Когато зареждате от "Темпо" имайте едно на ум

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Когато зареждате от "Темпо" имайте едно на ум

Мнениеот musura » Сря 25 окт 2006 21:53

focus-new.net написа:ГДБОП проведе спецоперация срещу незаконни бензиностанции

25 октомври 2006 | 16:04 | Агенция "Фокус"

София. Сериозни нарушения при продажбата на горива бяха констатирани при спецоперация на служители от ГДБОП- НСП, съобщиха от МВР. Преди обяд антимафиотите провериха едновременно 5 бензиностанции и една петролна база. Единият от обектите е в с. Долни Лозен и включва петролна база, бензиностанция и множество сгради. Полицейската проверка установи, че те работят незаконно, тъй като нямат необходимите разрешителни от контролните институции – НСПАБ и Регионална дирекция “Национален строителен контрол”.
При спецакция през 2004 година служителите на НСБОП са констатирали, че в петролната база се съхраняват и смесват незаконно нефтопродукти, които в последствие се разпространяват на вътрешния пазар като некачествено автомобилно гориво. По този начин се нанасяни щети в огромни размери за потребителите и републиканския бюджет от неплащането на дължимите акциз и ДДС. Разследването тогава установи, че собствениците на петролната база участват и във верига от фирми, по която се е извършвало неправомерно теглене на големи суми ДДС. По случая беше образувано следствено дело в Столична следствена служба, а контролните органи наложиха пълна забрана за неговото функциониране и запечатиха обекта.
При проверката на 4 бензиностанции “Темпо” служителите на ГДБОП констатираха, че декларациите за съответствие на наличното гориво не отговарят на изискванията, тъй като не може да бъде установен произхода на продаваното гориво. В момента експерти от Главна дирекция “Контрол качеството на течните горива” вече са запечатали един от проверените обекти, придълават работата си по останалите и съставят актове на собствениците им.

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 25 окт 2006 23:24

След информацията на МВР за акция на ГДБОП, при която са проверени бензиностанции, потърсихме за коментар Албена Даскалова, управител на „ТЕМПО ПЕТРОЛ" ЕООД.

Днес след обяд по електронни и печатни медии бе разпространена информация, че на някои бензиностанции от веригата „ТЕМПО" тече проверка от съответните компетентни органи, която е установила, че се продава гориво с неустановен произход. Отговаря ли на истината изнесената информация?
Категорично не! Действително бяха извършени проверки на някои наши обекти от служители на НАП, Главна дирекция „Мерки и измервателни уреди" и ГД на БОП, при което обаче не бяха установени нарушения на законовите разпоредби.

В информацията се казва, че не е установен произхода на горивото, което продавате. Как ще го коментирате?
Фирма „ТЕМПО ПЕТРОЛ" има сключени директни договори с големите дистрибутори на горива - ОМВ, НАФТЕКС и РОМПЕТРОЛ. Продаваните горива са снабдени с всички необходими съпътстващи документи: фактури, товарителници, декларации за съответствие, които бяха предоставени по време на проверката.

Госпожо Даскалова, какъв според Вас ще бъде изхода от проверката?
Аз съм напълно спокойна за изхода от проверката. Това е една рутинна проверка. Бих искала да уверя всички наши клиенти и контрагенти в нашата коректност и добросъвестност. Всички те могат да бъдат сигурни в качеството на горивото, което ние продаваме на нашите бензиностанции. То гарантирано отговаря на всички европейски стандарти, включително и на БДС.

http://news.ibox.bg/interview/id_1996979801

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 26 окт 2006 0:29

Много ми е чудно колко трябва да платя за дойдат от нсбоп, гдбоп, ямбоб и други такива **боп-ве и боб-ове за да проверят конкуретната фирма?

А това за произхода нас не ни бърка.. най-вероятно ако нямат документи просто е нелегален внос.. което означава не внесени данъци а не шлака. Алхимията я прават по бензиностанциите...а аз до колкото разбрах не са проверявали горивата а бумагите.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 26 окт 2006 7:13

Горивото няма сми да го проверяват, като зареждаш и ти се завива свят от смрадта :insane

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 26 окт 2006 8:19

Не знам кой на кого за какво е платил, ама вчера една от веригите бензиностанции веднага поднови рекламната си кампания. Защо ли?

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Чет 26 окт 2006 8:23

Явно пазара взе да отеснява и който не иска да продава или да минава на франчайз го чакат тежки времена :lol: Мисля така защото тези магарии с горивата се прилагат от всички по-малки играчи на пазара....

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 26 окт 2006 9:02

големите вериги като Лук Ойл,Петрол и ЕКО поглъщат малки бензиностанци гледам много бързо си смениха рекламите някой. един пич с 2 прилични бензиностанци му ги взеха от Лук Ойл..само глеми ще има вече.
а на Темпо сипах веднъж на старата кола и от тогава не съм повторил за 3км тая кола се задръсти добре че сипах малко само за проба да я видя...просто не е истина продават боклуци :!:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 26 окт 2006 10:33

Темпо стават силни вече в строителната индустрия :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 26 окт 2006 12:53

lilo_stich написа:Темпо стават силни вече в строителната индустрия :wink:
Темпострой...мдааа...бизнеса вече им е друг, направиха мноооого пари от бензиностанцииите

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 26 окт 2006 12:58

Pichaga написа:
Темпострой...мдааа...бизнеса вече им е друг, направиха мноооого пари от бензиностанцииите

контрабандата колега :) :) :) щот при една истинска данъчна ревизия хич няма да му излазат печалбите ;)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 26 окт 2006 13:03

One написа:
Pichaga написа:

контрабандата колега :) :) :) щот при една истинска данъчна ревизия хич няма да му излазат печалбите ;)
брей,кой ли бяга от пари?
съмнявам се да докажат нещо дори и да направят такава

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 26 окт 2006 13:08

Тия от ТЕМПО са ми любимци - нищо не си струва в техните бензиностанции да правиш -> нито горивото, нито автомивките, нито сервизите. Всичко е пълна скръб. Това е не само мое мнение

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 26 окт 2006 13:12

niikoo_1 написа:Тия от ТЕМПО са ми любимци - нищо не си струва в техните бензиностанции да правиш -> нито горивото, нито автомивките, нито сервизите. Всичко е пълна скръб. Това е не само мое мнение
единственното гориво което беше наистина готино това беше темпо-спорт.

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

НЕ

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Чет 26 окт 2006 23:37

Аз съм закъсвал зимата с чисто ново Pajero след зареждане на Tempo ... така че просто никога не бих зареждал там!

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пет 27 окт 2006 6:43

аз пък съм зареждал мноо време там и не съм имал грижи, и ми даваше на газ най-добър разход там

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”