След като прочетох тази тема ми стана много тъжно за това младо момче, загинало толкова трагично.
Помислих си какво може да се промени в закона за да намалеят такива тъжни инциденти. Тогава си спомних, че има възрастово ограничение за категория D/E. Тоест лице ненавършило тази възраст няма право да управлява автобус или камион с ремарке. Значи законодателят е решил, че до 21 години човек все още не е "дорасъл" за такава отговорност. Смятате ли, че трябва да има възрастово ограничение за мощни автомобили - над 100к.с. след 21 години.
Аз съм за такова възрастово ограничение!
Мощност на МПС и възрастово ограничение
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
не е до годините, сигурно само 20-годишните карат като побъркани по улиците. всичко е до самосъзнание, този проблем може да се разреши само със крути мерки от страна на кат, не да се крият като лисици по храстите, а да започнат да изпълняват задълженията си. не е логично да застанат на място с ограничение 40 км/ч и да дебнат дали няма да минех със 50 км/ч, а в същото време на 200 метра от тях на някое кръстовище стават по десет катастрофи на ден защото не се спазват светофари и знаци. поне аз така мисля.
- teo_ss
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В белите страни не може да пиеш една бира ако нямаш 21г. Разбира се, че може да се пречукаш и с кола която е 75 кс, само, че няма да ходиш на дръпки с такава кола, нали. Аз с полот съм нямал инфарктни ситуации и как , че аз не мога да развия повече от 140 и то при силен попътен вятър и си карам с неповече от 100
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 22:14, променено общо 1 път.
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Познавам и такива, който за целия си шофьорски стаж са навъртели по 350 - 400 км. вземат на мама колата да покажат на некой приятел колко върви. Има хора който на 18 години и 1 ден вземат книжка, има хора който на 20 години още нямат. Има адекватни и неадекватни хора. Моля те някоя неделя ако се пребираш по магистралата се замисли колко неадекватни шофьори има. Това са все предимно хора на години който рядко карат кола, или си мислят че още са 90 година със тогавашния трафик. Това разбира се не е оправдание за другите дето изпреварват в авариината лентаи се опитват да ги прескочат.
Много по лесно би ми било да се утрепам голфа от колкото със служебния бус Т5 2.5 TDI, чипосан до безобразие
, дето е тамън малко над два пъти по мощен от голфа.
ХОРА - НЕ КАРАЙТЕ БЪРЗО ИЛИ БАВНО, КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО И СПОКОЙНО.
Много по лесно би ми било да се утрепам голфа от колкото със служебния бус Т5 2.5 TDI, чипосан до безобразие

ХОРА - НЕ КАРАЙТЕ БЪРЗО ИЛИ БАВНО, КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО И СПОКОЙНО.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="zaro"][/quote]
Колите са измислени за да превозват хората от едно място на друго. Дори спортните коли с 150+++ конски сили трябва да спазват същите ограничения който спазват колите с 40-50 кончета........скоростта, нервите, припряността, невниманието убиват а не годините по принцип.....макар че 18 годишния взел на тате колата определено няма достатъчно опит и той трябва да внимава най много, но за съжаление се получава обратното.....

Колите са измислени за да превозват хората от едно място на друго. Дори спортните коли с 150+++ конски сили трябва да спазват същите ограничения който спазват колите с 40-50 кончета........скоростта, нервите, припряността, невниманието убиват а не годините по принцип.....макар че 18 годишния взел на тате колата определено няма достатъчно опит и той трябва да внимава най много, но за съжаление се получава обратното.....
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 22:14, променено общо 1 път.
- teo_ss
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Прието е, че за 2-3 г. човек придобива достатъчно - в общия случай, разбира се има и изключения както каза колегата zaro. Много катастрофи са причинени поради неопитността на водача и висока скорост в комплект, мисля, че няма смисъл да спорим за това. Вярно е, че не годините определят дали водача е "примерен" но са фактор в поведението му на пътя. Самосъзнането на 21г. и 18г. се различават доста (границите са съвсем условни разбира се), а зад волана въпроса често е на живот и смърт.
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
И според мен е хубаво да има някаква граница в конските сили. Невярвам някое мамино синче да тръгне да се прави на карач с някой мъртвец който е 50к.с. Като гледам в нашия град, най-честите катастрофи са от момчета които току що са взели книжка и тати им е дал да покарат. Те веднага гледат да покажат какво могат и хоп в тръстиката. Никой който сам си е сабрал парички за да си купи колица и после сам да си я поддържа няма да я кара като за последно и да и пали гумите на всяко тръгване. Онзи ден едно напушено ДРОГАрче с Пасата на татко се обърна по таван в началото на града.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”