогава се заварява след което се оставя да истине и отново се нагрява

При чугуна ако това се спази нема страшно :D

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”