Моторче за празен ход-спешно - решено

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Моторче за празен ход-спешно - решено

Мнениеот Жоро » Чет 14 дек 2006 20:33

Изображение
Изображение
Това ли е моторче за празен ход и ако е така как се чисти и какво му се чисти?А спешно,защото съм го свалил и трябва да го сложа тая вечер.
mod edit: vaskoto1

Последна промяна от Жоро на Пет 15 дек 2006 13:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пет 15 дек 2006 9:41

Да това е!Отстрани на корпуса има 5-6 пластмасови щипки.Вероятно ще ги счупиш!Няма страшно-трите болта за скрепване са достатъчни да задържат корпуса цял.След отваряне ще видиш,че в движещата част(която бута дроселната клапа) има две контактни пера.Вадят се едно по едно с пинцета.Почистват се със спирт или фина шкурка.Монтират се в същата последователност.При сглобен корпус на пиновете за контакта трябва да мериш отворена верига(безкрайност).Като натиснеш с пръст палчето(което бута дроселната клапа) трябва вече да мериш верига(0-0,3 ома).Монтираш,черпиш и караш :wink:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 15 дек 2006 10:34

Освен това почисти механизъма и добави гресчица на зъбните колела. Накрая може да се пробва с подаване на 5-6 волта за да се принуди да се движи напред и назад, та да се види дали работи добре. Мисля че е описвано вече, а и по книги и документация също.

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

решено!

Мнениеот Жоро » Пет 15 дек 2006 12:57

мерси много,това беше достатъчно,направих му профилактиката и оборотите заспаха,студен,топъл двигател,бензин,газ оборотите са 900 и не трепкат,не мога да повярвам,яко щастлив съм,мисля,че абсолютно си заслужава да купиш ново.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”