Евтина джанта - откъде?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
valdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Евтина джанта - откъде?

Мнениеот valdo » Пон 27 дек 2004 12:21

Здравейте! Вчера претърпях първото си "ПТП" - срещнах се с бордюра, понеже предпочетох да опазя невинните шофьори на заледеното кръстовище. Зная, че джантите се изправят на стенд, ама моята е доволно огънта, плюс това е предна, та не ми се рискува.
За десетина лв. може ли да се купи такова желязо и откъде? Сега карам с онова копче от пижама - така нареченото "резервно колело" на голфа.

Благодаря предварително! :)

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пон 27 дек 2004 12:22

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 17:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
valdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valdo » Пон 27 дек 2004 12:38

vw_golf_2_Memphis написа:сорка за ПТП-то :(
каква точно ти е джантата?снимка имаш ли?

Снимка не мога да пусна, че нямам цифрово фото, иначе гумата е 165 / 70 R 13, колата е Golf 2. Ма ти си много бърз! :)

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пон 27 дек 2004 13:12

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 17:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
valdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valdo » Пон 27 дек 2004 13:16

vw_golf_2_Memphis написа:предполага се че джантата е стоманена...
и ти сега какво?търсиш каквато и да е джанта 13' или същата?
защото ако търсиш каквато и да е може да се намери...

Не схващам какво значи каквато и да е - аз си мислех, че мога да сложа каквато и да е. Но ако за сигурността има значение дали двете предни джанти са различни, тогава ще трябва да ги сменя и двете. Иначе - да, бих сложил каквато и да е. Но здрава, разбира се, защото често си отпускам крака на педала... :)

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пон 27 дек 2004 13:19

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 17:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
valdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valdo » Пон 27 дек 2004 16:31

Колеги, взех си джанта за 15 лв. с доста запазени повърхности. За целта обиколих целия СВЯТ lupe - имаше една супер ръждясала на околовръстното за 15 лв., в един сервиз за гуми друга нова за 60 лв., на трето място, пак до околовръстното - за 30 лв един Screwy ми предлагаше някакава на старо, "регенерирана", отидох и на моргата, дето е след колелото на петицата - затворено :banghead:. По-нагоре по пътя за Перник (километър - два след петицата) ми я продадоха въпросната и всичко ми излезе 22.80 лв. Сложих си я отзад, че гумата от удара малко се е посцепила отстрани :horror: и ме е шубе да я карам като предна. Иначе шарките са еднакви, а и степента на износване е почти еднаква. Поне като ги сложих преди три седмици беше така.

Как ги намирате тия евтини части за вашите коли - не ми е ясно; може би при зелените шофьори (като мен) това е все още трудно :)

Много благодаря за оказаното ми внимание!
Как вървят празниците, а? :) Дано са безаварийни и по-полекичка с Drunk Guin :)

Потребителски аватар
valdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valdo » Пон 27 дек 2004 17:50

Red_Jetta написа:
valdo написа:...може би при зелените шофьори (като мен) това е все още трудно :)...

спокойно и ти ще узрееш :lol: , всяко нещо с времето си
а дотогава: като отиваш да пазаруваш от такива места не показвай, че страхотно ти е необходима въпросната стока! питай за едно, друго трето и накрая между другото попитай за това, което търсиш. може и да откажеш предложената цена, позавърти се нанякъде, върни се. питай пак, предложи цена...
успех

Благодаря ти! :) По душа хич не съм търговец и тия съвети наистина са полезни. А, в рамките на шегата, като обикалям, трябва ли да подритвам безучастно и камъче? ;)

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 27 дек 2004 19:22

Пък ако беше изчакал да видя постовете щеше да минеш още по-тънко /имам 2 13-ки от Г2, добри са, само нямат много добър външен вид/ :wink: :wink:

Потребителски аватар
valdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valdo » Вто 28 дек 2004 1:08

niksisoft написа:Пък ако беше изчакал да видя постовете щеше да минеш още по-тънко /имам 2 13-ки от Г2, добри са, само нямат много добър външен вид/ :wink: :wink:

Да, наистина, не изчаках много, но нямах време. Освен това ми трябвше само една джанта; щеше да ти се развали комплекта.

Ето телефона на автоморгата след трамвай петица в Княжево (така и не влязох там):

857 25 47

Дано някому свърши работа.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”